Пазим границите си добре? Това е легенда!

Експерт коментира заловените вчера джихадисти
28 авг 2015 09:46,
33
Пазим границите си добре? Това е легенда!
Снимка: Булфото, ахрив

"Нивото на терористична заплаха навсякъде е най-високо в момента. Цяла Европа е застрашена. Ние сме част от ЕС и трябва да се чувстваме по този начин”. Това заяви за пред Нова телевизия експертът по сигурността проф. Николай Радулов по повод нарастващите страхове от проникването на джихадисти в страната.

Вчера на ГКПП – Гюешево няха задържани петима косовари, за които се предполага, че са свързани с джихадистка организация. При преминаването им през граничния пункт бежанците се опитали да предложат подкуп, което допълнително породило съмнения у граничарите. След проверката митничарите открили в телефоните на задържаните снимки с отрязани глави и молитви, които традиционно се отправят от джихадистите. 

"Не знам кой ги е нарекъл джихадисти. Но ние такива определения даваме на кой ли не. Нормално е да заподозрем в съпричастност двама души, които имат в телефоните си такива снимки", подчерта Радулов.

"Забелязвам в управляващите един стремеж да успокояват хората. Не е отминала тази опасност от евентуални терористични актове. Всеки ден има атаки на американски безпилотни апарати и се унищожават ръководители на "Ислямска държава". И групировката всеки път отвръща с терористичен акт", подчерта още експертът. 

Специалистът определи като "легенда" твърденията, че пазим границите си добре: "Твърдението, че залавяме на 100% преминалите през границата, не е много точно. Преминалите границата започват да търсят усилено патрулите, за да ги регистрират". 
 
"Джихадистите няма да минат с раирани дрехи и надпис "джихадисти", изтъкна още Радулов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наредено им е да ги Хващат и Регистрират в България . Това разбират под пазене на границата добре !Така че като ано отидат в други Европейски държави , да ги върнат отново в България !Въпреки че са пресекли много други граници ! И София се пълни с *** и араби ( убийци ! )
21
1
 
12
 
! Отговори
патриот преди 8 години
Някой да ми обясни защо в София е пълно с араби и ***? Те с визи ли са влезли в Б-я?Как така границата се пази добре а има 30000 нелегални имигранти в Б-я? И как точно Бъчварова и сие преценяват кои са добрите''бежанци'' и им раздават статути като ги правят членове на ЕС и на нашата държава?Който даде повече пари той става моментално ''добър'' и ''жертва'' и му се дава статут!Жалки предатели! Децата и внуците ви ще ви съдят освен народа ви!
20
0
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
То държава няма, те граници пазят?!?!Разграден двор е България!
19
0
 
11
 
! Отговори
Бежанците са преди 8 години
виновни ! Ние ги чакаме на входовете, а те влизат през изходите.
18
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Опазването "добре" на границата е абсолютен мит! Баламосват народа и се надяват да ни се размине емигрантския поток. В действителност идея си нямат как да го спрат ако се пренасочи към нас! Така разправяха и за "Световната криза". Ако си спомняте бяхме "остров на стабилността"! Нека да припомним, същото го разправяха и за КТБ има няма месец преди да фалира!
17
0
 
18
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Наборна служба,и мобилизация.Това е реална опасност за националната сигурност.Или ще чакаме да влезат в домовете ни и тогава...?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде управляващи молете Българските Мъже да ви спасят жалките кожи.... Раздайте им оръжие.... Негодници...
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста служители на гранична полиция се готвят да напуснат, не издържайки повече от година на живот 20 дена командировка-20 у дома. Някои вече си разбиха семействата. Що се отнася до тероризма отговорно заявявам,че ако има някой който разбира от това и има опит това са бивши служители на ДС. Сегашните от ДАНС имат само бегла теоретична подготовка по въпроса. Ако някъде гръмне- тежко ни. Ще ни помогнат с идеи, но работата трябва да си я свършим сами.
14
1
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Добре пазена гранича е тази,през която никой не може да премине!Другото е бош лаф-празни приказки!Сега като почнат едни хвалби-залавяли 100% от преминалите!Та то самото преминаване е провал!Трябва да се използват всички възможни средства за активно отблъскване и недопускане на никакво преминаване!Ако не мине никой-няма да минат и опасни лица.За съжаление не може да се използва най-ефективното средство-минирането,то гарантира 100% ефективност.
13
0
 
10
 
! Отговори
F16 преди 8 години
Армия която се храни с боб чорба и каша за нищо не става!!!Българската армия е изпята песен.
12
1
 
21
 
! Отговори
бг ман преди 8 години
Ако събират доброволци с адекватно заплащане,съм готов да отида на границата.Служил съм на застава до Малко Търново в Странджа и района го помня наизуст.Не съм безработен и вземам не лоша заплата в момента.
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По закон границата се пази от МВР. И понеже кльона го нарязаха още през 90-те, а дефицитът с кадрите не е от вчера, се опитаха да решат проблема с командироването на служители на ротационен принцип. Ония ден ни проглушиха ушите как и армията ни от 25 човека отива да пази границата. Днес ново 20 - жандармерията отива пак там и тя да помага. Но да не сме се притеснявали, всичко си е било наред.Както е тръгнало, скоро ще мобилизират бабите, дядовците и кучетата по селата, и те да ходят да ни пазят
10
3
 
32
 
! Отговори
луд с картечница преди 8 години
В гранична полиция СЪЗНАТЕЛНО се назначават некадърници- послушковци , защото умен и можещ с оръжие става ОПАСЕН - знае сам кога и какво да прави с това оръжие .Това кукловодите няма да допуснат и затова гр. полиция си е пълен т..шак , за съжаление !
9
2
 
51
 
! Отговори
бг преди 8 години
Имахме граници преди 27-28 години, но някой реши,че трябва да сме разграден двор.По мое мнение,ако се наемат бивши граничари ще се справят в пъти по добре.
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То държава няма,та камо ли граници :) !
7
1
 
39
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Всъщност е легенда, че изобщо имаме граници, тук сме като разграден двор, а МВР дори за редовните не знае кой влиза и кой излиза
6
4
 
19
 
! Отговори
КАРААМДЖИКЛИЕВ преди 8 години
Скоро идва Курбан байрам и ще пускате нашите свободно във всички посоки!
5
1
 
45
 
! Отговори
Tina преди 8 години
Викайте старото поколение военни да ви научи как се пази граница.Некадърници прости...
4
1
 
26
 
! Отговори
kokok преди 8 години
от толкова многобройна армия, не успяха ли да изберат 2ма еднакви на ръст?
3
1
 
50
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Пазим ги добре докато не стане най-лошото и после кой ми такова в гащите и куп експерти започват да философстват какво е можело да се направи. Всички знаем какво в системата на МВР и Военните има един куп хрантутници които трябва да се мобилизират по границата и като цивилни да обикалят в рисковите градове.