Пребитият Енрике – палав. Раковски настръхна!

Хората в града са зад отец Димитър, твърди зам.-кмет
7 авг 2015 09:02,
121
Пребитият Енрике – палав. Раковски настръхна!
Католическият храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски

Заместник-кметът на Раковски Божидар Стрехин определи като измишльотина информацията, че 6-годишно дете е било вързано и заключено в тъмна стая от свещеник в католическия храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски. Според него малкият Енрике има проблеми с възпитанието.

"Не съм разговарял със свещеника, но съм убеден, че това нещо не се е случило. За шамар съм готов да повярвам, но за връзване на ръце с тиксо и вкарване в тъмна стая - това е абсолютна измишльотина", категоричен бе пред bTV Стрехин.

Още по темата

Майката на момчето обаче твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното.

"Преди около 10 дни детето за пореден път влиза в католическия приют, и за пореден път показва своята гаменщина, като за капак подпалва и стаята на един от хората, които са в приюта. В неделя свещеникът, чрез една от неговите помощнички, е извикал детето в църквата да обясни и за пореден път детето е напсувало свещеника. Не са му издържали нервите и му е ударил един шамар", обясни случката заместник-кметът.

"Къде е възпитанието на това дете? Всички хора са вдигнали ръце от него. Учителките в детската градина са вдигнали ръце, всички съседи, просто това дете като дойде на детската площадка да играе, всички деца бягат, никой не иска да играе с него", твърди Стрехин.

Той допълни, че хората в Раковски са настръхнали и искат да организират шествия в подкрепа на свещеника отец Димитър.

"Той е 8-9 г. свещеник в тази енория, тотално промени църквата, направи революция", каза още Божидар Стрехин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отец Димитър е единствения човек, на когото бих позволил да удари шамар на детето ми, и ако го направи ще умра от срам и ще му се извиня за това което го е предизвикало. Аз лично бих дал живота си за децата ми и ги обичам страшно много, но това не ми пречи да ги шамаросвам чат- пат, като попрекалят. Майка ми ме спукваше от бой едно време защото си го заслужавах и съм и благодарен за това.Всеки който мисли по различен начин е обречен.Здраво общество без респект и дисциплина не може да се изгради
68
2
 
6
 
! Отговори
един или друг преди 8 години
Енрике си е за бой! Познавам отец Димитър от години, всеки го обича и уважава. Прави страшно много и за деца и за възрастни. Въпросният Енрике(както се сещате от името) е *** - от най-долните. Питате защо е в църквата - защото макар и да се знае, че някой е ***, че не е стока - за всеки има място. А къде е била майка му ли? Ами на работа - проститутките нямат строго определено работно време
67
0
 
8
 
! Отговори
анджи преди 8 години
кому го търси 6-годишно дете с родители в църковен приют.трябва ли медиите да се занимават с такива глупости.вие в българия нямате ли новини а само с ц--анските малцинства се занимавате. или така ви е заповядано по всички медии от всевисшня.
66
3
 
3
 
! Отговори
инквизиция преди 8 години
До Анонименно моля Ви се, каква тояга?! в нашата църква се възпитава Божия любов само с тиксо.
65
5
 
3
 
! Отговори
Славена преди 8 години
До Папата се извиниНе си добре,върви и се прегледай.Къде си чул такова нещо католическата църква кога е малтретирала деца и кога е педофилствала над тях.Направо си за колибите.Дано там ти влеят малко разум.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано, виждала съм родители, които възпитават дете както трябва. Говорят, обясняват, не го глезят, не го и тормозят, а то си е едно лай*о... и това е. Тук няма рецепта.
63
3
 
16
 
! Отговори
Славена преди 8 години
Е тази майка тогава защо ли се жалва след като не си е възпитала добре детето, не може някакво си 6 годишно дете да тормози всички наоколо и да очаква хората да седят и да гледат.Аз също съм съгласна че шамарите и боя не оправят нещата.Да седне тогава госпожа Гешева да обясни на сина си кое е редно и кое не.А не да ходи по тв каналите и да се жалва сякаш че синчето и е едва ли не невинничко и за неговата вандалщина да бъде оплют невинен човек.Аз познавам отец Димитър от мн малка той обожава деца
62
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Где сте расли ,где сте пасли.Като ви чета коментарите всички с малки изключения сте властелини на тоягата.Где бой, де.Да се извърти тая ми ти тояга ,че бой по празните ви глави.Не можеш да направиш добър някого упражнявайки насилие върху него.Насилието ражда насилие.Родители ,които използват боя като възпитателно средство трябва да бъдат съдени.Те превръщат децата си в бъдещи насилници.
61
2
 
16
 
! Отговори
Антон преди 8 години
Това дете е найвероятно свръхактивно. Не знам дали има детски психолози във всеки град в България. Би трябвало здравната каса да поеме сеансите за малките, защото след това те израстват като проблемни юноши. И ще бъде късно.Не е хубаво също родителите винаги да защитават децата си и да винят учители и възпитатели за щуротиите на децата си. Да имаш деца е отговорност.
60
11
 
8
 
! Отговори
До "Анонимен&qu преди 8 години
Не смятам,че някое дете заслужава шамарите си.Мисля,че повечето от нас имат нужда от помощ,в това число и отец Димитър.Аз не бия камбаната,че някой е ангел.Но ако приемем,че историята описана в статията,има нещо общо с истината,то категорично не приемам това,че шамарите или боят са добро решение,за каквото и да е!Само в дивашка страна,като нашата, може да се чуе подобно нещо-бой с цел възпитание.Срам ме е,но повече ме е жал!И онова..колелото,то все се върти и никой не ще да промени посоката.
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Енрике, най-добрият приятел на ВерсачИ! Натам отива майка България!
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
biibdupe, za da ne bie6 dupi6te.
57
23
 
8
 
! Отговори
Za преди 8 години
Чета ви коментарите и ми се реве. 90% от вас одобряват биенето на шамари на деца, одобряват дори побоя над деца, готови са да набият майката /естествено!/ дори, а някои и бащата /ако могат!/. Мила българска картинка! А в един от постовете се казваше, че най-вероятно детето няма баща, за това било такова - лошо! Щото ако имаше, охооооо, ти да видиш тогава. Щото българските бащи всички са си на мястото, ама друг път!Мисля си също, как колелото си се върти и нищо не се променя.
56
1
 
29
 
! Отговори
до Ира преди 8 години
Не, детето, а родителите! До 7 години, само родителите са за бой ...и е...не, евентуално.
55
26
 
6
 
! Отговори
Ira преди 8 години
Изкарахте детето по-черно от дявола.
54
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големият проблем е, че малко бой е яло това дете. Ако не започне да яде достатъчно бой, нищо добро не го чака. ше тръгне по ТВУ-тата и ще свърши зле.
53
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Простотията не съм чула да има религия, само знам, че ходи по хората. А Енрике братовчед на Лоренцо ли е? Католиците поне имат социални дейности. А при нас православните, като изключим отец Иван, останалите гледат света през затъмнените стъкла на лимозините си .
52
5
 
37
 
! Отговори
ЕДНА преди 8 години
МАЙКАТА ПРЕДПОЛАГА,!!!!????????????????? НЕ Е БИЛА ТАМ , НЕ Е ВИДЯЛА, НЕ МОЖЕ ДА Е СИГУРНА А АЗ ПИТАМ ЗАЩО ДЕТЕТО НЕ Е НА УЛИЦАТА С МАЙКА СИ , ПО СИЛАТА НА ЗАКОНА ТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛИЗА САМО НА ВЪН БЕЗ ПРИДРУЖИТЕЛ!!!!!!??????????????????????? КЪДЕ Е БИЛА ТЯ ??????????????????????????????????? ПО ЗАКОН ДЕТЕ НА 6 ГОДИНИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛИЗА САМО БЕЗ ПО ГОЛЯМ ПРИДРУЖИТЕЛ. А МАЙКАТА ТАКА СИ ГИ НАГЛАСИ, Ч ЧАК СИ ПОВЯРВА.???????????????????????????
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоз храм прилича повече на евангелистки,ако и да има камбанарии,но кой е довел,вкарал жив дявол в църквата им,щом ги е подпалил,туй по напомня един разказ по О Хенри дет взели едно дете за откуп пък после пари дават да го върнат само да се отърват от него- палавника.
50
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво, попа може и да не е света вода ненапит, не е в това въпроса. Проблема е поведението на малкия ***. Обикновено в малка общност си се знаят калпавите хора. Ако има съмнения относно свещеника, дори само съмнение, нормално ли е да си оставиш *** там? На чалгаджийките с деца в България им дай само кафе и цигарки, а къде им вандалстват и скитат отрочетата е без значение. Щом е цяло в края на деня и не им е досаждало, всичко е ок. И така всеки ден...