БЧК пои шофьори на границата, емигранти чакат подслон

Тираджиите са там от дни, нямат храна и вода
27 май 2015 09:17,
9
БЧК пои шофьори на границата, емигранти чакат подслон
Снимка: Булфото

Отчитайки изключително деликатната ситуация на границата с Турция, БЧК от днес изпраща екипи, които ще подпомогнат шофьорите с вода, с храна и всичко необходимо, каза за "Фокус" председателят на Български червен кръст Христо Григоров. Според него е хубаво поне, че опашката от ТИР-ове от близо 20 км е намаляла на 6 км.

"Това говори, че на граничния пункт е направена добра организация, всичко работи и нещата се регулират", заяви той.

Още по темата

"Независимо от всичко ние ще бъдем там, за да помогнем на тези шофьори, които стоят с часове и дни", категоричен бе Григоров.

Междувременно той обяви, че в момента има 94 емигранти – майки с деца, които са на границата ни с Турция и няма къде да бъдат настанени.

Христо Григоров обясни, че всички бази за настаняване на бежанци са препълнени и от БЧК им оказват помощ.

"Ще продължаваме да помагаме, защото това е мисията на Червения кръст", заяви той и обясни, че цялата тази помощ, която оказват, се осъществява със собствен финансов ресурс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
За момент си помислих, че имигрантите са просто кандидат имигранти, но не. Те отново са майки с деца...явно някакъв нов международен статус "майка с дете", който според продажни НПО-планктон и *** предполага безусловно допускане на потенциални терористи в България и изхранването им за сметка на нашите деца и родители.пък колко майката е майка и колко детето е дете е друг въпрос.
4
1
 
29
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Занесете на шофьорите храна и вода. Бежанците обратно ги връщайте. Нали такава е политиката на границата - откъдето идва нелегално преминаващ - връща се в страната от която идва. Да се оправя турция с тях, що ние?
3
1
 
18
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
докато на границата се създава задръствсне и струпване награн.служителина зелените бразди ще преминат маса от бежанци джихадисти без проблем
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тираджиите да не са коне че ще ги поят , как си личи от кое село идваш с купената Диплома с парите на тати
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами върнете ги обратно тези майки с деца. Те със сигурност не са дошли сами на границата, мъжете им вече са некъде по нашите чукари.