Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!

Обиден мъжът дава съвети на "индивида" как да стане като него
Обновена: 22 юни 2015 12:05 | 22 юни 2015 12:04,
129
Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!
Снимка: Facebook

33-годишен мъж с увреждания бе неприятно изненадан от залепен на колата му стикер с надпис: "Аз искам да бъда инвалид!".

Още по темата

Христо Каварджиев разказва как преди дни, на 18 юни, отишъл със семeйството си в мол Пловдив.

"Тръгвайки си от там някой "буден гражданин" беше залепил стикер, че и той иска да бъде инвалид като мен. Карам Mицубиши (малък джип), бях спрял на инвалидно място, но също така си бях сложил и инвалидния стикер на предното стъкло", написа той във Facebook и публикува две снимки на колата си с двата залепени стикера.

Явно обиден мъжът дава съвети на "индивида" как да стане инвалид като него.

Стикер срам: "Буден гражданин" се изгаври с инвалид!
Снимка: Facebook

1. На четиримесечна възраст да получи гломерулонефрит, който да доведе но цялостно спиране на бъбреците на 9-годишна възраст
2. Две години да бъде на хемодиализа
3. Да му трансплантират бъбрек
4. Да му открият хочкинов лимфон на 24-годишна възраст
5. Да изкара четиримесечен курс на химиотерапия
6. Да изкара двумесечен курс на лъчетерапия
7. Да спре да функционира трансплантирания бъбрек (на 27години)
8. Да изкара една година и половина на перитониална диализа
9. И накрая (засега) да му трансплантират втори бъбрек.

"Това е накратко желанието на "будния гражданин", пише мъжа и настоява, че няма да му дава обяснения за шепите с лекарства, които пие всеки ден, откакто е роден, а и ще ги пие докато е жив.

"Искам обаче да получа извинение от въпросния "буден гражданин", за невероятната обида, която той/тя нанесе на мен и семейството ми и да обясни на четири годишния ми син, защо бях изключително афектиран и ядосан от това деяние и посегателство над моите права!", завършва поста си Христо Каварджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за човека и това което му се е случило, но трябва да се реагира остро на всичко в този живот. Този стикер е бил залепен най-вероятно не с цел да обижда истинските инвалиди, а тези които се правят на такива...
51
4
 
2
 
! Отговори
Издзверел гражданин преди 8 години
До оня по надолу за ударението си прав. За селянина в мен си прав, а ние от своя страна може само да гъдаеме какъв смотльо си. На тоя под мене: да си учил да знаеш!
50
0
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
До Озверел гражданинА най-добре да си замълчиш, за да не станеш за резил!Опитай с 'наклАдки' и най-добре спри да бъдеш интелигентен.Твоята работа е: Диалектът ми е много по-добър от диалекта ти...
49
3
 
3
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Така, че очаквайте скоро и други недоволни. Българина намира цаката на всичко :)
48
0
 
5
 
! Отговори
до Озверел гражданин преди 8 години
Такава дума не съм чувал аз, озверел!? Някой ще я разтълкува ли? :)
47
9
 
2
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Имам познат, който редовно спира на инвалидни места. Довода му е, че огромна част от хората, които имат инвалидни стикери, или са инвалиди само по документи или стикерите са издадени на чуждо име (съпруг/съпруга/майка/баща и т.н.т.) и те неправомерно се възползват от паркиране с преференции. Та същи пич отскоро си поръча от тия стикери "Искам да бъда инвалид" и ги лепи на автомобилите, които имат инвалиден стикер с идеята да предизвика точно такова недоволство, каквото изразява пича от статията.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ НАЛИ ТАКА ВИ УЧАТ СЕЛЯНЧЕТАТА В ПАРЛАМАТА. ДА СЕ ЯДЕТЕ ЕДИН ДРУГ. КАТО ВИДИТЕ ЧЕ НЯКОЙ ГО ОПРАШВАТ ВЕДНАГА ДА ОТИДЕТЕ И ДА СИ СВАЛИТЕ ГАЩЕТАТА ДА ВИ ОПРАШАТ И ВАС. А ТОЗИ СЪБУДЕН СЕЛСКИ ГРАЖДАНИН ЗАЩО ПЪРВО НЕ Е ВИДЯЛ ЧЕ ЧОВЕКА ИМА СТИКЕР НА ИНВАЛИД И ТОГАВА ДА СЕ ГАВРИ С ЧОВЕКА?
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 60 Озверел гражданин, и ти се показа, че си селянин от класа. Ударението е на втората гласна наклАдки. Муахахаахааха....
44
18
 
24
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Пострадалия човек таи огромна злоба в себе си. Ако беше малко по-мъдър, защото очевидно е минал през големи трудност, щеше да си каже:"А, залепили са ми и на мен този стикер. Навярно е станала грешка, може би не са ми видяли талона. Хубаво е, че има хора които застават зад тази кауза! Сега ще махна лепенката сякаш нищо не е станало и ще продължа да се радвам на живота."Но и случката е добър пример за това какви не трябва да бъдем и как преди да направим действие, е хубаво да помислим преди т
43
0
 
7
 
! Отговори
... преди 8 години
г-н Каварджиев е приел извиненията в групата във фейсбук. Цитирам:"Благодаря ви, и разбира се че приемам извиненията, искам да знаете че подкрепям инициативата ви, стига да не стават грешки!"Гадно и срамно е според мен, млади хора да взимат стикерите на родители/баби и почват да паркират по инвалидните места. Но там няма какво да се направи...
42
4
 
3
 
! Отговори
майна преди 8 години
До шопАми има си разлика и трябва да се подчертава . Разликата не е в полза на шопчетата - криви глави, нечленоразделно и неправилно изговаряне на хубави български думи и ред други.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бе не видяли стикера- та той ще им извади очите бе, да не е някаква точка на стъклото?
40
2
 
9
 
! Отговори
ацедецев преди 8 години
Това си е една грешка от недоглеждане, ама чак обида айде айде. "Озверелият гражданин" просто не е видял стикера и 100% би се извинил. И тоя "потърпевш" да разбере, че тези хора със стикери го правят в негов интерес , а не за обиди и извинения...
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50-ти Браво, бе пич, нали точно тези момчета са инструктирани кога да слагат такива стикери- точно ако го няма този синия инвалиден стикер на стъклото. Жалък опит да оправдаеш някой ***.
38
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ужас...... като чета коментарите на някой хора просто все повече са уверявам във факта че си заслужаваме съдбата. Този дето е написал този лозунг и хората дето му одобряват постъпката са за съжаление..... вие не разбрахте ли че щастието не се измерва в пари и някакви предмети.....мисля че този комплексар лесно може да стане инвалид, просто до него трябва да застане здрав и трезво мислещ човек, с примерно една сопа в ръка !
37
3
 
1
 
! Отговори
Озверел гражданин преди 8 години
Правил съм го. Чисто ново бмв 5ца си го отнесе наскоро. Много нагло беше паркирал на две места. Запуших му вратата а от другата страна дръпнах линията. Глоба за неправилно паркиране. Ще се научат. Мисля да пробвам със шкурка през предното стъкло. За съжаление не се срещнахме с бмвто беше си тръгнал човека. Надявам се да знае защо е получил наградата. Това че имаш нова кола не ти дава право да паркираш за двама.
36
1
 
10
 
! Отговори
пишман буден преди 8 години
Айде сега ще мерим кой колко е инвалид , че да може да паркира на това място. Ще му завиждаме за колата и това ,че още може да ходи. Нима трябва непременно да е в количка , за да се води инвалид ? Толкова са прости тия дето си врат носовете в чуждите работи , че няма на къде. Не си лекар, не го знаеш на какво лекарство е и дори не знаеш какви видове инвалиди има. Защо се правиш на здравна полиция ? "буден"по-скоро *** без друга работа.
35
22
 
4
 
! Отговори
Озверел гражданин преди 8 години
Е голяма работа лепнали са му бележка на стъклото. Ееее той пък обиден. Верно е трябва да им даваме предимство на такива хора но понякога са си артисти и преиграват. Айде няма нужда. Иначе на каквито и да е неправилно паркирали граждани примерно има си очертания къде да ти е колата а те паркирали за две коли: блорирам с моята кола шофьорската врата, блъскам вратата в другата кола ако не мога да излезна не ме интересува коя година е на кой е и др, минавам с ключа ако човека е доста нагло паркира
34
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Аз му се чудя на този инвалид защо изобщо се е хабял да ги пише тия обяснения, като оня дето му е лепнал стикера по принцип си е *** и ни най-малко ще се трогне от тези думи(ако изобщо ги прочете), камо ли да му се извини.
33
0
 
9
 
! Отговори
Lavro преди 8 години
До Анонимен 38: Знаеш, че си просто един завистлив ***, нали? Хайде, давам ти и колата си, и огромната си заплата (получавам колкото премиера), и всичко останало. Давам ти обаче и рака с метастазите и прогнозата за не повече от две години живот. Навит ли си, дребна душица такава?