Ромски жалби: На маймуни ни правят! Срам нямат!

Местните от "Максуда" недоволстват, не знаят къде ще отидат
20 авг 2015 17:51,
331
Ромски жалби: На маймуни ни правят! Срам нямат!
Снимка: bgonair.bg

Роми негодуват от събарянето на незаконните им постройки във варненския квартал "Максуда". След като се хвърляха камъни по полицаите и беше направен опит за опожаряване на една къща, ромите се жалват.

Много от местните жители не желаят и доброволно да изнесат имуществото си от постройките.

"На маймунки ни направиха, сутринта 7 часа! Ние затворници ли сме, какво правят тез хора. Нямат срам ли?, възмути се ром, чиято къща ще бъде съборена.

Той не иска да оставя и детето си при социалните и запита риторично: "За какво да си давам детето, ти ще си дадеш ли детето в дом? Още не е свършил нашият хляб!"

"Ей там на асфалта, ей там на булеварда ще се качим. Стачка ще правим", закани се гневният ром.

Още по темата

"От двайсетина години сме тука. Имаме ток, вода, моята къща не беше барака, тя беше масивна сграда", спомни си друг потърпевш от принудителното събаряне на незаконните къщи.

Той сподели, че някои от вещите му са останали затрупани, други е успял да опази. Къде ще живее обаче той не знае. "Имам другари и приятели, които ще стоят на езерото", обясни той.

По думите му той е съборил още миналата година къщата си, но след това нищо никой не е предприел и се е чудил къде да преживее зимата.

"След като ме предупредиха миналата година, че ще ме съборят, аз трябваше като кажат да я съборят, съборих я. Обаче те после не дойдоха, нищо не направиха и се наложи, защото нямаше къде да живея зимата, се наложи да направя една дървена барака", допълни ромът от "Максуда".

Има възможност за настаняване на бездомни и социално слаби в различни социални домове и приюти. До момента обаче желание за това не е заявено.

По време на събарянето присъстваха шестима медиатори от ромски произход.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
10
 
! Отговори
seira преди 8 години
Да говориш за "срам", при положение, че паразитираш на гърба на данъкоплатците и създаваш поколение без никаква перспектива в живота ... ТИ СИ ЗА ЗАТВОРА БЕ БРАТО!!!
74
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шимпанзето се оплаква, че го третират като ***...
73
1
 
1
 
! Отговори
гост преди 8 години
До DO 223Е, да , то вие с друго можете ли да се похвалите?
72
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 8 години
До DO 221Първо се научи да пишеш грамотно на български и после си изливай глупостите. Аман от *** индивиди!
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До221 анонима добре бе щом толкова те вълнуват ромите и ако си голям тарикат защо пишеш аноним даи си името и адреза и аз ще ти го дам и да се срещнем ти ще определиш мястото и часа да се видиме искаш ли дати видя тарикат ли си не ме е страх ако щеш ме застреляи то си е твои проблем може дати олекне ха те видя сега
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До CIGO SEKSA DO VARNAДо 218 Нали знаеш че никога няма да бъдеш турчин и никога няма да бъдеш приет сред мюсюлманите така че спри и ти и останалите като теб да се излагате. Мюсюлманите не ви приемат защото вие сте в тази религия за облага както си ви е в кръвта. Там където има нещо за използване сте и вие ако живеете в Ирак да са ви избили до сега ама не бойте се Ислямска Държава ако навлезе тук ще ви оправи за тази подигравка с религията.
69
0
 
4
 
! Отговори
Варненьец преди 8 години
Лапай си в сам бе животно. Дай на майка си и децата си.. *** долна.. Пий си соковете и си мисли че си готин аре у лево ***.. Мри в ***
68
1
 
6
 
! Отговори
Варненьец преди 8 години
Циго миго, *** долна, нали като излезеш от картонената си колиба ди по- нисък от тревата и те е страх да вдигнеш г
67
1
 
11
 
! Отговори
антихрист преди 8 години
от 20 години сте с незаконни постройки и не е вярно че не сте предупредени изпратих ви полицаите багерите с работниците експерти между другото имам много хора в парламента
66
26
 
2
 
! Отговори
Бялото братсво преди 8 години
Ей хоооора какво правите всички сме един дол дренки днес цял ден четох коментарите ви престанете дасе обиждате и плюете българиа е на всички недейте не виждате ли ако я караме така ще има гражданска война това ли искате не виждате във Сирия какво става не ви ли е срам деца умират майки бащи . А за хората от максуда съжалявам оставете ги на мира не наливаите във огъня безнзин
65
2
 
23
 
! Отговори
гост преди 8 години
Правят ви на маймуни ли? Като започнете да спазвате законите на държавата, никой няма да ви закача. Саме дето това едва ли някога ще стане. Както казваше един политик "материалът" е кофти.
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като сте братя с турците -хайде пътя за анадола, пък ще видим как ще ви посрещнат.......
63
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Хора бях написал че трябва във всички градове на България да бъдат съборени такива незаконни къщи ако това са къщи и коментара ми беше изтрит Не знам кой дискриминирах Нямам думи просто
62
4
 
8
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Лоша работа а идва и зима,начинанието е добро - всички следва да спазват закона,крайно време беше.И все пак те са хора има и деца - трябва да се намери решение - трудоспособните веднага на работа ,държавата да им отпусне ниско лихвени кредити и да им закупи къщи - по селата и да работят земя.Да си изплащат отпуснатите кредити и да заживеят като хора - с малко желание от тяхна страна могат да се интегрират.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ви прави, бонго.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 127Добър призив приятелю ,но проблемът е в жените.Няма бе няма жени искащи да имат деца и нормални отношения.Искат да друсат чалга да ги помпа някой корав мачо с БМВ и пари и да презира останалите а после да ги земе дубайски шейх.Или някой богаташ не от Бг.Останалите стават лесбийки или кесат като кукувици сами.Ако си беден работещ мъж забрави да си намериш жена в Бг.Може би някъде по селата някоя дебела грозна с мустаци дет на човек не мяза.За другите дори не съществуваш.
59
1
 
13
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Да отиват брятята роми да берат маслини *** мързеливите гърци.След 40г стаж там ще вземат минимум 400 евро пенсия с стаж а тука е е грандиозно висока -80 евро на месец ако имаш стаж.
58
3
 
19
 
! Отговори
i'm преди 8 години
Абе ей , вие от 25г правите на маймуни цяла държава и ви издържаме!!! Сега ще си плащате !!!
57
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От двайсетина години сме тука. Имаме ток, вода" - Кой ви прокара ток и вода и плащате ли ги? Кой пуска вода и електричество на незаконни сгради?
56
2
 
2
 
! Отговори
Корекция на 125 преди 8 години
Да сечете "претЕнции"