На плаж по български: Бой за такса "вход"

Скандал за такса за вход завърши с пердах на Силистар
Обновена: 20 юли 2015 06:44 | 19 юли 2015 22:45,
192
На плаж по български: Бой за такса "вход"
Снимка: архив Булфото

Туристи били дърпани и блъскани на входа към плажа Силистар, защото отказали да платят по 10 лева, за да стигнат до морето по пътя, минаващ през частен терен, съобщи Нова телевизия.

До вчера, за да стигнеш до плажа по този път, таксата била 5 лева. Събирала ги частна охрана, назначена от собственика на терена. Тази сутрин обаче сумата скочила двойно.

Още по темата
„Първоначално бях готов да платя, но след това се замислих, че няма как да спрат на пътя някой и да му поискат такса. Единият така се възмути от моя отказ да платя, че се опита да ме изкара от колата, посягайки вътре. Отвори вратата, посегна да ме изкара от колата, скъса ми ризата", разказва Марин Вацов.

В разпрата се намесил и управителят на плажа.

„Мен лично ме събориха на земята и при падането се ударих и съм одран целият", заяви управителят Боян Монев.

Потърпевшите извикали полиция. Показаха и кадри от скандала до и след пристигането на патрула.

„Цяла седмица съм свидетел как тези хора рекетират, буквално рекетират, всеки, който мине оттук, като взимаха довчера такса от 5 лева. Който отказваше да плати таксата, го нападаха. Събираха се по 5-6 човека дори, за да преградят пътя и се стигаше до бой", заяви Илияна Янкова.

През седмицата идвали инспектори на община Царево и РИОСВ.

„До момента проверките, които се извършват от тези органи, не дават резултат. Дейността, независимо дали е законна или незаконна, продължава", заяви концесионерът на плажа Стойчо Монев.

Последната проверка е била в петък.

Документите за собственост на терена били предоставени на дошлия полицейски патрул, а в тях ясно пише, че собствениците на терена не трябва да ограничават преминаването по пътя.

Отговорността летовниците да стигат спокойно до Силистар, в крайна сметка, е в ръцете на кмета на Царево. За Нова той лаконично заяви, че „си върши работата и спазва законите".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: мореплажСилистар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам кое е по- "по български", да искаш да прибираш пари без да правиш нищо, или да мислиш как да минеш тънко и хем да ползваш, хем да не плащаш, защото ако въпросните туристи бяха се промъкнали едва ли щяхме да четем тази статия. Жалка история!
83
4
 
17
 
! Отговори
Smurf преди 8 години
Реституцията която се разигра в България нанесе такива щети на икономиката каквито не сме очаквали
82
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият начин да печелиш прилично и реално е да пробутваш нещата на минимум 5 пъти по-висока цена, отколкото струват. Останалото е от полза за клиентите, но ти никога няма да излезеш на плюс. В този смисъл българските бизнесмени не са глупави- по-добре да е празно, отколкото да работиш на загуба ;)
81
0
 
26
 
! Отговори
сея глеи преди 8 години
Замислете се: плажовете и всичко покрай морето е масово застроено от мафиоти и мутри и/или корумпирани политици които са "осребрили" управлението си.Всяка по-важна педя земя е отдавна "превзета" от тях, там няма случайни хора.И вие искате да им давате парите си?
80
1
 
28
 
! Отговори
Саксо преди 8 години
Искам да споделя, че си обичам РОДИНАТА и се гордея с България, не за друго, а защото и на Луната да отида пак ще съм българин, тук съм се родил! Но от 11 години, тази ще е 12-та ходя на море в Гърция, не защото е по-евтино, просто ми е по-приятно и мъъъничко ми е мъчно за България, но човек трябва да оцелява!
79
0
 
53
 
! Отговори
друг бургазлия преди 8 години
вчера се върнахме от Гърция, кристално чиста вода, шезлонги и чадъри безплатни срещу фрапе за 2 евро ! Любезни хора, незастроено, спокойно! Последните години не съм ходил на плаж тук, макар и да е на 500 метра от дома ми ( к-с Лазур ). Нищо не може да ме накара да заведа децата си в тази клоака! От години мечтая да се заформят два-три нулеви сезона та да се поизчисти малко това море и да им дойде акъла на псевдохотелиерите и всякакви други мутри.
78
0
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Чудесен, а и пореден пример че такова нещо като "Българска държава" няма! Има само феодали парцелирали тази територия за лична изгода! Просто не си губете времето, а и нерви с т.н. "Българско" черноморие!
77
0
 
39
 
! Отговори
2233 преди 8 години
Ако е вярно написаното , че нямат право да ограничават достъпа до плажа , значи събраните хилядарки заедно с глобата в петорен размер трябва да се оформи като акт и да се плати от собственика.Плюс съответните присъди за хулиганство на охранителите.Кмета също да бъде наказан , нищо че е от гербавите.
76
0
 
37
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До бургазлия. Ооо не само че няма да влизаме, спокойно, няма изобщо да ви идваме на л*ото море. Гърция ей къде е, от Пловдив пътя до Александрополис ми е същия колкото до Бургас. пък вие ако щете не 10, 100 лв такса сложете навсякъде. Стига да има кой да ви ги даде. Да не цвилите в каря на сезона.
75
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако българите имаха духът и задружиетона поляците,сега "бизнесмените"по Черноморието щяха да дъвчат сламки и да чакат с влажен поглед пред хотелите си някой заблуден турисг.
74
2
 
42
 
! Отговори
неразбрал преди 8 години
Къде е полицията?Варди в храстите и прави пачка , или варди ромите да крадат на спокойствие?Къде е НАП с хилядите си инспектори?Къде е кмета-гербав с експертите-***? Къде е скапаната ни държава с мудната администрация?
73
0
 
29
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Абе хора, спрете да ходите на българското черноморие бе. Да видите как ще идват да ни молят и да предлагат по 2-3 лв нощувка. Спрете да им пълните гушите и да ходите по бетонените им курорти, във вашите си градове бетон нямате ли си. Лично аз прекратих с ходенето по нашето море, тази година организирахме екскурзия, за догодина, живот и здраве Турция или Гърция. Няма да стъпя на нашето море докато плажовете са платени и докато не съборят тези грозни неща, наречени хотели.
72
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия там много добре ги знам аз. преди 2 години щях и аз да съм по новините, ако не бях с детето в колата. спирам си да си платя чинно таксата за преминаване през имота им и почвам да ровя за дребни. дебелакът явно се изнерви и почва да ми дава зор да побързам, че съм правел опашка и някакви такива. значи, ако бех без малкия, тоя щеше да е с натрошени зъбки!НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ГЪРЦИТЕ!
71
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета е ЛАПЧЕВ! *** ,*** и... дано се задави!Всеки местен *** е сложил по една лента и събира пари от заблудените туристи.Същото е положението и на Арапя и Попския плаж и навсякъде.Никой няма документ за паркинг.Никой не отчита и стотинка , освен на...Лапчев!Да им преседне на тези ***.Само Гърция!!!Пускайте АМ "Струма"!Там никой не те притеснява.Плажовете са чисти и винаги...БЕЗПЛАТНИ!
70
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още един сезон, максимум два, и ще реват като гладен ***. Ама няма да има кой да чуе ...
69
0
 
69
 
! Отговори
Бойкот! преди 8 години
А ние на Тасос сутрин си паркираме под една маслина и си ползваме абсолютно безплатно райско плажче с кристална вода. И никой не ни събира нито за паркинг, нито затова, че ползваме нещо, което Господ е дал на всички хора- морето, пясъкът и слънцето.Пожелавам искрено скорошен фалит на самозабравилите се бетониери по л*орието ни, отворили усти като хипопотами- ако можеха и слънцето и морето щяха да лапнат, ненаяли се ***!
68
0
 
52
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Още ли има хора, които ходят в България на море?
67
0
 
47
 
! Отговори
БОЙКОТ!!! преди 8 години
Бойкот на българските лешояди- бетонисти, окупирали и *и черноморието ни. Бойкот до дупка и до пълния им фалит!
66
0
 
36
 
! Отговори
? преди 8 години
Къде е скапаната държава?
65
0
 
36
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
В България на почивка - по планини, по села и по паланки, но НИКОГА на море! Никога! Не си струва нервите, парите, чревните инфекции, лошата храна и пр.