Къде е свободната зона на плажа в Несебър?

Хотелиери и концесионер в спор за платена сянка
15 юни 2015 12:49,
84
Къде е свободната зона на плажа в Несебър?
Снимка: Нова тв

До преди седмица "свободната" зона на Южния плаж в Несебър все още е била свободна. Днес обаче там, където хората могат да сложат хавлията си безплатно, има наредени шезлонги и чадъри, които стигат почти до самата вода. 

Цената на един чадър е 8 лева, а във ВИП зоната – 10 лв. Шезлонгът също върви по толкова. Половината от плажната ивица по закон трябва да бъде свободна от чадъри.

Не така обаче е решил концесионерът на плажа. Решил е да заобиколи закона и да постави платена сянка почти навсякъде. Не е спазил и обещанието, което е дал на собствениците на хотели от първа линия, че ще остави свободни зони от плажа за гостите им.

Tе от своя страна уведомили своите летовници, че разполагат с такава зона, предназначена специално за тях. Туристите обаче остават излъгани и искат компенсации заради невъзможността спокойно да почиват на плажа без от тях да се изисква да заплатят за шезлонг и чадър. А компенсацията трябва да платят хотелиерите, оплакват се те пред Нова телевизия.

Представител на концесионера твърди, че на 52% от плажа няма шезлонги и чадъри и той си е свършил работата по разпределянето на платеното и безплатното. Но за да стигнат до свободната зона туристите трябва да вървят, за да си я намерят. А и с вървене, до такава не се стига изобщо.

Към момента стая в хотел със закуска е между 60 и 70 лева. А сянката излиза на туристите още 30 на ден.
Хотелиерите търсят съдействие от Министерството на туризма, защото се намират в затруднена ситуация, от която не знаят как да излязат. А концесионерът предлага опцията хотелите да плащат по 10 лева на ден за чадър и два шезлонга и ако преценят, да включат тези пари в стойността на почивката. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 8 години
аспровалта ,бунгало за 4ри човека 25 евро,на сто метра е плажа не плащаш нищо ,,, да го духат всички концесионери , много здраве от югозапада,,,,
53
0
 
2
 
! Отговори
Б преди 8 години
Бай *** не е написан туко така селяци долни а за въздух да им плащаш не искат ли,не ходете на черно море скъпо мръсно мизерно лошо обслужване стара храна и.т.н
52
5
 
5
 
! Отговори
адъ преди 8 години
Като има търсене има и предлагане. Толкова е просто.За да ме разберете:Като има *** да плащат, ще има и концесионери, които да заграждат плажа и да късат билетчета.Концесионерите ги има защото им плащате!
51
2
 
0
 
! Отговори
gledai преди 8 години
videoto v web pokazva i dokazva, bravo na ruskia turist za videoto!
50
15
 
9
 
! Отговори
bez преди 8 години
V Gurcia gi nyama tia.
49
0
 
17
 
! Отговори
наше vs чуждо море преди 8 години
Когато ходя на нашето море, гледам да е на Албена, щото там все още не е супер презастроено. Другите ни курорти вече нямат нищо общо със значението на думата курорт. Миналата година бяхме на Равда за няколко дни. Еми вместо да си отпочина, повече се натоварих от навалица на плажа, навалица от безразборно строени хотели и подобия на хотели и липса на място за спокойна разходка. Лудница! За сравнение на Корфу например, в Агиос Гордис е пълна противоположност на Равда. Е кое място да предпочета?!
48
19
 
10
 
! Отговори
факано бгчерноморие преди 8 години
И както е модерно напоследък да се пишат надписи на "английски": dobre doshli v balgaria, dragi letuvashti! Пък който разбрал, разбрал. И още - който се ***..., ***... :)
47
155
 
11
 
! Отговори
lifeguard преди 8 години
Безплатната сянка веднага ви казвам къде е,,най отзад в храсталака,,,то не беше 60 на 40,,после 50 на 50 нема такъв филм,,опъват едно въже зад него фрее зона ..кофи за *** и храсти до вас
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо ми е супер странно, кои са тези луди, които ходят на черноморието.
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглост,да заведат един колективен иск срещу тези мутряги-концесионери вместо да мрънкат пред държавната адмнистрация,която както винаги спи,защото извлича полза от въпросня концесионер! Плажната ивица са я превърнали в платен паркинг заради тях, а плажът е държавна собственост и всички трябва да имат право и на свобдното му ползване!
44
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ДОБРЕ ДЕ ХОРА НАЛИ МИТЬО ОЧИТЕ ТРЯБВА ДА ОТЧИТА НЕЩО НА КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ...ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ НА ГРАДИНА ПРЕДИ ГОДИНИ КАТО РЕКЕТИРАШЕ КЪМПИНГУВАЩИТЕ...
43
0
 
27
 
! Отговори
= преди 8 години
Добра реклама на родното Черноморие ! После пак да ми излизат разни министри да ми обясняват как трябвало да изберем българското !
42
7
 
7
 
! Отговори
КАСТОР ПОЛИДОРОС преди 8 години
ТУРЦИЯ Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ. ТАКА ЧЕ , НЕ СЕ ХВАЛИ С ГРЪЦКАТА ЗЕМЯ, ИСТОРИЯ И КУЛТУРА, КОЯТО СТЕ ОКРАДНАЛИ, И ДНЕС ВИКАТЕ---ЕЛАТЕ В АНТАЛИЯ.
41
2
 
3
 
! Отговори
КАСТОР ПОЛИДОРОС преди 8 години
МУДРОС Е НА ОСТРОВ ЛЕМНОС, А НЕ МУДАНИА...ОБЪРКАХ ГО.КОИ Е ХОДИЛ НА ОСТРОВ ЛЕСБОС ?? ЗАЛИВА Е УНИКАЛЕН...КОИТО Е БИЛ, Е КЪСМЕТЛИЯ. ЗАЛИВА Е ПОЛУЗАТВОРЕН НА 95 ПРОЦЕНТА, И ГО ПРАВИ МНОГО ПРИКАЗНО МЯСТО.МУДАНИА Е НА ХАЛКИ, ДА.
40
1
 
16
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Концесията за плажа + разходи по медицински услуги, почистване поставяне на чадъри и прочие казаха че е около 400 000 на сезон (като предполагам са надписали нещо) от концесионера. Според мен община Несебър е достатъчно богата за да си позволи да загуби този приход но сама да стопанисва плажната ивица. Така ще привлече доста повече туристи, които ще скарат повече пари. Особенно когато сезона се очертава да е доста слаб. Но друго си е да се даде на наш човек...
39
3
 
18
 
! Отговори
тема преди 8 години
един спомен - седя си на плажа с момата аха до водата , държим се за ръце и т.н абе LoVE ли бе да я опишеш и пустото му слънце като се извъртя и сянка на близък чадър ни заля но кой да ти усети промяната -само в очите я гледах и ето ти проблем.Иде една бургаска Батка и казва под моята сянка сте аз му казах ,че си е забил чадъра в морето къде на пясъка да седна, е сещате се само дето не ядохме бой а останалите платили чадър ни гледаха с насмешка - тези голтаци къде пък са дошли
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моля ви се - каква полиция, какъв съд какви пет лева. Не забравяйте къде живеем все пак.
37
0
 
37
 
! Отговори
Благой от Младост преди 8 години
заради скапаните мутри вече не ходя на нашето Черноморие. Аз не съм отишъл да си меря с тях на кой е по-голям пищова, а да си почина с децата и жената и поне 10 дни д асъм в нормална среда. И без това в София е пълно с *** дето те секцат по светофарите и те псуват на жълто. В гърция плащам с удоволствие, морето е по-чисто, няма *** по плажа и във водата, ресторантите са класа над нашите, мутри - забрави, плажът огромен и безлюден, кеф ти ходиш на кафето за една кола ползваш чадър и 2 шезл
36
2
 
28
 
! Отговори
АБВ преди 8 години
Сетих се да кажа и още нещо - не че имам много пари, но няма да оставя и 1, 00 лв. на нашето море.Ще оставя около 1000 лв. в Турция.
35
1
 
5
 
! Отговори
МОРЕНЦЕ преди 8 години
По нашето моренце се ходи само да се еб.. и да се пие .От това си мисля ,защо не ги построиха тези блокчета- хотели 5 километра по-навътре в сушата? Дали изклатената пияна *** я интересува шума на морето сутрин ?