Пет деца бяха ранени в катастрофа край Попово

Шофьорът на колата загинал, карал без книжка
22 сеп 2015 14:05,
34
Пет деца бяха ранени в катастрофа край Попово
Снимка: архив Булфото

Пет деца на възраст от 7 до 16 години са пострадали в пътен инцидент късно снощи. На пътя Светлен- Глогинка в община Попово неправоспособен водач на 41 години се е движел с несъобразена скорост.

Изгубил е контрол над лекия автомобил „Ауди" и се блъснал в земен скат. Шофьорът е загинал на място, съобщи ”Дарик”.

При сблъсъка са пострадали пет деца. 9-годишно момче е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Заедно с него в търговищката болница за лечение и наблюдение, без опасност за живота им, са настанени още момче на 7 години и момиче на 14 години. Друго момиче на 14 години е със счупени прешлени, а 16-годишна девойка е с фрактури на двете ръце.

По непотвърдена информация, четири от петте деца са на починалия водач. Само едно от децата обаче носи фамилията на шофьора, уточниха от полицията в Търговище. Майката работела в чужбина. 16-годишното момиче, което е било в колата, е тяхна родственица.

Макар автомобилът да е с горнооряховска регистрация, фамилията е живеела периодично в поповските села Светлен и Звезда.

Във вечерта на инцидента, след като колата се е блъснала в земния насип, е поднесла и паднала в дере. Близо час по-късно по същия път е минал джип и водачът му е сигнализирал за инцидента.

От полицията съобщиха още, че съвсем наскоро същият загиналият шофьор е бил санкциониран с акт за управление на превозно средство без книжка. Починалият мъж е и осъждан за шофиране без свидетелство за управление и след употреба на алкохол.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А КАТ защо не ги спира такива, които почти винаги са и неграмотни?
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един безумец по-малко на пътя. Господ понякога си знае работата.
13
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
а защо не се изнасят в германия ще се пишат сирийци сега е момента и тезиот гърмен да тръгнат
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Името му е исус аврамов ходжов нямаше книжка колата има гражданско 190 лв платен данак винетка ока тия до ловеч високо образовани с книжки и фарове кск са я надробили или и те са от другия сорт ами ония другите до довечера
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От полицията съобщиха още, че съвсем наскоро същият загиналият шофьор е бил санкциониран с акт за управление на превозно средство без книжка.И в подобието на държава- България, се допуска тоя да продължава да управлява, без да му се отнеме МПС-то, което е управлявал като неправоспособен? Кога ще се въведе мярката отнемане на МПС за сериозни деяния? Утре ще ботуряса някой подобен вас, детето ви, приятел ваш. Докога бе, некадърни законотворци, мошеници и всякаква такава *** и долна ***?
10
3
 
19
 
! Отговори
До:1 преди 8 години
Смъртта или данъците? Очевидно не си ги е плащал и не само тях. Един "безсмъртен" по-малко на пътя. Тъпотията и чувството за безнаказаност в съчетание с алкохол и етнически особености водят точно до такива прявилни последствия.
9
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Струва ми се, че е редно при непрекъсващата поредица от тежки катастрофи да се вземат някакви мерки. Например проверките да се правят непракъснато а не само по време на акции.Няма да е лошо да се увеличат камерите по пътищата и т.н.От полицията май знаят как се правят проверки, нали ?А да забравих. Те веднъж се опитаха да направят масова проверка по магистралите за превишена скорост, но не можаха да се организират. Не им е лесно и на тях.
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, призовавам ви, нека този вторник да бъде черен, яко мачкайте гаСта, ивана на макс и каквото сабя покаже, бъдете непокорни и истински, не спазвайте жалките закони, с които се опитват да ви контролират, те са за балъци!!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хванат без книжка-затвор!Това е потенциален убиец!
6
1
 
49
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Това са били ромове, 101%!
5
2
 
32
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ще уточните ли какъв по-точно е и защо за такива които карат без книжка и техни роднини пострадали при катастрофата трябва да се полагат медицински грижи кой ще ги покрие разходите пак ли от общия кюп.
4
15
 
9
 
! Отговори
Салахадин преди 8 години
Малки са на 16-17 не са научени да помнят.Иначе да са научили,че "ФАРОВЕТЕ" предпазват от ПТП.Да бе, и в този случай "ФАРОВЕТЕ" какво помогнаха?AGAIN?
3
1
 
24
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Оноша същество министъра, пък и цялото котило в парламента, не вдяват ли, че санкциите са само за все по-намаляващиям брой данъкоплатци. На един ***, който мове само да яде, пие и семеизфърля не му и пука ква глоба ще му словат. Просто не плаща и продължава докато убие някого.На такива примато само едно важи: на три закононарушения-присъда. Третата присъда-доживот!
2
1
 
24
 
! Отговори
абв преди 8 години
А можеше да е оцелял само той и да продължи да убива....щастлива развръзка!
1
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля напишете му името, и колко данаци е платил за миналата година.Автомобила има ли гражданска?