Сопот си дава компютрите на съдебен изпълнител

Чиновници ще занесат свои в общината, за да работят
Обновена: 25 май 2015 20:12 | 25 май 2015 18:54, Камелия Цветанова
6
Сопот си дава компютрите на съдебен изпълнител
Снимка: Булфото, архив

Кметът на община Сопот Веселин Личев съобщи, че ръководството на общината ще съдейства утре на частния съдия изпълнител за достъп до административната сграда във връзка с разпродажба на общинско имущество чрез публичен търг. Целта е да бъде покрит дългът на общината към фирмата-изпълнител на пречиствателната станция, изградена по проект, финансиран по ОП "Околна среда".

Още по темата
Кметът уточни, че цялата информация, която се съдържа в компютрите, част от списъка за разпродажба, тази вечер ще бъде архивирана и качена на външни носители, които ще бъдат предадена за съхранение в трезор на банка.

След приключване на разпродажбата на имуществото информацията ще бъде върната отново на останалите компютри или на нови, които общинските служители сами ще си осигурят, за да работят, добави Личев.

По думите му, по този начин администрацията на община Сопот няма да работи с граждани само на 26 май.

Разпродажбата утре на общинско имущество ще се осъществи след 15-дневна отсрочка, която бе договорена между фирмата и кмета Веселин Личев. Той очакваше през това време да получи разрешение за безлихвен заем от финансовия министър.

Корекцията, в размер на 4,7 милиона лева, бе наложена от управляващият орган на ОПОС преди 5 години и до момента общината е изплатила лихвите и хонорарите на адвокатите на ищеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Язък преди 8 години
Язък че се отцепиха от Карлово, а подмамиха и Анево, сега ядат дървото.... Не заслужават отделна община.
4
0
 
1
 
! Отговори
IT SEC преди 8 години
Super, Taman viruschetata ot pornoto koeto te si cakat doma shte imat dostap do pravitlestvenata mreja.Basi v koi vek e tazi strana...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно не работят заради заплатите, а за нещо друго като рушвети или крадат. Заплатите се блокират с банковата сметка на общината.
2
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Каквото си заработят с личните компютри за тях ли си остава?
1
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
направо общнската сграда да им вземат !*** държавата