Задържан в "Орландовци": Аз съм жертва, не агресор!*

А междвременно протестиращите в квартала пеят и танцуват брейк
Обновена: 16 юни 2015 21:00 | 16 юни 2015 19:29,
91

 Снимка: Булфото

Един от задържаните при конфликта в столичния квартал "Орландовци" - 16-годишният Даниел Колев, обясни пред журналисти, че той всъщност не е агресорът, а жертва на побой. Макар и с белезници на ръцете в съдебната зала Колев показа рани на гърба си и обясни, че те били от нападение, пише БТА.

Момчето обясни, че е бил близо до мястото, където се проведе протестът в "Орландовци", но не участвал в безредиците там, а бил нападнат от момче, докато бил в кафене. Затова имало и свидетели.

Още по темата

Младежът разказа, че живее в столичния квартал "Бенковски", а роднините му, които също бяха в съда, определиха конфликта в съседния квартал като подклаждан с политическа цел. Според роднините на Даниел Колев, някой плащал, за да се изостри напрежението сред живеещите в квартала. Очаква се след минути Софийският градски съд да заседава по искане на прокуратурата четирима от задържаните при инцидента, сред които и Даниел Колев, да останат в ареста.

Заседанието така и не започна, защото адвокатите на обвиняемите за леки повреди по хулигански подбуди, поискахада се запознаят с материалите по делото и да говорят с клиентите си.

Над 200 души са се събрали на протеста срещу ромското беззаконие в столичния кв. "Орландовци" към този час, предаде "Фокус". Обстановката е спокойна. Движението по ул.”Мара Бунева” и ул. "Железопътна” се осъществява нормално. Протестиращите представят брейк шоу и пеят.

Разпънали са балатум, който прилича на шахматна дъска. Някои от тях държат българското знаме в ръка. Един от протестиращите държи черно знаме с череп и надпис "Левски или смърт".

* Статията е обновена към 21:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Не вярвам ако стане наистина напечено, българската полиция да се обърне срещу народа и на тях им е дошло до гуша от това положение, надали някой ще си сложи грях на душата за мизерната полицейска заплатка, която получава.
35
0
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
От никъде не са докарани, ами са си местни. Дълги години са ги оставяли да правят каквото си искат и затова са станали нагли. Време е вече да започнат и да си отнасят боя и да ги съдят по късата процедура. И да им видим физиономиите, а не с платени публикации като тази да ги изкарват сега мирни и хрисими, та да продължават по същия начин. Те затова си крият лицата, защото знаят, че ще ги познаят тези, които са нападнали.
34
8
 
13
 
! Отговори
Не чаткате ,ли... преди 8 години
МНОГО НЕЩА СЕ ПОВТАРЯТ ....НАВСЯКЪДЕ В СТРАНАТА , ПО ЕДИН И СЪЩ НАЧИН!ПРИ КОМУНИСТИТЕ ---НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!!!!!!
33
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Когото от ромите нападатели да питат журналистите, все ще каже същото: че не е виновен, чв не той е нападал, а него са нападнали, и даже (ако му стига пипето за това) ще търси и политически причини и т.н. И възниква въпроса: за какво са нужни подобни публикации. Да не би и автора на статията се се заел да им помага да лъжат. Ако така се служи на обществото, от подобна журналистика крадците и престъпниците имат най-голяма полза.
32
3
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
викайте към Бога безверници,от него е изкуплението
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V tozi moment politicite pokaza che sa nesposobni nito da muslat za naroda nito da upravlavat..pratili policia a te kade sa-pravat izavlenia v NC i chakat nechata da se opravat ot samo sebe si..da si predstavat kakvo che e kato dignat toka ot 01.07..naroda veche ne iska da givee kakto dosega..i im obarka planovete
30
10
 
3
 
! Отговори
Цялата дандания е... преди 8 години
..страха на комунистите , от ДПС.СТРАХА ДА НЕ ИЗПАДНЕ БКП/бсп в ПОЛОЖЕНИЕ НА 3-ТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НА ИЗБОРИТЕ!/...а това е неизбежнооооооооооооооо.../ВСИЧКИТЕ ТИЯ РОМСКО-БЪЛГАРСКИ СВАДИ СА АБСОЛЮТНО ДИРИЖИРАНИ ПОСТАНОВКИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!*** И СЛАБИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПИЕСКИ ....ЗА ***!!!
29
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пита баща си:- Тате какво е демокрация?- Това е онова дето всички бели работят, а ние прибираме помощите ей така.- *** те не се ли сърдят?- Сърдят се, но това е расизъм.
28
3
 
9
 
! Отговори
Joro преди 8 години
А междвременно протестиращите в квартала пеят и танцуват брейк
27
6
 
18
 
! Отговори
Айде ,бе... преди 8 години
Викайте руснаците да ни "освобождават" от ,бе...ха,ха,хаааааааааааа..щом не можете да им надвиете!
26
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, още какво трябва да се случи за да разберем че правителството е с и ако стане гражданска война, по нареждане на правителството, полицията ще ни избие като пилци\ Не си губете времето с, проблема е в този който им дава права и ги развъжда.
25
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно това не е начина. Жалко за времето и нервите. Ако полицията е получила нареждане да бие българите и да пази няма какво да се прави Няма ли останало някое черешово топче, па тайничко да го насочите да гръмне само един път там където му е мястото. неможем да ги променим
24
1
 
10
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Пишете на кирилица
23
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното унижение за нас българите е, че както ни уверяват, за всичко, което сме изтърпели от ромите някой трябва да "подклажда" протестите ни. При положението, в което сме е съвсем нормално да протестираме.
22
5
 
22
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
Отиди в САЩ да видиш какво става с подобни бабаитчета, или ги отстрелват на място, или им спукват задниците в затвора от 10 нагоре години.
21
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливите мърди на държавна хранилка, отново се опитват да изопачават истината. Станахме свидетели на тотална ченгеджийска некомпетентност и лъжи. Разтуряй пълчищата нищоправещи пиявици и нещата ще си дойдат на мястото.
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласен съм, че се създава излишно напрежение и някой иска да яхне вълната, за да извлече дивиденти за себе си. Но всеки който се саморазправя, краде и въобще нарушава закона трябва да понася своевременни и тежки наказания! Тези като вадили брадви, сега да полежат по 4-5 години в затвора и да им дойде акъла. Стига с тези условни присъди и несъбираеми глоби, трябват тежки наказания, трябва да се обяви война на престъпността.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Evropeiskite lideri razbraha na svoi grub ISTINATA , sled kato im pusnahme malko ot nashite "tarakani" , no pustata mu demokracya , ne moje da se napravi tova , koeto treba .
18
4
 
31
 
! Отговори
да-да,ама не преди 8 години
не крадат,те БЕРАТ жилезо и никога не са виновни...
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е жертва на медиите и политиците и техните манипулации.