Багерите се завръщат в Гърмен, роми плашат да се палят

До края на седмицата събарят нови пет къщи
Обновена: 7 сеп 2015 11:34 | 7 сеп 2015 08:32, Александър Попов
108
Багерите се завръщат в Гърмен, роми плашат да се палят
Снимка: Булфото, архив

От днес багерите в Гърмен се завръщат и се подновява събарянето на незаконни постройки. До края на работната седмица трябва да бъдат сринати още пет ромски къщи, съобщи bTV.

В края на юни бяха съборени 4 от 124-те незаконни къщи, но Съдът за правата на човека в Страсбург спря процедурата, докато не бъде намерен временен подслон на хората.

Още по темата

Ромите обаче не се съгласиха да се преместят в предложения им подслон и бяха категорични, че ще разпъват палатки в махалата, "където са отраснали".

Жена пък заплаши, че ако булдозерите започнат да събарят къщите, ще се запали заедно с децата си.

Миналата седмица пък напрежението в селото ескалира, след като бяха счупени прозорци на общината. Кметът Минка Капитанова призна, че се страхува за собствения си живот и поиска охрана.

Населението, което краде и безобразничи, трябва да бъде вкарано в училище, защото без образование човек не може да си намери работа, а без работа става асоциален елемент, заяви в "Тази сутрин" съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Проблем е, че псевдоправозащитни организации и еврочиновници се опитват да се бъркат във вътрешните работи на България”, отбеляза националистът и допълни, че е въпрос на "дупе" институциите да не се поддадат.

Според Каракачанов за ромите може да се отделят парцели и те да се включат в изграждането на нови, законни жилища – но само ако не се краде ток и има канализация.

Той е на мнение, че проблемът се е задълбочил от предишния кмет, който е толерирал беззаконието, за да си осигури гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До AZ22прав си 1 от начините е да вземеш няколко м...а в твоя дом.Още няколко като теб и готово.
14
0
 
28
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ако на БХК му трябва бензин като социална помощ - нека само се обадят, естесвено че ще помогнем и ще бъдем съпричастни :)))) Че и запалки и кибрит ще им доставим безплатно :))) Само да речат :)))
13
38
 
0
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Мечтата на повечето нормални хора е да имат дом. Сега тези хора са лишени от нея. Познайте как ще се чувстват и дали няма да станат още по-радикални? Това ли е начина за решаване на проблема?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по една къща на ден... с това темпо премахването на ***'алата ще отнеме половин година. хубава работа, ама българска.
11
0
 
19
 
! Отговори
А преди 8 години
Социалните служби къде гледат? Защо децата не са отнети за лоша грижа от родителите?
10
0
 
5
 
! Отговори
Pitbull преди 8 години
За оправяне на настроението сабахлем - мизикаааа -this gypsy is on fire...https://youtu.be/HMqgVXSvwGo
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано се запалят вече
8
1
 
43
 
! Отговори
Рени преди 8 години
Къде? Кога? Да им занеса бензин,и запалка. Да не се тормозят да крадат ......приятел в нужда се познава.
7
45
 
3
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Пращането на багерите не е решение, трябва първо да интегрираме ромите. И да се съборят сега къщите, те ще си построят нови. Затова трябва да им се построят модерни и нови жилища, за да може да им харесат и да живеят в тях, а не през няколко години да си строят схлупени къщи. Това е пътя за интеграция и най-после трябва да поемем по него.
6
2
 
20
 
! Отговори
... преди 8 години
Или всичко е прах в очите....някои знае ли защо там продължава да се строй, и то пред погледа на отпускарката....иначе няма такава Държава друга като нашата ,жандармерията получава заплата от всички наши данъци за да пази престъпниците където продължават да събират реколтите на хората по нивите ......
5
1
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Макар и предизборно мероприятие, не е лошо да се започне от някъде! Пък и ако рекат шведите да се подпалят, ще достоен за гледане театър. Слагаме пуканките на огъня!
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ведомост за всички, които ще се палят! Да им се осигурят незабавно по пет литра безплатен керосин (има по-добри горивни свойства) и кибрит! Ако някой се откаже в движение да му се казва, че не може да се подиграва с надеждата на българския народ, да го поливат и да му драскат фитила!
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз на роми не вярвам. А Вие?!
2
1
 
43
 
! Отговори
ХИмлер преди 8 години
От мен кибрита и бензина.
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...роми плашат да се палятДай,Боже! И повече!