5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско

А свободната зона е скромна, от там дори не се вижда море!
19 юли 2015 09:58,
172
5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско
Снимка: Булфото

Посетителите на Северния плаж в Приморско ще трябва да се бръкнат за 5 лева, ако решат да разпънат хавлията си между чадърите и шезлонгите.

Дори да сте отишли там по залез-слънце няма смисъл да обяснявате, че не ползвате нито чадър, нито шезлонг. Ако искате да останете на въпросното място, просто трябва да платите, пише в. "Преса".

На Южния плаж картината е малко по-различна - там чадър с два шезлонга струва 18 лева на първа линия. Цената трябва да бъде платено дори и ако сте сами. На втора линия тарифата е 12 лева, като сянката върви с един шезлонг.

На плажа е отредено скромно място за свободноплажуващите, оплакаха се недоволни граждани. Свободната зона е в дъното на пясъчната ивица, където дори не можеш да видиш морето.

Съвсем скоро в Несебър избухна спор между хотелиери и концесионери заради високите такси на чадърите - до 30 лв. Хотелиери се оплакаха също, че в свободните зони са разположени аткракциони, които пречат на хората да си разпънат плажните кърпи.

От вторник всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, ще трябва да отчитат продажбите си, като купят и регистрират в НАП касов апарат.

От 21 юли касовите бележки ще са задължителни при продажбата на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. Това гласят промените в Наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, напомнят от приходната агенция.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
30
 
! Отговори
карина преди 8 години
Новини като тази всеки път ми напомнят ясно и категорично защо съм избрала да не ходя на нашето море и винаги, ама винаги ме убеждават колко съм права.
47
5
 
19
 
! Отговори
честит преди 8 години
Така че всичко живо се юрва към българското черноморие. Даже един грък работеше при нас известно време и той каза, че си ходи на море в България.-----------малии заетите в БГ туризъма дотам изгладняха, че почнаха вече и да ТРОЛЯТ.хахахаха ахах а ха ха ха ха а а а а а а
46
28
 
10
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
Споко, никой не се мрази. Това са платените *** на *** и Болен. Платено им е да плюят по България. А иначе морето ни е пълно и тая година - 2 пъти вече ходих до Созопол, а сега мия колата и към Приморско. А, троловете - айде аз докато лежа на плажа, вие бачкайте, че на Болен пурите пари струват.
45
22
 
9
 
! Отговори
край преди 8 години
Нямам хотел нямам плаж нямам ресторант нямам и сергия. ИМАМ ЗДРАВ РАЗУМ И ОБИЧАМ СТРАНАТА СИ. Отивам на море на Поморие - има уникална кал - свойствата и са като тази на мъртво море. Елате и вие ще можете да се каляте и да каляте другите до насита /нали това искате/.
44
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ми се връща, ужасното качество на услугата, неграмотният и груб персонал, отвратителната храна, мръсният плаж, мазнини мутри....... На практика хвърлените на вятъра пари за почивка, а вместо това нерви и напрежение. Но така ще е докато куца, кьораво и сакато си мисли, че може да направи хотел, ресторант....
43
16
 
20
 
! Отговори
край преди 8 години
Няма друг народ дето толкова да се мрази сам. В Турция няма една пречиствателна станция - а вижте някъде дали има такива писания като тия дето ги бълвате тука. В турция ивън хотела излизали ли сте да видите прелести.
42
4
 
25
 
! Отговори
честит преди 8 години
до 58 номер...-----Хотелче ли имаш Маме... ОГЛАДНЯ ли ти г...за ?Сърдиш ми се, че не искам ти плащам 20 лева за ***..ия плаж и мърлявия хотел ли? Затова ли си ми обиден ? Нищо. Ще свикнеш !
41
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ходете в Гърцая и Турция, че после никога няма да стъпите на нашето море.
40
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама има ли българи които още ходят на почивка в родната клоака?
39
40
 
9
 
! Отговори
край преди 8 години
Ходете си по гърция и турция като ви е толкова акъла От всеки похарчен на нашето море лев - 20-30 ст. ти се връщат в джоба под няккаква форма - данъци, концесиони такси, потребление и т.н. Похарчените в Гърция и Турция пари тикат напред чужда икономика.
38
22
 
7
 
! Отговори
край преди 8 години
До 52 Аз пък откак вие тръгнахте по Гръцко си хода само на нашто море. В повече ми идвате плювателните българчета по Халкидики и беломорието. Гръцкото море беше добро преди да се наводни с българчета вече е здраво побългарено - Пипала от калмари /10лв. килото в метро / ви ги сервират за октопод /30-40 лв. килото/ и вие ги плющите с блаженна чуждопоклонническа усмивка.
37
0
 
13
 
! Отговори
В,Василев преди 8 години
Даааа , пропуснали са мутрагените , и за нас които пикаеме в морето , , , , опа още 3/три/ лв такса , , ,
36
2
 
45
 
! Отговори
честит преди 8 години
Не мога да разбера.. ЩО ИМ ХОДИТЕ НА ТИЯ НА ПЛАЖОВЕТЕ И ХОТЕЛИТЕ БЕ ? Вече нещата са такива, че за същите пари кефт ти Турция, кеф ти Гърция, Хърватска... за по заможните некоя друга екзотика се предлага...Ще му ходя аз на дивия селендур-колбасар-мутра от Полско-Селинджерево да го рантутя с парите си и него и дебелогъзата му жена и котилото му? И що ?Не им ходете бе, оставете ги да си ядът гъ..овете от глад бе !!! *** Лесидренски разбира га му бръйнеш в джоба, там най-много го боли !
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе никъде такива *** не може да се родят, ей
34
28
 
1
 
! Отговори
край преди 8 години
Що не участвате на търговете за концесия на плажове - наддавайте и страшни кинти ще къртите после. Някой като му се критикарства, първо да вземе една дъска, да я разкрои и да скове от нея къщичка за птички /по Гриша Ганчев/ и после да критикува на другите къщичките за птички. И така ... ТОВА НЕ ОТМЕНЯ КОТРОЛА ВЪРХУ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ.
33
7
 
44
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
САМО НЕВЕЖИ,ГЛУПАВИ И МНОГО БОГАТИ ХОДЯТ НА НАШЕТО МОРЕ.КОИТО Е ХОДИЛ В ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ НЯМА ДА СТЪПНЕ НА БЪЛГАРСКИ ПЛАЖ ДА ГО МАРОДЕРСТВАТ.
32
1
 
25
 
! Отговори
sxa преди 8 години
xaxaxa никой не може да ми каже къде ще си разпъна хавлията, ако не иска да му пръсна черепа
31
2
 
53
 
! Отговори
Сашка преди 8 години
Чудесно! Значи отивам в Гърция на море ,отново!
30
36
 
4
 
! Отговори
край преди 8 години
По нашето море се изградиха пречистнателни станции навсякъде. До края на тази година нито капка непречистени води няма да влизат в морето. Който не го знае да ходи в Турция да пита къде се пречистват отпадните води на 20 милионния Истанбул НИКЪДЕ - заповядайте по курортите на Мраморно море. От платените такси за чадъри се заплаща подръжката на плажа и КОНЦЕСИОННАТА му такса към Бюджета. Та не се чудете детето ви като учи безплатно или го гледат в детската градина и го хранят за 60 лв. на месец.
29
1
 
1
 
! Отговори
Buchinski преди 8 години
Vuv Francijà moreto e na durzavata ,imashe skandal, che njakakva král shte doide i se karaha za 20 m,plaz. Ta nechakaite dobri turisti. Abe Vie normální li ste ?