Ромите от Максуда ги местят от учебния център

Там скоро трябва да бъдат настанени ученици
25 сеп 2015 15:15,
16
Ромите от Максуда ги местят от учебния център
Снимка: архив Булфото

Настанените в Социалния учебен професионален център "Анастасия д-р Железкова" роми от съборените незаконни постройки в квартал "Максуда" във Варна ще бъдат преместени в друга общинска база.

Това съобщи пред БТА ръководителят на социалната дирекция в община Варна Любомира Комитска.

Причината за преместването е подготовката на сградата за настаняването на 77 ученици на СУПЦ на възраст от 16 до 29 години. Ромите недоволстват от преместването заради отдалечеността на другата база, която се намира в близост до курорта "Златни пясъци".

От учебния център трябва да бъдат изведени 66 души, от които половината са деца.

Комитска посочи, че ромите, които не могат да намерят подслон, ще останат в другата общинска база до края на зимния сезон. От Община Варна ще търсят вариант за осигуряване на транспорт или карти за пътуване на децата, които посещават училище, както и на останалите роми след преместването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
В друи сайтове пише, преди 8 години
че им е предложена работа в службите по чистотата, но те отказват защото заплатите били ниски.Само за сравнение напомням, че в БАН младите специалисти с висше образование започват със заплата,която е само с 15 лева по-висока от минималната за страната и често пъти остават с такова заплащане години наред, защото, постъпвайки в БАН, си мислят, че за 4-6 години ще направят свободна докторантура. Но в повечето случаи организирано им се пречи.За ромите се грижат НПО-тата, за младите висшисти - никой
6
0
 
20
 
! Отговори
Спирайте кранчетата преди 8 години
Време е да им се спрат всички помощи и те сами ще поемат пътя към западната цивилизация, заедно със събратята си от Близкия изток. Българският народ отказва вече да плаща за развъждането, отглеждането, изхранването, отоплението и безрезултатните опити за цивилизоването на този етнос. Ще се спести и от заплати на социални работници, които сумарно харчат повече пари от тези, определени за образователната система.
5
0
 
10
 
! Отговори
Не трий бе нещастник преди 8 години
Във Финландия става страшно! Протестиращи с камъни посрещнаха бежанците (СНИМКИ/ВИДЕО)Мъж, облечен в костюм на Ку-Клукс-Клан, нападна мигранти и служители на Червения кръст
4
0
 
5
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 5КОИ СА ТЕЗИ УЖ ЦИВИЛИЗОВАНИ СТРАНИ, ТЕ ЗАТОВА ЛИ *** СЕ ПЛОДЯТ В САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА, ЗАЩОТО СА КАСТРИРАНИ. ТАКА ПРАВЕШЕ САМО ХИТЛЕР И ТО С ПРАВО.
3
0
 
26
 
! Отговори
кастрация преди 8 години
Преди да ги настаните ги кастрирайте. Така правят цивилизованите страни. Но не го афишират.
2
0
 
14
 
! Отговори
Триеш,а? преди 8 години
НА страницата на Министерския съвет, също и на още няколко официални сайта, сред които и този на Европейската комисия, се е сгушил един прелюбопитен и доста позабравен документ: "Национален план за действие - Десетилетие на ромското включване 2005-2015" Премиерът Борисов трябва да е силно притеснен, защото няма никакво време. Изрично се подчертава, че мащабното начинание по интегрирането на към съвременното демократично общество е валидно до края на тази година, т.е. след дванадесет месеца или ще се включат, или не.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди стотици години и тия са били "БЕЖАНЦИ", правете си изводите.