20-годишен с "Алфа Ромео" убил детето в Ловеч

Младежът, шофирал колата, е задържан в ареста за 24 часа
14 авг 2015 10:57,
94
20-годишен с "Алфа Ромео" убил детето в Ловеч
Снимка: БТА

20-годишен младеж е седял зад волана на колата-убиец, прегазила 10-годишното момиче в Ловеч снощи. Шофьорът е задържан за 24 часа.

Още по темата
Трагедията се разигра около 22.30 часа в центъра на града зад хотел "Ловеч". Момиченцето от Троян било на сватбата на сестра си, която са празнували в хотела.

Детето е пресичало улицата зад хотела, когато е било прегазено от лек автомобил. Загинало на място.

Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

Трагедията в Ловеч става само ден след друга голяма катастрофа, при която нелепо загинаха деца. Във вторник вечерта по пътя към село Лесидрен незаконна гонка помете няколко тийнейджъра и уби на място 16-годишно момиче. Часове по-късно почина още едно от ранените деца - 16-годишно момче.

Оказа се, че гонките край селото са обичайни, а хората не смеят да направят забележка на джигитите от страх, че може да се саморазправят с тях. Дори и след трагедията, жителите на Лесидрен се затвориха в себе си и отказаха да посочат участниците в опасните състезания.

Заради трагедията от полицията се заканиха, че ще криминализират гонките.

В последните дни катастрофите по пътищата у нас взимат все повече жертви. Вчера на косъм се размина голяма трагедия на автомагистрала "Хемус". Само невероятният късмет доведе до щастлива развръзка на инцидента, при който шофьор на цистерна, пълна с газ, увисна на колана на камиона от 120 метра от моста на Витиня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
6
 
! Отговори
До V6 HDI преди 8 години
Как разбра, че момчето е джигит? А на теб може ли някой да ти откъсне главата, щото така е решил?
36
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
22-30 часа вечерта дете на 10 години само по улиците пресича където мускимне булката на колко години е агенцията за защита на децата къде е втози случай
35
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
broiat na chasovete za shofiorskite kursove e mnogo malak.ne moje da stanesh shofior za 30 chasa,i vsichko da si izuchil.tova e dosta otgovorna i opasna profesiia,i triabva po-prodaljitelna podgotovka
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още едно уточнение ...Тесен, еднопосочен и възможност за движение в еднолентово платно (другата страна е заета с паркиралите). Колелетата бяха в НАСРЕЩНО движение!
33
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
niakoi hora pishat gluposti,samo i samo da ocherniat B.Borisov. toi li triabva da pazi decata ? decata si imat roditeli,ne vi e vinovno pravitelstvoto.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
46 Пътя е тесен, ЕДНОПОСОЧЕН. Като аз съм си в правото, да карам в тази посока, а не тези с колелетата. Така че не ми се обяснявай...
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен за този, който е сгазил детето, макар че не се знае реално как стоят нещата - дали детето не е изскочило пред 20 годишният пикльо внезапно,пикьло който няма рефлекси, защото рефлексите не се учат на курсове (ако изобщо вече дори се водят и курсове, като курсове), трябва и наказания и за РОДИТЕЛИТЕ, за безнадзорното и непридружено пускане на 10 годишно да скита по улиците.
30
3
 
14
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Гледайте си децата, а не очерняйте нечия съвест до живот!!В 22:30 място нямат на улиците- САМИ. С колела, място също нямат, когато и да е. Пеша, сами - СЪЩО. Да не говорим, че и повечето лапетии изобщо не спират да се огледат, а директно тръгват.Вие не си пазите продуктите, другите трябва. Има и изключения, но тези малко на брой изключения не ги срещаш и не се вписват по горно изразените факти.
29
8
 
4
 
! Отговори
V6 HDi преди 8 години
Не мога да разбера как винаги се изчаква чинно полицията след такива трагедии. Аз ако видя как някой прегазва моето дете пред очите ми, директно ще му откъсна главата и ще му запаля кофтората, с която си е позволил да кара, като изверг. Не мога да разбера как близките н жертвата са го оставили да диша този джигит...
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябват свирепи санкции и за пешеходци и велосипедиста, в голям брой инциденти вината е и тяхна!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Заради трагедията от полицията се заканиха, че ще криминализират гонките"Срамите журналистическата гилдия с некадърността, невежството и корумпираността си! Пъл резил за ФЕС.бг!
26
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
евала!направихте и реклама на колата. :)италиянците ще се гордеят може би.нещастни копи пеист ***.:) :) :)
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карам, пътя се откланя на дясно, следва легнал полицай, от ляво са напаркирани коли, движа се на 2-ра предавка. От ляво виждам баща и 7-8 годишно на колела. Бащата от вътрешната страна. Лапето от към пътя (!! - не стига, че са на пътя, с 7 годишно, но и от външната страна). Точно се изравнявам с тях и лапето решава да завива и прави кръгчета пред колата, при което се удря с колелото на левия фар. Пада точно пред гумата. Набивам спирачки. Баща му го изтупа, извини се. А ако бях минал през него?!?
24
1
 
19
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Жителите се били затворили в себе си...Ми затваряйте се бе малодушни, страхливи и смачкани хорица...Аболютно си заслужаваме положението....
23
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Всички пишат без да знаят какво се е случило.Човека може да е карал с 20 и пак да убие детето.Какво е правило детето САМО на улицата е друг въпрос.В никакъв случай не се опитвам да оправдая шофьора, но всички пишпат без да знаят какво действително се е случило.В момента всички новинари са като акули, надушват капка кръв от 50 км.Защо не пишат с каква скорост е карал?
22
5
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
Сигурно се чудите защо правителството не прави нищо, а по пътищата *** избиват по 10 човека на ден? Просто е. Тиквата се къпе в "свещената" вода от Плиска и чака да стане полубог, а Бъчварова има час за маникюр и педикюр. Заети са хората !!!А децата ви *** като мухи по улиците и ще става само по-зле. Вече над 25 години избирате най-големите некадърници и крадци да ви управляват, пък после се чудите: "Що сме такава ***?".
21
1
 
3
 
! Отговори
Чичо пич преди 8 години
Много простаци пишат Господи прибери си версиите
20
7
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Как бе алфа умрело не бяха ли производител на пръскачки за лозе?
19
2
 
8
 
! Отговори
Ловеч преди 8 години
Може да съди само онзи, който е очевидец. Мястото на инцидента е такова, че не позволява да се кара бързо. Има паркинг, завои. Никой не е застрахован, че някое лапе /било то и от мнозинственото малцинство/ няма да изскочи от нищото! А и все пак часът е 22.30, освен, че е тъмно и няма добра видимост, се предполага 10-годишното лапе да е добре придружено! А колите са обърнати постфактум. От хората на пострадалата страна. Дори и на човека, който не блъснал детето.
18
1
 
10
 
! Отговори
Класов враг преди 8 години
Не хора, а овце!