Над 800 сигнала на тел.112 заради пороя в Перник

Изчисляват щетите
21 сеп 2015 12:08, Петя Славова
12
Над 800 сигнала на тел.112 заради пороя в Перник
Снимка: Булфото

Няма жертви и пострадали при валежите в Пернишко. В момента обстановката се възстановява. Това съобщи за Агенция „Фокус” областният управител на Перник Ирена Соколова.

„В неврологичните участъци на града там, където има поражения, се събра доста количества вода. Постъпили са на областния дежурен телефон и на тел. 112 над 800 сигнала, отделно от това почти до 1000 сигнала във ВиК и общината за наводнени мазета, гаражи в най-ниските части на града, с частично запушени шахти и трудна проходимост на канализацията”, обясни Соколова. Тя уточни, че е евакуиран един човек от клуб в по-ниската част на града - “Maze”. „Няма нито жертви, нито пострадали, нито хора, които да са в затруднено положение, но снощи беше критично и водата беше над 1.6 м”, поясни Ирена Соколова.

Още по темата

Тя коментира, че снощи е бил свикан кризисният щаб с участието на кмета, заместник-кмета на града, директорите на пожарната и ВиК, за да бъдат взети и предприети най-добрите мерки и действия.

Соколова подчерта, че временно е било ограничено движението по скоростния път към Радомир и Кюстендил в района на автогарата, но към момента навсякъде проходимостта и движението са възстановени.

За останалите градове на Пернишка област, Ирена Соколова коментира, че няма поражения. „В две села на Брезнишко – Слаковци и Велковци снощи нямаше ток. В околните села също имаше проблеми тока да се изключва и включва в продължение на цялата вечер”, изтъкна тя и допълни, че екипите на ЧЕЗ работят.
Ирена Соколова разказа, че проблемите в града са започнали след 20.00 часа снощи вследствие на обилния и интензивен дъжд, който е продължил над 2 часа и половина. Все още се изчисляват щетите от пораженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: перникпорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега като тези процеси продължат и дори стават все по-масивни, ще продължавате ли да си мислите, че не е заради колективните ви ***, егоистични действия и скапаният ви начина на мислене, с който променихте климата :D И да давате минус на такива коментари, без промяна в поведението и начина на мислене на човечеството няма да има покой, планетата има нужда да се изчисти от негативната енергия, с която я замърсявате постоянно, да се балансира и това ще се случи!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мн е забавно да ви гледа човек отстрани как си измисляте какви ли не причини и оправдания, само и само да не си признаете, че климата вече не е същият, и че човека със собствените си просташки действия си го прецака, и че това е само началото на един мн дълъг период от планетарни събития, в които ще има "изчистване на ***", това е само началото, като леко сръчкване, като гледам няма да схванете какво ви показва планетата, нещата ще загрубеят, ако не осъзнате тъпизма си.
4
1
 
3
 
! Отговори
Българи .... преди 8 години
СТАНЕТЕ БОКЛУДЖИЙ -----ДА ИЗЧИСТИМ ПЕРНИК ЗА ЕДИН ДЕН!!!!!
3
2
 
5
 
! Отговори
на тел.112... преди 8 години
ОТ ОБЩИНАТА-Перник :Купете се плавници и гумени лодки!!!ПОЛЗВАЙТЕ НАМАЛЕНИЕТО В МОЛ-а...СЕГА Е МОМЕНТА В КРАЯ НА СЕЗОНА!НАПРАВЕТЕ ГО....!
2
0
 
1
 
! Отговори
Данаилова преди 8 години
До АнонименКолкото и адекватни бяха мерките след земетресението. Лошото е, че такива ситуации с наводнявания си ги има редовно, а няма адекватна канализация...от години. А да си изчисляват и водят статистика умеят най-добре, но само до там.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"се събра доста количества вода" - журналисти, редактори и т.н. моля минете курс по Български език!