Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!

Обиден мъжът дава съвети на "индивида" как да стане като него
Обновена: 22 юни 2015 12:05 | 22 юни 2015 12:04,
129
Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!
Снимка: Facebook

33-годишен мъж с увреждания бе неприятно изненадан от залепен на колата му стикер с надпис: "Аз искам да бъда инвалид!".

Още по темата

Христо Каварджиев разказва как преди дни, на 18 юни, отишъл със семeйството си в мол Пловдив.

"Тръгвайки си от там някой "буден гражданин" беше залепил стикер, че и той иска да бъде инвалид като мен. Карам Mицубиши (малък джип), бях спрял на инвалидно място, но също така си бях сложил и инвалидния стикер на предното стъкло", написа той във Facebook и публикува две снимки на колата си с двата залепени стикера.

Явно обиден мъжът дава съвети на "индивида" как да стане инвалид като него.

Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!
Снимка: Facebook

1. На четиримесечна възраст да получи гломерулонефрит, който да доведе но цялостно спиране на бъбреците на 9-годишна възраст
2. Две години да бъде на хемодиализа
3. Да му трансплантират бъбрек
4. Да му открият хочкинов лимфон на 24-годишна възраст
5. Да изкара четиримесечен курс на химиотерапия
6. Да изкара двумесечен курс на лъчетерапия
7. Да спре да функционира трансплантирания бъбрек (на 27години)
8. Да изкара една година и половина на перитониална диализа
9. И накрая (засега) да му трансплантират втори бъбрек.

"Това е накратко желанието на "будния гражданин", пише мъжа и настоява, че няма да му дава обяснения за шепите с лекарства, които пие всеки ден, откакто е роден, а и ще ги пие докато е жив.

"Искам обаче да получа извинение от въпросния "буден гражданин", за невероятната обида, която той/тя нанесе на мен и семейството ми и да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!", завършва поста си Христо Каварджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
4
 
! Отговори
25г. преди 8 години
112 ? Турско и комунистическо робство ни увредиха манталитета? От старите хора по селата знам как е бил манталитета им тогава, човек когато иска да строй къща цялото село му се притича на помощ. Той само купува пироните, една група отива за дърва, други да правят керпичени тухли, 3ти трето и тн. Друг човек искал да се самоубие след като му се удавило стадото, селяните се събрали и му дали от всеки човек по 1 животно, накрая човека имал по-голямо стадо от удавеното. Това ли е лошият манталитет?
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това с лепенките е тъпо, но се случва само защото полицията и охраната по паркингите НЕ си вършат работата... на тази държава и трябват само 2 неща за да стане за пример - КОНТРОЛ и НАКАЗАНИЯ.. и понеже 500г. Турско , 50г. Съветско и 25г. мутренско робство ни увредиха тотално манталитета контрола и наказанията трябва да са изключително стриктни и сурови . във всяка една сфера от живота.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E tova napravi asociaciata za zachita na postaradali ot katastrofi..stikeri kameri..imitirane na deinost i na dargavna hranilka edno semeistvo za po udobno..parite da si ostavat v kachi
89
0
 
11
 
! Отговори
ddk преди 8 години
До mmk. Имаш сериозен проблем с личността, по-скоро с твоето АЗ. Мисля че нямаш проблем да получиш стикер, само *** и се прегледай. Карам джип , голям и черен и през им не ми е минало да спра на инвалидно място и да не бия 50 метра до който и да е мол с дете и бебе. Възпитание трябва, не завист.
88
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 8 години
Или по-точно. "Не събуден гражданин" се изложи, като репортер.
87
7
 
13
 
! Отговори
до милен 102 преди 8 години
кой нормален лепи стикери по чуждите коли? другия път да го сгащат и да му лепнат 2 шамара
86
2
 
18
 
! Отговори
Една гражданка преди 8 години
До mmkТова,че са инвалиди не ги прави по-малко хора от останалите! В мола има повече промоции, а и разходката е безплатна! Нима не могат да пият кафе или да си купят "луксозна стока" ? Според Вас къде трябва да са инвалидите???
85
3
 
2
 
! Отговори
дядо ПОП преди 8 години
До ТодорТодоре, не пожелавай нещастието си на ближния, ако не е той, няма да Си и ти!
84
35
 
2
 
! Отговори
mmk преди 8 години
Аз пък винаги се чудя колко много места има за инвалиди в моловете и ИКЕА. Другото,което е странно защо пък инвалидите обичат да пазаруват тъкмо от моловете - там е скъпо, цените са в пъти, и стоките са по-луксозни. Има къде-къде о приятни места за пазаруване за един инвалид от претъпкания мол. Извинете,а кое съм прав, но това си е моето виждане по -въпроса (с 2 малки деца под 3.5 год. паркирам на майната си като ходя по молове и завиждам на над 50-те празни места за инвалиди нацвъкани там)
83
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия дето качват тука постоянно снимки на паркирали автомобили са най-големите индивиди - ясно е че е от завист, но не ясно точно от какво. От това че мразят да ходят пеша но не могат да си позволят кола, или че едвам закрепват 15 годишна барака а "заслужават много повече". Психическия им недъг е доста по-сериозно състояние от физическия
82
2
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
и е прав! страшен номер и голямо геройство за човека с лепенката - да не видиш стикера отпред!! нещо гнило ми се вижда!?!
81
7
 
11
 
! Отговори
Милен преди 8 години
С извинение, ама се престаравате... Очевидно е, че човека залепил стикера по инерция е преположил, че е поредната кифла спряла където не трябва, не е видял стикера или инеалидният такъв просто не е бил сложен. Не се изхвърляйте да търсите под вола теле.
80
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От *** народ какво очаквате и грозен
79
6
 
7
 
! Отговори
уфффф преди 8 години
Я си е бил сложил стикера, я - не. Някой провери ли тази история, за да раздухва?Я се осъзнайте - само бури в чаша вода. И после истории като оная дрога, дето полицаите я били били, ама после се оказало, че не било съвсем така, а малко наобратно...
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И нещо забавно,което прочетох скоро.Човек паркирал неправилно търсеше съчувствие поставяйки бележка на автомобила си"Господин кран,не ме вдигайте.Свърши ми бензина."Радва ме факта ,че джипове вече карат не само мутри и техните мутреси ,които претичват с тях до близкия фризьорски салон
77
3
 
10
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Според мен злобата от безсилието, натрупана в голяма част от хората ги кара да лепят подобни стикери. "Паркирал си като ***", "Не паркирай тук - пукам гуми" и прочее са следствие от неуреденият ни и изпълнен със злоба живот. Не мисля, че лепналият тази бележка е знаел, че шофьора наистина е инвалид. По-скоро го е помислил за поредният ***. Но не е мъжка постъпка да залепиш стикер, вдигнеш чистачка, изпуснеш гума или прочее. Мъжко е да се извиниш и да имаш едно на ум - а дано ама надали!
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за *** ,как може такова нещо ,Милите хората да бяха попаднали в друга държва .Тук всеки се подиграва с инвалидите що за малоумие,да искаш да си инвалид:(Тъжно:(
75
1
 
9
 
! Отговори
Мартин - част 2 преди 8 години
Ще сбъркаш и ще попаднеш на човек, който цял живот е страдал и преживял ужасни неща. Неща, които дай боже никога не види един здрав човек, какъвто вероятно е лепящият тези стикери. Не, не пресилена реакцията на човека, а е много правилна. Проблема е че това може да го разбере или инвалид или близък на такъв. А относно колко пречат инвалидите на живота на нормалните хора, вас това не ви бърка. Щом рядко разбирате дори, че някой е инвалид значи няма проблем. Само внимавайте какво си пожелавате. :)
74
2
 
9
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Колата може да замести само краката и то отчасти. Такава е философията в Европа и в цивилизования свят.Там никой друг не си позволява да вземе такава карта,нито някой си позволява да даде такава карта и още по-малко да спре на такова място!Въпрос на морал,почтеност и на комунистическо мислене-щом някой има увреждане,независимо какво е и за кого е,смята че му се полага такава карта,а да не говорим за злоупотребите.И понеже Б-я е пълна с умствени и душевни инвалиди,те смятат,че им е позволено!
73
1
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
До всички завистници и хора смятащи, че инвалидите са в тежест на останалите - брат ми е инвалид от 10-тия ден от своето раждане, поради лекарска грешка. Шанс за оправяне няма, вече 22 години. Да си инвалид или негов близък е на практика най-голямото нещастие, което е пожелавам и на най-големия си враг. Ако все пак някой желае да е инвалид има много начини..Дори идеята да е да се помогне, начина по който се прави е изключително грозен. Да 9 пъти ще предадеш съобщението, но на десетия ще сбъркаш