Аз съм наглец! Не, душевен инвалид е!

Или как се паркира на две инвалидни места едновременно
136
Аз съм наглец! Не, душевен инвалид е!
Снимка: Facebook

Че ни липсва култура на пътя отдавна е ясно. Не обичаме да спазваме правилата, зад волана често избиваме комплекси. За пореден случй на простотия сигнализира Александър Кинов, който разпространи случая в социалните мрежи.

"Този наглец беше паркирал на две инвалидни парко места. След като му направих забележка и му казах че има два варианта - да извикаме полиция или да му залепя стикер" "АЗ СЪМ НАГЛЕЦ...", се опита да ме изблъска с колата", пише Кинов.

В крайна сметка му залепил стикера, а шофьорът най-спокойно го махнал и хвърлил на земята. В словесния дуел се намесва и друг човек, който обаче обръща спора на тема: Рогоносец ли е шофьорът.

 

Този наглец беше паркирал на две инвалидни парко места. След като му направих забележка и му казах че има два варианта, да извикаме полиция или да му залепя стикер "АЗ СЪМ НАГЛЕЦ...", се опита да ме изблъска с колата. В крайна сметка му залепих стикера, а той най спокойно го махаше и хвърляше на земята. Споделяйте и нека в един момент и децата му видята какви родители имат. No mersy на простотията!

Posted by Aleksandar Kinov on 2 юни 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Избийте си от главата, че може по някакъв начин да барате чужда собственост. Не ви е изветрял още комунизма от главата, мислите си, че може да се събирате на глутници и да мародерствате хората под някакви благовидни предлози. Между другото и аз не спирам на инавалидни места, просто мразя ***, които си запълват празния живот с "общественополезна активност".
93
4
 
6
 
! Отговори
Сунай преди 8 години
Като гледам - човекът си е в колата, т.е., при поява на инвалид може веднага да се премести?Май с тези лепенки много си се объркал, аман от неориентирани въдворители на справедловост!
92
1
 
1
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До АнонименМежду другото, не съм спирал на инвалидно място, но въпросът, че законът ми позволява е принципен!
91
0
 
3
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До АнонименИ какво "отпадъчно" има в това човек да си е взел книжката с четене и да познава ЗДвП и съответно да различава двата знака "Забранено паркирането" и "Забранен престоя и паркирането"?Или в мнението, че вместо цивилизовано да сигнализирате за нередности на компетентните институции (както е навсякъде по белия свят), вие дивашки дерете колите и лепите лепенки?А за дядото ти, сигурен ли си, че не е някой отявлен фашага?
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съжалявам, принципен въпрос е,че не мога да остава твоето мнение да е последно. ти си некъв ***, от рода на тия, които са заклали моа прадядо, когато не е искал да влезне в Ткзс
89
0
 
4
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До ддт"и как реши, че може да спира за престой на инвалидно място, че не разбрах?!?!"Много просто: Повечето инвалидни места са със забрана само за паркиране, но не и за престой. Правиш ли разлика между 2-та знака?
88
1
 
3
 
! Отговори
ддт преди 8 години
и как реши, че може да спира за престой на инвалидно място, че не разбрах?!?! "В населено място:На двупосочни улици паркирам и престоявам винаги най-вдясно по посоката на движение;На еднопосочни улици мога да спра за престой и най-вляво по посоката на движение, стига да не преча на останалите шофьори.Посочените правила важат доколкото на съответните места не е въведена забрана за паркиране или пък по-особен режим, например Синя зона, платен абонамент, паркоместа за инвалиди и т.н. "
87
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перуката и той беше спрял колата си на място за инвалиди, Лозан Николетов и той. И в медиите се роди следния виц: Г-н Михайлов, бяхте заснет , че сте спрял на място за инвалиди.Михайлов:Нищо страшно не е станало, това е мястото на Валери Божинов и той ми го преотстъпи за малко.
86
1
 
16
 
! Отговори
оптимист до 113 преди 8 години
Не унивайте, уважаеми, трябва да мачкаме заедно простотията, кой колкото може. Не всичко е загубено, погледнете коментарите и оценките към статията, има надежда.
85
16
 
1
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До Анонимен 111До адъ 109В тази връзка като четеш закона, чети до края:Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 85 от 2004 г.) Контролът по спазване на правилата за движение и на изискванията, определени от закона и издадените въз основа на него нормативни актове, се осъществява от съответните служби по тази глава. Същите налагат и предвидените в този закон наказания. Това определено НЕ са тези със стикерите!
84
12
 
0
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До Анонимен 111До адъ 109Има 2 типа инвалидни места - едните са за точно определени индивиди, а другите са за общо инвалидно ползване. Обикновено забраната И за престой е на първия тип, а на втория тип има само забрана за паркиране, т.е. престоят е разрешен. закона и издадените въз основа на него нормативни акт
83
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя шофьор трябваше да си събира зъбите по асфалта. Жалко!
82
0
 
12
 
! Отговори
а ние какво преди 8 години
Прости хора, проста държава, прости управленци, бедност, нещастие, безнадеждност....А нормалните, свестни и работливи хора в България какво да правят? Да говорят, да търпяг, да да бягат, да се борят и накрая да вдигнат оръжие ли... какво?
81
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия и двете страни се самоизключват. Защото първо германец няма да спре без стикер на такова място и второ, ако случайно някой селянин като нас го направи, първият гражданин немец видял подобен автомобил на такова място, би се обадил на тези които имат право да му друснат глоба на тоя. И Изобщо нямаше да се разправя с нарушителят. Така че к'во да ви кажа: никога няма се оправим като общество, защото манталитетът ни е с повреден чип.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До адъ 109ЗДвП чл. 99, ал. 1 "Престоят и паркирането са забранени:" ..................т. 4 "на места, определени за хора с трайни увреждания"
79
6
 
0
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До Анонимендо 103Потърси номера на "Център за градска мобилност". Това е точно в техните правомощия. Искам да ти кажа, че много бързо се отзовават. Както виждаш има си законна управия за всичко.
78
10
 
1
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До до адъ 99...Закона прави разлика между спиране и паркиране, докато оня със стикерите явно идея си няма от Закона, щом си позволява самоуправство.
77
14
 
4
 
! Отговори
адъ преди 8 години
До до адъ 99Смяташ, че някой, който уврежда чужда собственост, отправя обиди и закани, снима без позволение, е по-малък нарушител ли? Определено не! За това даже може и няколко месеца условно да отнесе, особено ако се включи и опита му да си приписва правомощията на полицията. Да, това е престъпление. А паркирането е нарушение.Освен това, откъде оня със стикерите разбра, че паркиралият всъщност няма право да паркира там? Ако въобще е паркирал, щото закона прави разлика между спиране и паркир
76
0
 
2
 
! Отговори
Rydudu преди 8 години
KATO PLOCIQTA SPI....GRAJDANITE SHTE DEISTVAT ABSOLUTNO PRAVILNO
75
1
 
15
 
! Отговори
до адъ 99 преди 8 години
Зарежи ги тия словесни еквилибристики. По твоята логика този, комуто залепиха стикера е пострадал от престъпление, така ли? А ззащо ли не се е обади той да се ожали до твоите "съответни органи". Защото знае, че е виновен и гледа само да се разкара по - бързо. Дойде ли полиция той отнася 200лв. глоба, а лепящия стикери "престъпник", или нищо, или един предупредителен протокол.