5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско

А свободната зона е скромна, от там дори не се вижда море!
19 юли 2015 09:58,
172
5 лева за хавлия на плажа! Къде? В Приморско
Снимка: Булфото

Посетителите на Северния плаж в Приморско ще трябва да се бръкнат за 5 лева, ако решат да разпънат хавлията си между чадърите и шезлонгите.

Дори да сте отишли там по залез-слънце няма смисъл да обяснявате, че не ползвате нито чадър, нито шезлонг. Ако искате да останете на въпросното място, просто трябва да платите, пише в. "Преса".

На Южния плаж картината е малко по-различна - там чадър с два шезлонга струва 18 лева на първа линия. Цената трябва да бъде платено дори и ако сте сами. На втора линия тарифата е 12 лева, като сянката върви с един шезлонг.

На плажа е отредено скромно място за свободноплажуващите, оплакаха се недоволни граждани. Свободната зона е в дъното на пясъчната ивица, където дори не можеш да видиш морето.

Съвсем скоро в Несебър избухна спор между хотелиери и концесионери заради високите такси на чадърите - до 30 лв. Хотелиери се оплакаха също, че в свободните зони са разположени аткракциони, които пречат на хората да си разпънат плажните кърпи.

От вторник всички търговци и институции, които издават билети срещу своите услуги, ще трябва да отчитат продажбите си, като купят и регистрират в НАП касов апарат.

От 21 юли касовите бележки ще са задължителни при продажбата на билети за посещение на музей, спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. Това гласят промените в Наредбата за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, напомнят от приходната агенция.

Изключение от новото правило за издаване на касови бележки при продажба на билети срещу услуги се прави в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
KARA KOLIO преди 8 години
До Анонимен 153Стара Загора о.Тасос 311км. 5.30часа път
107
0
 
2
 
! Отговори
KARA KOLIO преди 8 години
До GodЯ ми пусни оферта 350-400 лв. в гръцко за 7 дни от мен да мине без пътните .
106
0
 
3
 
! Отговори
155,156, преди 8 години
Не, душко ла...номорска, не е въпрос на лукс, а на оцляване- да си прекараш годишната почивка на чисто място, където не ти събират такса за това, че дишаш и че те има на света. Със здраве си печете лакомите з..ци по нашенско, уважаеми бетониери, ще имате много място и избор за печене- едва ли много други хора ще ви споделят калташките плажове, на които искате пари дори за това, че човек си сложил хавлията на пясъка.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе имам чувството, че за някои българи да кажат, че ходят да почиват в Гърция (на много "луксозно") май стана новия начин да се изкарват баровци, гъзари и големи естети, на които нашето море им е прекалено селяндурско. Могат да разчитат, че номера минава главно пред хора, които никога не са си подавали носа от БГ, само че пред останалата част хич не са баровци. И в Гърция, а в Турция просто дума да не става е страшна, жега, бутаница от народ и отврат.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимене няма толкова скапана реклама дето направи, дано някой се върже и ви се обади за някоя резервацийка, пък вие ще му обясните, че спометатото е цена извън сезона. На мен в Гърция не ми изнася, вярно има тук-там плаж, но са главно камъняци, по кръчмите 20 евро за една риба, да не говорим за салата и алкохол. В магазините всичко двойно на тук. Ако си *** с ол инклузив и не си подаваш носа от хотела и една дъвка не си купуваш свободно сигурно тогава може да се прави сравнение с тук
103
2
 
1
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 139. Аха, а вие дето искате от всичко да печелите не сте ***, така ли. Ми добре, ние "***" ще идем да си дадем парите в чужбина, а вие, големите "граждани", обиждайте колко искате, но ще стоите гладни. Това тепърва се започва, ще има да ревете за туристи. само пияните англичани ще ви останат, щото те не са дошли за море и на почивка, а за да пият и да ви * хотелите.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ted.Ст Загора-Ахтопол е на същите километри Ст.Загора-Тасос.С агенция "Дорис"на хотел Филипос е 40лв закуска и вечеря.Райски плаж,вода и спокойствие,няма такси за нищо.Направи си сметката .Аз от 7год не съм стъпал на българското море хем имам и роднини там.Нямам нерви и пари за трошене
101
0
 
6
 
! Отговори
Бойкот! преди 8 години
Нека си се пекат сами всичките собственици и концесионери и да фалират следващия месец.*** ненаситни!
100
1
 
3
 
! Отговори
God преди 8 години
До Анонимен 151Значи курортите в Гърция са пълни с комплексари от цял свят, а у нас - само с родни гъзари и тук-таме някой западен алкохолик. Ти ако си свикнал да плащаш, за да се молиш да те обслужат си заслужаваш изцяло на нашето море.
99
1
 
4
 
! Отговори
God преди 8 години
До ТedНещо си в грешка с цените в Гърция. Такива цени като твоите има само ако ходиш на олинклузив в най-скъпите им хотели в пиков сезон. Има и доста по-добри и евтини варианти за почивка там. Хората, които почиват в Гърция (като мен) не ходят, защото е по-евтино, а защото е по-хубаво! Тук не става въпрос за патриотизъм, а за здрав разум и право на всеки да си харчи парите както и където намери за добре.
98
1
 
8
 
! Отговори
Тed преди 8 години
Чета коментари и разбирам защо се е стигнало до това положение, българинът си оставя коня в калта и тича да язди чуждия! Не всеки може да си позволи да иде в Гърция за 400-500Евро на човек, хората от провинцията като работят за по 4-500лв на месец нямат избор и ходят на черно море, но вас не ви пука естественно. Ако трябва ще ходя с нож на плаж но няма да им давам по 5лв, нека ме нападнат, ще си отстоявам правата в българия, щото съм българин и няма къде да избягам от това!
97
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха на един комплексар по-долу му харесвало да ходи в Гърция понеже му засвидетелствали внимание и уважение. Селския бек събрал няколко еврачета и щом ги дава си мисли, че трябва да има роби? Които да го боготворят може би. Е няма такива комплексари просто.
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен много ми харесва не знам какво мрънкате. Супер е в Приморско и има огромен свободен плаж за който не му изнася на централния. Ние предпочитаме на шезлонга.
95
0
 
2
 
! Отговори
Лехчево преди 8 години
Няма разрешеие за работа от община и държава и канализацията е в пясъка така че може би е време скоро да свърши всичко ,и тогава сигурно ще поискат по 50 лв за хавлия ,ужас в каква смешна страна живеем ,и да наистина след като *** мутри управляват бизнеса и държавата скоро никой няма да иска да живее там !!!
94
0
 
3
 
! Отговори
ЛЕХЧЕВО преди 8 години
Стига клюкарски простотии,говорете с имена ,кой е виновника за 5 те лв за хавлия ами новия шеф на плажа и нов концесионер Бул Прим Груп,след като извзеха всичко от бившия Жоро ,мръсника счетоводител на мафията (табак трейдинг) и в частност кръга на Маджо ,неговото име е Стоян Аспарухов Георгиев тел му е 0888323794 може да му звъннете да го питате защо иса по 5 лв за хавлия ,че явно са му малко 150те хиляди от наеми на заведения и търговийки на плажа,и между другото нито един търговски обект
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ей , морето е природна даденост, както и плажът. да седиш на тъпата си хавлийка, без да ползваш чадър или шезлонг и да ти искат пари... айде нема нужда. Едно време (93-94 си спомням) във Варна имаше такса за плажа. Не си спомянм колко струваше, ама беше чисто. Сега по 30 лева за глупости и фасове, опаковки. Айде за космоса са тия с цените и обърканите идеи за бизнес
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за това тази година последно на БГ черномория, ако е мега мизерно..отново..има си гърци има си испания (от чужбина все пак е по-лесно да се отиде на друго място освен мутренската БГ), но когато и приятели и семейство излезе навънка, и накрая ще си стоят по пустите хотели и ще чакат арабите да идват да им дават пари за плаж !
91
2
 
4
 
! Отговори
KARA KOLIO преди 8 години
Когато пишите уточнете :къде и колко струва. Пътни ,време за пътуване ,цена на легло и тн.Стара Загора -Китен 2.5 часа ,легло 15 - 20 лева,газ 25 лева ,нося си чадър и има къде да го забия. Бира 2лв. с усмивка от бармана ,капана е на плажа и стават купони при весела компания.С песни и танци. ХА СЕГА ДА ВИДИМ !
90
1
 
8
 
! Отговори
Б преди 8 години
А BG туризмът може да внесе много повече... Ако ги няма мутрите, алкохолиците и всички останали, които допринасят за съсипването не само на черноморието, а и на цялата ни държава... И всъщност плажовете ни за съжаление вече за нищо не стават :(
89
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ходиш на море в Гърция, означава да си на много ниско ниво.