Къде е свободната зона на плажа в Несебър?

Хотелиери и концесионер в спор за платена сянка
15 юни 2015 12:49,
84
Къде е свободната зона на плажа в Несебър?
Снимка: Нова тв

До преди седмица "свободната" зона на Южния плаж в Несебър все още е била свободна. Днес обаче там, където хората могат да сложат хавлията си безплатно, има наредени шезлонги и чадъри, които стигат почти до самата вода. 

Цената на един чадър е 8 лева, а във ВИП зоната – 10 лв. Шезлонгът също върви по толкова. Половината от плажната ивица по закон трябва да бъде свободна от чадъри.

Не така обаче е решил концесионерът на плажа. Решил е да заобиколи закона и да постави платена сянка почти навсякъде. Не е спазил и обещанието, което е дал на собствениците на хотели от първа линия, че ще остави свободни зони от плажа за гостите им.

Tе от своя страна уведомили своите летовници, че разполагат с такава зона, предназначена специално за тях. Туристите обаче остават излъгани и искат компенсации заради невъзможността спокойно да почиват на плажа без от тях да се изисква да заплатят за шезлонг и чадър. А компенсацията трябва да платят хотелиерите, оплакват се те пред Нова телевизия.

Представител на концесионера твърди, че на 52% от плажа няма шезлонги и чадъри и той си е свършил работата по разпределянето на платеното и безплатното. Но за да стигнат до свободната зона туристите трябва да вървят, за да си я намерят. А и с вървене, до такава не се стига изобщо.

Към момента стая в хотел със закуска е между 60 и 70 лева. А сянката излиза на туристите още 30 на ден.
Хотелиерите търсят съдействие от Министерството на туризма, защото се намират в затруднена ситуация, от която не знаят как да излязат. А концесионерът предлага опцията хотелите да плащат по 10 лева на ден за чадър и два шезлонга и ако преценят, да включат тези пари в стойността на почивката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отидете в Гърция, колкото и Рапона да ви съветва да не ходите и вижте там дали вземат пари за цадъри, шазлонги и тем подобни. Като цени, качество на услуги, спокийствие и чистота там са на светлинни години напред. Такова безумие и рекет над туриста го има само в нашата мутренска България. А после реват че хотелите им били празни
33
0
 
14
 
! Отговори
Gele преди 8 години
За сравнение на Майорка цената е 10-13? 2 шезлонга и чадър
32
0
 
20
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
До Пиша ви от плажаАз немога да ти кажа защо трябва да ходиш в Несебър или където и да е по българското крайбрежие. Мога да ти кажа защо не трябва да ходиш, но виждам , че ти добре знаеш отговора на този въпрос. Сигурен съм, че така ще ти отговорят и стотиците хиляди българи, отишли на море в Гърция и Турция. Не ги рекламирам, просто тарикатите там са толкова малко, че не се усещат.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мейд ин БГ - затова не ходя повече на море в БГ
30
0
 
18
 
! Отговори
zdr преди 8 години
Ликвидирахме индустрията,сега е ред на туризма!Скоро цялото население на България в гетото София и загадката е- кой ще вземе ключа на града?
29
0
 
11
 
! Отговори
Пиша ви от плажа преди 8 години
До Кастор ПолидорисВ момента съм в Неа Мудания на Халкидики, това е точно в началото на най-западният провлак. 30 минути от Солун в източна посока, хотелът ми се намира на крайбрежната Агиу Георгиу, казва се Toulgaridis Apartments, в съседство е Ikos Oceania много луксозен хотел, пълен с англичани и руснаци. Ползвам нет от близкото кафе, казва се Siesta, от където ми дадоха парола, без да съм консумирал нищо от тях! IP адресът ми е 2.85.125.46, можеш да го провериш, къде е локиран!
28
0
 
10
 
! Отговори
БГ преди 8 години
На тоя народен изедник (турчин ***) да му се вземе целия бизнес с плажовете.
27
1
 
23
 
! Отговори
к.к.Дружба преди 8 години
Капитализмът се отрази много, ама много зле на българското Черноморие...ФАКТ!
26
2
 
2
 
! Отговори
КАСТОР ПОЛИДОРОС преди 8 години
НЕА МУДАНИА Е МНОГО СКЪПО....ДОРИ ЗА НАС ЕЛЛИНИТЕ.ЛЪЖЕШ ЧЕ СИ ТАМ..ИМА ДВА КУРОТА С ТОВА ИМЕ...НА КОЙ СИ ТИ ? --НА МУДАНИА НА ОСТРОВ ЛЕМНОС , ИЛИ НА МУДАНИА НА ХАЛКИДИКИС. ??
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази година за лятната почивка, моето семейство ще изхарчи точно по 305 лв на ден. От тези пари заради подобни изцепки българската икономика ще види ... 0. Т.е. ще види един (1) резервоар гориво - 150 лв и това е.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С партията рекетьор отпред - само рекет за вас (то не че останалите в НС са мнооого по-различни)! Каквото сте си постлали. Иначе Гърция, Турция,Хърватско,Италия, Малта, Испания... Все е по-добре от родните мародери, които не знаят и какво да предложат
23
1
 
46
 
! Отговори
Пиша ви от плажа преди 8 години
В момента съм в Неа Муданя. Апартамент с две спални, кухня, баня, хладилник, телевизор, климатик, огромна(над 50 м2) тераса, на брега на морето сме...ми струва 50 евро на вечер. В тази цена влизат и чадър и два шезлонга, в плажната зона, непосредствено пред хотела(както казах, на самият бряг сме, първа линия) за всеки ден от престоя.Някой, може ли да ми каже, защо трябва да ходя в Несебър, да бият път до плажа, мутри да ми искат по 30 евро за шезлонг и чадъри и да плувам сред фекалии и зарази?
22
0
 
33
 
! Отговори
Ти преди 8 години
пумяри! трябва винаги да има свободна зона..*** нахалниците 1стотинка да не вземат за целия сезон от чедърите дано!
21
1
 
18
 
! Отговори
честит преди 8 години
Еми а дано концесионери и собственици на хотели по БГ черноморието да четат сега..МИ ЕЙ ЗАРАДИ ТОВА -АЗ НА БГ МОРЕ НЕ ХОДЯ. ОТ МЕН ЕДИН ЛЕВ НЯМА ДА ВИДИТЕ . ***.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха ха ха. има ли още овце които да ходят на мутренското църноморие?
19
0
 
26
 
! Отговори
... преди 8 години
30 лв. на ден за 2 шазлонга и чадър! А в гръчко срещу 12 лв. ти дават 2 шазлонга, 2 стола, масичка, чадър, безплатни игри, е това е само при някой плажове де и сервитьор ти носи или 2 бири или 2 кафета с вода или някакви напитки от барчето на плажа! Ха сега ми кажете де е киро на кирия да ида аз на БЕТОНРАНОТО "НАШЕ" МОРЕ, където не стига това ами и е и МНОООООООГО ПО-СКЪПО!
18
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедата е, че държавата абдикира от задълженията си. Министърката да не се крие, а да излезе сега и да обясни, защо не е подходяща за тази работа. Няма време, лятото започна.
17
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам как е копнал чадърчетата плътно едно до друго, дори да си платиш да стоиш под тях, пак ще се чувтваш като ***, защото постоянно ще се завират в лицето ти крака, ръце и други части на плажуващите от съседната сянка, разбира се и обратното!!!А това с VIP зоната направо кърти - веднага става ясно, че си на почивка в Чалгария!!
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ги махат тия концесионери. общините да си стопанисват плажовете. поне ще бъде по-нормално.
15
0
 
22
 
! Отговори
JOKER преди 8 години
До там е работата отворко че само *** човек ще ходи да дава 10 лв за чадър! а относно Франция когато стигнете плажовете и чистотата там тогава се мерете че чак е смешно жаба да вдигне крак да се подковава и тя.....ние простите и бедните ще ходим в Гърция..ти ни съжалявай няма проблем