Ромски жалби: На маймуни ни правят! Срам нямат!

Местните от "Максуда" недоволстват, не знаят къде ще отидат
20 авг 2015 17:51,
331
Ромски жалби: На маймуни ни правят! Срам нямат!
Снимка: bgonair.bg

Роми негодуват от събарянето на незаконните им постройки във варненския квартал "Максуда". След като се хвърляха камъни по полицаите и беше направен опит за опожаряване на една къща, ромите се жалват.

Много от местните жители не желаят и доброволно да изнесат имуществото си от постройките.

"На маймунки ни направиха, сутринта 7 часа! Ние затворници ли сме, какво правят тез хора. Нямат срам ли?, възмути се ром, чиято къща ще бъде съборена.

Той не иска да оставя и детето си при социалните и запита риторично: "За какво да си давам детето, ти ще си дадеш ли детето в дом? Още не е свършил нашият хляб!"

"Ей там на асфалта, ей там на булеварда ще се качим. Стачка ще правим", закани се гневният ром.

Още по темата

"От двайсетина години сме тука. Имаме ток, вода, моята къща не беше барака, тя беше масивна сграда", спомни си друг потърпевш от принудителното събаряне на незаконните къщи.

Той сподели, че някои от вещите му са останали затрупани, други е успял да опази. Къде ще живее обаче той не знае. "Имам другари и приятели, които ще стоят на езерото", обясни той.

По думите му той е съборил още миналата година къщата си, но след това нищо никой не е предприел и се е чудил къде да преживее зимата.

"След като ме предупредиха миналата година, че ще ме съборят, аз трябваше като кажат да я съборят, съборих я. Обаче те после не дойдоха, нищо не направиха и се наложи, защото нямаше къде да живея зимата, се наложи да направя една дървена барака", допълни ромът от "Максуда".

Има възможност за настаняване на бездомни и социално слаби в различни социални домове и приюти. До момента обаче желание за това не е заявено.

По време на събарянето присъстваха шестима медиатори от ромски произход.

Вижте повече във видеото на България Он Ер:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаят какво да правят, чакат някой да ги настани някъде, в повечето случаи имат претенции да са си заедно ... Деца обаче произвеждат нон стоп, не проявяват интерес към получаване на дипломи и усвояване на професии. Но претанции имат!Ние ли сме будалите в тази държава, след като живеем съобразно законите, учим, работим и за всичко си плащаме?!
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109Защото искат да си карат кефа максимално дълго време и са безотговорни.Когато са младички ги привличат луди глави които ще им донесат силни усещания и забавление..По късно се сещат да търсят чичко паричко ама свободните не им се гледа семейство а другите са семейни и освен да и избачкат едно дете на черно и после да и бият шута друго не щат.И тва не им е оферта на миличките акули.Айде в чужбина за някой попреминал чужденец.А тия дет влизат в Бг са основно мъже.Нацията изчезва.
53
0
 
15
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Това на снимката дето изглежда като човек е индиец докаран преди много векове както сега докарват араби и ***, за да руши бялата цивилизация. На него всичко му е ясно - белег на дегенерация, и гледа присмехулно към нас. Целта на евреите е и ние да станем такива.
52
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незаконните палати на българите кога ще ги съборят, виждате ли ние спазваме законите в Варна има поне стотина кооперации които са с 2-3 етажа надстроени незаконно, намерили бедните хайде даги съборим двуличници такива
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя обижда маймуните! Я вижте маймуните как пазят и защитават децата си,как се грижат за тях и после ги сравнете с тези...
50
1
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Хелзинския Комитет защо спи?
49
2
 
9
 
! Отговори
mathur преди 8 години
В банкя ви очаква боко ...нали ви плаща да гласувате за него ...и има там къде да живеете....ще ви осигури палати и няма пак да плащате нищо ,,,,ние Тъпанарите Българи ще го правим......давайте Тръгвайте за Банкя....
48
0
 
9
 
! Отговори
бачо преди 8 години
До :-D:-D:-DМного правилно,нас кой ни защитава,ние където плащаме данъци и се грижим все още за държавата?Ние където не сме само консуматори като ромите,ние които все още даваме от малкия си залък за тях...
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 80!Sigura nomer 80 si nqkakav debeloserko koito teji 150kg i samo smuchi i tarkalq svinski parjoli...
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц, тц, тц...
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам по каква причина, най-вероятно генетична грешка, на 10 000 се появяват нормални т.е. които искат да учат, работят и спазват правилата. Останалото е свикнало да му се прощава, да чу се дава, да не му се търси отговорност. Това започва да свършва за наша всеобща радост. Тикваров пилее и краде парите ни, ще му трябват още и за индианците няма да има. Ще бъдат принудени да плащат ток и вода, да изпращат децата на училище а не да ги осеменяват на 12-13 години, като го оставят неграмотни завин
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хора отдавна трябваше да бъдат изкарани от гетата,трябва реална политика със десетилетия наред за да бъдат цивилизовани и образовани. Те не са виновни за сегашното си положение ,ние позволяваме семенцето на простотията да бъде посято във всяко тяхно новородено и това трябва да се промени. Сега пак ги метнаха за изборите,ще сринат 20 капандури а другите вече от страх ще гласуват за ГЕРБ,вече няма нужда и от кебапчета.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
edno otklonenie - pusnah tv da bremchi neshto, I to - Big brother, abe hora, kakvi sa tiq tam, kakvo stava?
42
0
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Интеграция на всички роми, които могат да ходят на два крака! Да се обучават по метода на Павлов- лампичка и звънец- токов удар! Лампичка без звънец- една малка ракия. Рома се смята за интегриран, когато престане да получава ракия.
41
0
 
13
 
! Отговори
Аз съм преди 8 години
Тоя първият уж е недоволен, пък му е смешно... Ще си позволя да се обърна към него - не са ви направили на маймуни, просто вие не сте еволюирали.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sega stana obratnoto pri Jivkov jiveeha balgarite a sega jiveyat malcinstvata a pove4eto balgari sa prinudeni da si styegnat h..a i da rabotqt
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хора не полагат никакви грижи да им се подобри животът.Женят се на по 15 години и се почват с децата.Ама тези деца искат храна,дрехи играчки трябва да им е хубаво топло да са чисти да ходят на училище да могат да се забавляват.Всичко това струва пари.Доста пари.Какви пари са нужни на семейство с 3-4 деца и отново бременна жена за да осъществят това?Заплата от поне 3-4 хиляди месечно нали?И кой ще им дава тия заплати 500% над средната за страната?Кога го проумеят това тогава ще се оправят.
38
0
 
34
 
! Отговори
Дарвин преди 8 години
Правят ви на маймуни, защото отказвате да еволюирате и да се превърнете в хора.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВалентинДържавата е затова - да създава ред, сигурност и равен шанс на хората, живеещи в нея. Който може - да израства, който не може - трябва да бъде подкрепен. Който краде - да си плати, който руши- да бъде принуден да гради. Опааа-Утопия е възможна, но ако там живеят свестни хора. А ние такива ли сме?
36
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банда скотове коментират тук.Българин съм, но в този случай ненавиждам тези българи, които" гастролират" тука.