Опашките на границата – заради транзитни стоки

Според Ваньо Танов Турция ни прехвърля проблемите си
26 май 2015 16:40,
11
Опашките на границата – заради транзитни стоки
Снимка: Булфото, ахрив

България носи цялата отговорност за стоките, които са влезли в страната и пътуват към Европа, защото сме входа на Европа, коментира пред "Фокус" директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Именно тези транзитни стоки водят до големите опашки по границата, смята той.

Танов обясни, че когато една стока тръгва от Турция и трябва да стигне до друга страна, отправното митническо учреждение пломбира стоката и тя трябва да стигне дотам без никакви проверки.

Още по темата

"Ние сме държава членка на ЕС и сме вход на ЕС. Каквото и да правим сме задължени да гарантираме стоките, които преминават. Необходимо е те да преминат през рентген, за да видим дали няма такива, които са забранени", заяви Танов. Той посочи, че с пристигането на ГКПП Капъкуле водачите приключват транзита, освобождават банковата си гаранция за тези стоки и ги пускат без документи на фактура. Процедурата отнемала 30-40 минути.

"По този начин проблем, който не е наш се прехвърля при нас. Отделно, има икономическа изгода от това, защото например, ако става въпрос за акцизна стока за 1 млн. лева, гаранцията на тази стока е 5 млн. лева", обясни Танов.

"Отговорността става на българската страна, защото приемаме транзита. Съответно, трябва да се търси фирма, която да поеме гаранцията за отрязъка от пътя. При толкова много камиони няма такива фирми, които имат възможността да поемат такъв транзитен трафик", каза още Ваньо Танов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
мързелак преди 8 години
Тоз на снимката що бягат от работа ? Да заработи вече. Турция не е в ЕС че да поема отговорност. Спря им кирията и почнаха да хленчат.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аз 6Как се "отказва" от това което нямаш??Толкова си *** че не вдяваш. На Човек с толкова много власт бизнес му не требе!!!Самият пост е БИЗНЕС но не по начина по който Андешко разбира тази работа.Изобщо как *** като теб си помисли че може да коментира хора като Путин.Та той сравнен с теб е като Айнщайн с ***!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До okokorento4no tova kazvam 4e sa gloposti 4e se bavqt zaradi tranzita az sam potarpev6 sega pak otivam da 4akam na opa6kata
6
1
 
6
 
! Отговори
okokoren преди 8 години
До TIRами това не е ли БОЙКОТ И Гавра с хората, дето душата им се пука в тоя пек..... ДА ги измете Танов в затвора дано.........
5
2
 
4
 
! Отговори
TIR преди 8 години
gluposti,po dva ma du6i sa na gi6e i se motat piat kafeta pu6at vsi4ko drugo no nee i da rabotat
4
3
 
13
 
! Отговори
OKOKOREN преди 8 години
Има голям проблем.... Това което се случва си е чиста стачка на митничарите!!! Винаги когато се направи нещо в ущърб на личния им интерес, следват опашки на границата....Негласно ви казват: Искаме по старому иначе ке чакате!Всеки път е така! И флашките,и камерите, и такса Гьол на ветеринарите и арестуваните колеги......... Нарочно не работят!!!!!!
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Според Ваньо Танов Турция ни прехвърля проблемите си"ХА-ХА, на гербераците винаги някой друг им е крив. Те никога и за нищо не са виновни."Ало, Ваньо, онова момче футболистчето............."
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Путин: Предприемачите, които идват на власт, трябва да се откажат от бизнеса си "Руснаците уж са недемократични и авторитарни а пък какви работи правят.Кога и в "демократичен" *** ще стане това което прави "лошият" Путин???НИКОГА!
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***.