Пожар бушува в Хасковско, огън и край Струмяни

Няма опасност за хората и къщите им
22 юли 2015 21:30,
3
Пожар бушува в Хасковско, огън и край Струмяни
Снимка: Булфото

Голям пожар гори на територията на област Хасково. Огънят е обхванал площ от около 2000 дка., а фронът му е 1 километър.  Това съобщи пред  „Фокус” началник отдел „Държавен контрол“ в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Толин.

Той уточни, че пожарът е между селата Дрипчево, Оряхово, Васково и Младиново и се движи към населените места. Комисар Толин обаче е категоричен, че за момента няма опасност за хората и имуществото им.

„Огънят е обхванал предимно ниска растителност и треви. Предприети са всички необходими действия за локализиране и ликвидиране на пожара, като на мястото има повече от 20 пожарникари, а всички колеги от съседните области са в готовност при необходимост да се включат в гасителните действия“, увери той.

БНР пък съобщи, че пожар е възникнал в гората на село Илинденци, община Струмяни. Огънят се е разпрострял на територия от над 50 декара. Докато екипи са гасили първия пожар, втори е избухнал на по-малко от половин километър.

Запалването на сухи треви и стърнища са причината за първия пожар. Заради вятъра огънят бързо се е пренесъл в близката борова гора. Ситуацията е била усложнена и от факта, че в голямата си част пожарът е върхов.

Няколко екипа на служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и служители на Държавно горско стопанство- Струмяни са се включили в гасенето. Първият пожар е ограничен и локализиран.

Около два часа след първия в близост лумва втори пожар, което кара специалистите още на този етап да твърдят, че паленето на гората е умишлено. Гасенето на втория пожар продължава.

Обстановката е сложна, тъй като има вятър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: СтрумяниХасковопожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да горят кауните
1
3
 
6
 
! Отговори
темида за вас преди 8 години
Стига подпалвахте родината ПРЕДАТЕЛИ!!!