Забраната на шумни ромски сватби на открито – античовешка

Това за нас е дискриминация, настоя общинар на ДПС в Бургас
Обновена: 8 юли 2015 14:08 | 8 юли 2015 11:24,
223
Забраната на шумни ромски сватби на открито – античовешка
Снимка: архив Булфото

Новата наредба, забраняваща шумните празненства на открито, е античовешка, обяви Шерафет Мехмед, общински съветник от ДПС в Бургас. 

По думите му така се нарушавали човешките права.

Темата стана актуална след като в Пловдив и Пазарджик бяха издадени наредби, ограничаващи шума на открито. Сигналите за шумни сватби има и в Бургас.

"За нас това е традиция. Ние ще се обърнем към ДПС, която да се обърне към Комисията по дискриминация. За нас това е дискриминация. Държим да се върне старата наредба", заяви Мехмед пред Нова тв.

По думите на Магдалена Манолова, директор на Центъра за ядминистративни услуги в кв. "Меден рудник", в последно време там са намалели сигналите за шумни празненства.

А хората в блок 122, който е населен и с българи, и с роми, приемат случващото се по различен начин. Всички обаче са категорични, че особено в почивните дни забраната на общинския съвет да не се провеждат празненства и сватби на открито не се спазва. Част от съседите заявиха, че проявяват търпимост към шумните празненства. Не всички обаче са толкова толерантни.

Миналата година при опит да накарат празнуващите да спрат или поне да намалят музиката, полицейски служители бяха нападнати и бити с колове. Затова сега хората от бургаския квартал се страхуват.

"Няма защо да се подава сигнал, защото после ще имаме неприятности", сподели Елияна Тонева, която също живее в блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е, античовешко е. Те не са хора. Не е нормално 80% от тях да не могат да говорят дори.
40
9
 
7
 
! Отговори
!! преди 8 години
ДА ЖИВЕЕ ТОЛЕРАНТНОСТТА !!! ДА ЖИВЕЯТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ДА СА НИ ЧЕСТИТИ !!!
39
0
 
24
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 8 години
За каква дискриминация говорим.В тази държава има закони и те трябва да се спазват от всички.И как така имат пари за шумни сватби по два, три дена, всички окичени като коледни елхи, с последен модел телефони , а били безработни, нямат медицински осигуровки, но пък на всички къщи имат кабелна телевизия.Нещо май криворазбрана е демокрацията в държавата.
38
0
 
31
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Законите са за всички. Да си с тъмна кожа не трябва да те освобождава от спазване на закона.
37
0
 
18
 
! Отговори
алабала преди 8 години
Не могат една статия да напишят без правописни и пунктоационни грешки, но могат да налагат цензура .. ейй голяма работа сте...
36
0
 
31
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Да припомним на г-н мехмед, че основно правило на демокрацията е 'да не пречиш на другите'. Неговото мнение е без значение и всякаква правна тежест, но показва колко случайни хора влизат във властта - без елементарни познания.
35
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I shuma ot zavedeniyata po plajovete shte se namalqt li ili tova za tam ne vaji zashtoto sa na balgari
34
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Mehmed da ide v Belgia da pita dali e diskriminacia zabranata za shumna muzika. Sigurno shte se iznenada,che e diskriminaciia i pogazvane na pravata na drugite grajdani,koito ne jelaiat da slushat tiahnata muzika.triabva da ima strogi pravila i zakoni,koito da se spazvat ne samo ot balgarite,a i ot vsichki,koito iskat da jiveiat tuk
33
1
 
35
 
! Отговори
. преди 8 години
Щом е традиция - значи е над закона. Логика ... Значи аз ще си правя каквото си искам - при проблем ще казвам че това ми е традиция и съм дискриминиран ...
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им осигурят място някъде извън града. Не е човешко цял квартал да не спи една седмица, за да могат "човешки" да си изкарат сватбата. Да не говорим, че след една седмица се задава нова сватба.
31
1
 
37
 
! Отговори
Съд за Ромите преди 8 години
Виж им манталитета на Ромите, вместо да уважават българите , че ги храним тях и децата им, че има плащаме ток и вода а те само играят кючеци, крадат ни и ни убиват , те ни правят напук и ни малтретират!Не знам в коя държава Народа ще търпи такива унижения в собствената си държава!
30
1
 
33
 
! Отговори
Monster cocky преди 8 години
Шерафет Мехмед да си ходи в Анадола да мята гюбеци по нощите на открито, като му е много тихо тук. Довиждане, лека нощ, мерси.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Миналата година при опит да накарат празнуващите да спрат или поне да намалят музиката, полицейски служители бяха нападнати и бити с колове. Затова сега хората от бургаския квартал се страхуват."
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре е вас да ви забранят, гадове долни, дърпащи България надолу с невероятна сила!
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Няма защо да се подава сигнал, защото после ще имаме неприятности",сподели Елияна Тонева" - изтрихте предния коментар но сами те го написалилогиката за съществуване на държавен апарат няма
26
1
 
35
 
! Отговори
ъуъ преди 8 години
Е, разбира се, че забраната за дивото викане, брака между 12 годишни, пиянските побоища с колове и брадви е античовешка. За сметка на това, когато ром убие и изнасили старица за 2 лева в някое забравено от бога село, това прелива от човечност и доброта.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе да заминават в Индия, това е тяхната родна държава, там да се лигавят и гевезят! Там да им плащат тока, да им слушат ужасната музика и да им дават помощи!
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците си имат държава, да ходи там да определя как да се развива Анадола!
23
0
 
4
 
! Отговори
До Елемаг преди 8 години
Май това което си писал интересно , но нищо не разбрах. Обясни с по-прости думи ако обичаш , за какво става въпрос? Нещо което да надвие техния шум ли?
22
1
 
51
 
! Отговори
с преди 8 години
Традиции, могат да имат българите, защото ние сме тук от векове, и защото сме създали държава със закони (друг е въпроса къде е държавата и кой изобщо спазва законите в последните 26 години). Ромите никога не са имали държава, никога не са имали и закони, освен първобитните и племенните или катунните, не знам. Техните традиции ще важат тогава, когато създадат нещо различно от колиба от подръчни материали и каруца с колела от жигули.