Караме с едни от най-скъпите горива в Европа

Без акзиц и ДДС – дизелът ни е вторият най-скъп в ЕС
2 сеп 2015 10:17,
59
Караме с едни от най-скъпите горива в Европа
Снимка: кадър Нова ТВ

''Без акциза и ДДС-то, цената на дизела вчера е била втората най-висока в ЕС. Тя е с 22 стотинки над средната за Евросъюза", пресметна пред Нова тв депутатът от реформаторския блок Мартин Димитров.

За бензина той отбеляза, че е бил с 13 стотинки по-скъп от средното за ЕС и така вчера сме наливали с четвъртата най-висока цена за съюза.

Димитров наблегна, че според него Комисията за защита на конкуренцията не работи ефективно в посока контрол на цените на горивата. Той смята, че е нужно да се предприемат и стъпки за облекчаване на вноса на горива. 

''В закона за защита на конкуренцията, ние, Реформаторите, записахме, че тези хора не могат да бъдат избирани за следващ мандат. Сега ще има нова КЗК, която трябва да въведе тежки санкции при разкриване на лоши практики", коментира той.

Горивата бяха коментирани и от професор Румен Гечев от БСП-Лява България, който заяви, че според него масовите проверки по бензиностанциите в последните дни са били ''кампанийно предизборно мероприятие'' и настоя, че проверките са били предварително обречени.

''На практика българската държава улесни спекулантите. За мен е изключително странно, че официални лица от най-високо равнище обясняваха, че тръгват проверки. Така те казаха на евентуалните мошеници по бензиностанциите да си фиксират апаратите или да си сменят състава на горивата. Такова чудо по света аз не съм виждал'', допълни Гечев мнението си за безсмислената по негови думи проверка.

Той допълни, че след края на проверките не е било оповестено нито кои са нарушителите, нито какви са нарушенията.

Мартин Димитров обаче го контрира, че по време на управлението на кабинета "Орешарски" са били спрени част от уредите за отчитане в една от големите вериги бензиностанции, защото данните били ''трудни за разчитане''.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Същият 45Ами проверете, всичко е документирано и описано от историци. Не да говорите празни приказки с намеци за обида!Нямам заслуги за предците си, отговарям само за себе си и въпреки предателската политика на комунистите съм се научил да търся истината, а не да повтарям като папагал пропагандата им.Има Гугъл има архиви. Четете ! Не съм русофоб, но мразя националните предателите, а всички комунисти са такива!
44
6
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Още няколко премълчани или потулени от комунистите исторически истини са, че преди освободителната за нас Руско-Турска война дълги години Русия води политика за заличаване на българската идентичност, подкрепяйки гръцката патриаршия. Точно руската дипломация и Русия стоят зад Сръбско-Българската и Междусъюзническата война, като отговор на Съединението и Обявяването на независимост. Ако не бяхме на това стратегическо за западните сили място, щяхме да сме "освободени" колкото украинците и арабите.
43
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Аз съм 45(50)Така, че благодарност към руснаците да, но дълг към Русия и властта в Кремъл нямаме!Прадядо ми също се е бил на Шипка, дядо ми във Втората световна срещу немците.Комунистите дълги години ни промиваха мозъците с фалшифицирана история, за да не поставят под въпрос предаността към СССР и КПСС, но истината винаги изплува!НА ПЪРВО МЯСТО ЗА НАС ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СА БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ !Руските интереси не са задължително и наши интереси !
42
2
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До Аз съм 45(50)Исторически факт е, че са ни освободили, както е исторически факт, че ние сме им дали писмеността, православието и сме в основата на държавата им и превръщането им от племена потенциални роби(слави) в народ. Още няколко исторически факта Царство България заплаща на Руската империя 89 640 000 златни лева(32 тона злато) за освобождението си. След това при първия(от 3-те) фалит на комунистическия режим между 1959 и 1964 са платени на СССР още 32 тона злато, благодарност за социализма.
41
5
 
9
 
! Отговори
Аз съм 45 преди 8 години
До П.ПетровРоден съм в Третото Българско царство. А съм се клел на Народна Република България. Писано ми е да умра в Подмандатна Буферна Територия Бългерия. Дано само тогава из земите ни не се веят сините парцали на ЕС и НАТО! Не се пиши по-българин от мен - предците ми храбро са се били за българщината и Родината! Колкото до Русия, това е страната, която "любя най-много после Отечеството"! Народът, който ни освободи от петвековно турско иго, заслужава нашата благодарност! Парче пица? ***!
40
3
 
5
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Това е,понеже сме братя с Русия!
39
1
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
При социализма-кретенизма е така!
38
3
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
До До ГУРБЕТЧИЯ(45)За разлика от тебе явно аз съм се клел да служа на България и българския народ, а не на Русия и "господарите" в Кремъл. Нямам никакво отношение ако Путин се чувства предаден от някое продажно псе, което се е заклело да му лиже обувките.
37
3
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Не само, че плащаме по-скъпо бензина ами и Лукойл за поредна година "отчита" загуби в милиони.После една малка част от укритите данъци и акцизи отиват да изхранват кремълските ***, ама то са жалки суми, те и майка си ще продадат за парче пица, в името на Русия и другаря Путин.
36
4
 
8
 
! Отговори
До ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
А ти защо мислиш, че руснаците трябва да продават на продажниците по-евтино? От благодарност за подкрепата ни към Украйна, за неспирните ругатни, които се чуват от София, за подкрепата ни към икономическите мерки против РФ? За Белене? За 7-ия реактор в Козлодуй, за Бургас-Александруполис? А-а, за Южен поток! Или за мирните военни маневри в Черноморието? Едно време Живков и Брежнев се целували! И България винаги печелеше - купуваше нефт на безценица и продаваше на 6-ия американски флот. Замълчи!
35
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
А на тази изкуфяла тиква вече никой да НЕ вярва. Непрекъснато лъжеше, че караме с най-евтиното гориво в ЕС. Сутрин едно, по икиндия друго, а за вечеря още по-друго. Фурнаджийска лопата. Гледай от къде изгрява Слънцето и преценяй оптимално !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Твоят кумир Лихвата е виновен, няма ли да почне дело срещу него!
33
8
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
СЪРДЕТЕ СЕ НА " БРАТУШКИТЕ СИ ",И НАЙ-ВЕЧЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА СЕБЕ СИ ! ТЕ ВИНАГИ СА ВИ ПРЕЦАКВАЛИ И ЩЕ ВИ ПРЕЦАКВАТ ДОКАТО СТРАДАТЕ ОТ НЯКАКВО НАТРАПВАНО ВИ ОТ 1 ВЕК МНЕНИЕ ,ЧЕ ВЕЧНО СТЕ ИМ ДЛЪЖНИ НА " БРАТУШКИТЕ " , ЧЕ ВИ "ОСВОБОДИХА ОТ ТУРСКО РОБСТВО " И ВИ ПОРОБИХА САМИТЕ ТЕ ,РУСКИТЕ "БРАТУШКИ "! ДОРИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС ВИЕ ВСЕ ОЩЕ РОБУВАТЕ НА РУСНАЦИТЕ !
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не излезем ли всички за да защитим правата си, ще бъдем лъгани и заблуждавани винаги. Колко и кой получава от разликата в маржа, кои са те, нима не се знае? Кои имат сметки в офшорки, нима не знаем? Милиардери-политици без един ден в бизнеса, как става това? Говори се, че Рапона натрупа вече на наш гръб 11 милиарда. И продължава. А Цецко, Прецедента, стотиците от ГЕРБ и БСП, а гнусовете от ДПС? Всичко краде и не мисли, че хората са на ръба. Когато избухне недоволството ще е много интересно.
31
1
 
10
 
! Отговори
Пишете и за ДДС-то преди 8 години
Плащаме и един от най-високите данъци добавена стойност в Европа!...........За съжаление... :'( в България, най-бедната държава в ЕС, ДДС в/у хранителните продукти, ел. енергията, лекарствата и т.н. е един от най-високите. "При ставка 20% ДДС върху лекарствата е твърде висок. България е сред малкото държави - членки на ЕС, които не прилагат диференцирана ставка", коментират от Световната банка.У нас има само една диференцирана ставка за ДДС - за туризма данъкът е в размер на 9%."
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само караме,но и ще продължим да караме най-скъпото гориво. Видите ли управляващите са решили да бръкнат в джоба на петролните измамници и да дадат глътка въздух на своите избиратели..Нагледахме се на пиарски изцепки,които се опитват да ни заблуждават ежеминутно.
29
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Просто тегленето на заеми поддържа държавните хранилки в изправност,иначе в самото съществуване на държавата няма икономическа и житейска логика
28
4
 
4
 
! Отговори
az преди 8 години
Скъпо било. Излез на улицата и виж скъпо ли е. Има ли коли по пътя?
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво са ви виновни лукоил?Щом могат да продават на високи цени ще го правят. Нали целта на всяка компания е да увеличава печалбата си.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има много начини за либерализиране на пазара на горива, но, винаги има едно голямо НО. Отговорните фактори които могат да отворят пазара на горивата са на заплата при монополистите.