5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско

А свободната зона е скромна, от там дори не се вижда море!
19 юли 2015 09:58,
172
5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско
Снимка: Булфото

Посетителите на Северния плаж в Приморско ще трябва да се бръкнат за 5 лева, ако решат да разпънат хавлията си между чадърите и шезлонгите.

Дори да сте отишли там по залез-слънце няма смисъл да обяснявате, че не ползвате нито чадър, нито шезлонг. Ако искате да останете на въпросното място, просто трябва да платите, пише в. "Преса".

На Южния плаж картината е малко по-различна - там чадър с два шезлонга струва 18 лева на първа линия. Цената трябва да бъде платено дори и ако сте сами. На втора линия тарифата е 12 лева, като сянката върви с един шезлонг.

На плажа е отредено скромно място за свободноплажуващите, оплакаха се недоволни граждани. Свободната зона е в дъното на пясъчната ивица, където дори не можеш да видиш морето.

Съвсем скоро в Несебър избухна спор между хотелиери и концесионери заради високите такси на чадърите - до 30 лв. Хотелиери се оплакаха също, че в свободните зони са разположени аткракциони, които пречат на хората да си разпънат плажните кърпи.

От вторник всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, ще трябва да отчитат продажбите си, като купят и регистрират в НАП касов апарат.

От 21 юли касовите бележки ще са задължителни при продажбата на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. Това гласят промените в Наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, напомнят от приходната агенция.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГ туризма е внесъл в България през 2014 г. над 3 млрд. евра., дал е хляб на над 370 хил. души и е произвел повече от 14% от БВП. Това е най-големия бизнес на българите в момента. В него са инвестирани милиарди български пари. Помисрете за това когато пишете за "фекалии, клоаки мутри, алкохолици и пр. лъжи. Разбрахме че сте много изискани и не сте родени за българската реалност - палете възстаричките си лимузини и вървете да занесете мижавите си еврачета на гърците.
87
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм ходила на нашето море от години. Не издържам на селянията и простотията там, услугите и ресторантите са пълна трагедия. Тръби от канализацията изтичат в морето до плажа. Инфекции вилнеят. Мутро-батки в стил от 90-те са плъзнали по баровете вечер. Може още много да пиша, но знаете сами за какво става въпрос.
86
20
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
99% от обидните коментари за България се пишат от щатни ***, полуруски ***.
85
22
 
5
 
! Отговори
преди 8 години
Селянина само и само да не се мине да даде 5 лева за чадър и в Космоса ще отиде. Ама дали ще лежи на каменист плаж или на черен пясък като в Гърция на него не му дреме. Абе той Алеко за такива като вас е писал едно време, носете си дисагите и дамаджанката и глейте някой да не ви ти открадне, ей!
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ли в техния хотел, защото те няма да са там следващия сезон! Така че не раздавайте присъди, защо ходим в Гърция. Семейството ми наема къща в Закинтос всяко лято, познаваме собствениците на кръчмите и сервотьорите! От 6 години все едни и същи хора, които се чудят как да ти засвидетелстват внимание и уважение, че си предпочел за обед или вечеря да седнеш точни при тях!
83
2
 
28
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Аман от пишман патриоти тука. Ходете по черноморските тоалетни и плащайте на тройни цени пакетите, които иначе се предлагат почти без пари на чуждоземската пияна ***. Муайте кренвирши от копита за закуска, оригайте на Камчия с кожи и чесън, спете по 5 дни в мръсни чаршафи и се наслаждавайте на киселите погледи на *** в хотела, които ви обслужват за мизерна заплата и само чакат свободния ден, за да чукнат плажче и некоя колежка/колега и без изобщо да им пука доволни ли сте и ще се върнете
82
18
 
7
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Ако сте двама ви се пада по 20-на лева на седмица за тоя чадър. Ама няма лошо, ако легнеш в Люлин пред блока си е безплатно, я не се излагайте да ходите на море. Че на всичко отгоре бензина и той с пари, представяте ли си каква наглост?
81
1
 
3
 
! Отговори
OlegRU преди 8 години
До АнонименПиле не е птица, България - чужбина?:)
80
7
 
3
 
! Отговори
Xxx преди 8 години
Nie jiveem v chujbina,no vsqko lqto si idvame v BG i sme na more minimum 1 sedmica.Hodili sme i v Greece,Italy,Spain no po-hubavo ot BG si nqma.Namerili sme si mqstoto,ot godini sme v edin i sushti kurort,poznavame veche mestnite,ima kakvo da se razgleda naokolo.Poslednite godini mnogo rumanci,polqci i slovaci se poqviha.Cenite sa poveche ot normalni-sravneni s dr.gradove v Bg,ne e ludnica ot hora,plaja e sravnitelno chist i ima svobodna zona da si razpanesh chadura i postelesh karpata.
79
5
 
5
 
! Отговори
зарзават преди 8 години
Желаещи много, места малко ... аз празен чадър и шезлонг не съм видял :-) ... то не може цялото БГ да идем че и 200-300 хиляди чужденци и да има за всички. няма как да се получи. как се пееще в песента: Имаш ли парички, имаш ....
78
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами защо не се организират и не им изхвърлят чадърите и шезлонгите в морето някоя вечер
77
1
 
34
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Дакога ние и държавата ще търпим самозьабравили се мутри и мошеници да ни дерат кожата?
76
12
 
11
 
! Отговори
И аз преди 8 години
Ходих на созопол понеже пътьом минахме и решихме да се отбием. Беше пълно с бг турости и целият курорт се късаше. Кръчмите бяха пълни а цен8те дори ми се сториха нереално ниски. Плажа всичко беше по 6 лв и 2 за всеизведната царевица. Останах доволен.
75
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците не са глупави, та препоръчват между себе си в руските чатове Крим пред България, Турция и Гърция
74
2
 
16
 
! Отговори
до 123 преди 8 години
Пълни глупости! Това ми 3-то място тая година, пълно е с българи! В Поморие сигурно са 90% от туристите, в Гриин Лайф до Созопол бяха огромното мнозинство руснаци в комплекса щото си е руски комплекс, останалите българи а в самия Созопол също страшно много българи. Ако говориш за Слънчев Бряг, не съм ходил поне от 3 години, та за там наистина не знам какво е.
73
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 120Не е вярно. Никой не ходи на черноморието, всеки се ориентирал към Гърция и Турция - като цяло цените са малко по високи но няма да ти дерат кожата на всяка крачка. На черноморието идват само западни туристи, най-изпадналите на алкохолен туризъм.
72
8
 
35
 
! Отговори
бг преди 8 години
Затова и хиляди българи от години плажуват в Гърция и Турция. За съжаление бг курортите стават само за алкохолизирани чужденци. Точно Южния плаж на Приморско е като клоака - там се изливат отходни води и мръсната Дяволска река. Който има излишни пари да плаща.
71
5
 
10
 
! Отговори
OlegRU преди 8 години
До край "В Турция няма една пречиствателна станция..."В Турция има една пречиствателна станция - "България" Работи добре!!!
70
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То само да е там ... догодина очаквайте такса слънце ..
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хехехе..това да не е хавлията от пътеводител на галактическия стопаджия, която си има всичко :)