Наглост: Варненка се "обслужи" от хладилник за бедни

Била облечена като за моден подиум, но пък не ѝ се готвело
Обновена: 24 окт 2015 20:45 | 24 окт 2015 18:41,
40
Наглост: Варненка се "обслужи" от хладилник за бедни
Снимка: кадър БНТ

Хладилник с безплатна храна радва от няколко дни бедните хора във Варна. Хладилната витрина е разположена пред търговски обект на пазар "Чаталджа" и е част от благотворителната инициатива "Ако си дал". Целта е всеки който може да оставя храна, която хората в затруднено положение да вземат. Автор на идеята е столичният бизнесмен Стефан Чолаков, а във Варна help corner-а е въведен от Мирослав Сотиров, който е собственик на търговски обект.

Още по темата

Витрината е отворена 24 часа в денонощието, като Сотиров коментира пред Дарик, че вече са се появили и първите недобросъвестни граждани, които вместо да слагат храна, си вземат за вкъщи. "Имаше една жена, която си взе няколко неща, а беше цялата в ланци и дрехи като за моден подиум. Добре, че я видях и като я попитах какво прави, ми отговори, че днес не й се готви", разказва Сотиров пред "Дарик".

"Имаше и една колежка от пекарната на пазара, с която бяхме говорили да оставя в хладилника закуски, които не могат да се продадат. Вместо това обаче бяхме оставили два килограма ябълки и я видяхме как си ги взе. Предстои да облепим хладилната витрина и от двете страни, за да е видимо и ясно, че това място е предвидено за крайно нуждаещи се, които нямат с какво да се хранят, а не за хора, на които не им се готви. Трябва да е ясно на гражданите, че това не е някакъв вид промоция", допълва той.

Все още на обекта няма поставени камери, като се очаква до дни такива да бъдат монтирани. За реда при вземането на храна следят продавачите от магазините в близост, както и самият Мирослав. Той е категоричен, че инициативата ще продължи и в момента се водят разговори с общинското предприятие "Пазари" къде да бъдат разположени следващите хладилници. "Колкото по-ясно стане за обществото, че това се прави в помощ на тези, които нямат, толкова повече ще станат и случаите на хора, които даряват храна", коментира той.

Интерес от страна на бездомници и хора в затруднено положение не липсва, като хладилникът се изпразва буквално за минути. Не са малко и хората, които слагат храна, като някои от тях дори я приготвят вкъщи. "Носят пици, плодове, кисели млека, хляб, супи, кюфтета и домашна храна. Една млада двойка ми направи много добро впечатление, бяха на около 21 години, дойдоха и отвориха вратата, след което оставиха пълна торба с кутии с храна и си тръгнаха", сподели още Мирослав Сотиров.

Хладилната витрина е отворена денонощно, като идеята е тези хора, които поради една или друга причина се притесняват от това да си вземат храна през деня, да могат да го направят вечерта, когато в района има по-малко хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варна отново е с едни гърди напред !
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, друго си е да переш чергата на реката
25
10
 
5
 
! Отговори
гфдгдф преди 8 години
тия по морето като цяло са баси селяните прости
24
4
 
0
 
! Отговори
Вкусно преди 8 години
Ако храната е развалена ,ще ми излезне по скъпо
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедността не е порок, но ражда пороци. Вместо да влизате в такива сложни схеми, не е ли по добре стоките от първа необходимост да са достъпни за всички.
22
4
 
5
 
! Отговори
гласуващ преди 8 години
Ама вие всички които защитавате тая жена сигурно и на вас не ви се готви и съм сигурен че никога няма да оставите нещо в хладилника.Затова БГ е на това дередже.МИШОЦИ сте вие ,няма нищо във вас!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да хвърля по едно око и на хладилника, да не вземат да го откраднат.
20
2
 
7
 
! Отговори
ДО Анонимния по-долу преди 8 години
Ако бяхте оставили храна лично в хладилника нямаше да мислите по този начин. Проблема не е в това колко души ще нахранят с един хладилник. А манталитета на някой хора които се възползват от доброто дело без да са нуждаещи се. (Храната не е оставена за такива като тях)
19
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С един храдилник колко души ще нахраниДа не е ХристосИ какъв е проблемът, че почерпил една жена допълнителноТъпа статия и "къртещо" заглавие
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жълт сайтПодписвайте си статийките
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С.рам за тоя "бизнесмен".И Библията пише, че който се хвали с "добрите" си постъпки , вече е възнаграден.Да не чака и от Бога благодарност.А тоя вече и от Господ по- голям ке писа. Очерни жената пред зяла България.П.росто.тия
16
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага си личи простакаЕдна добра постъпка и веднага-излагацияКаква жена дошла.Как била облечена. Какво казалаКато ме ли всички ще тръгнат са му ядат старите баничкиМоже и тя да е била гладнаТрябва ли да се преоблече в дрипи по този повод
15
8
 
3
 
! Отговори
28 преди 8 години
Какви звездички сте сложили върху думата б.анкаГоляма цензураГолямо чудоОще веднъж- инициаторът има "мръсен" бизнесОбра б.а.нка и оттам са му паритеДаваха го по телевизията като първият б.ан.ков обир в БългарияДава храна за бедните сегасега, но .няма право да злепоставя хората, които се възползват от услугата
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТъпакКато е сложил хладилник, не значи че ще коментира хората, които си вземат хранаС какво били облечени . Какно казали и т.н.Самият инициатор "бизнесмен" на млади години обра банка и лежа в затвора( даваха го по ТВ)Сега си "успокоява"съвесттаТръгнали да се разправят с жените за 1 кисело млякоСрамИ бизнесът им мръсен и добрите им постъпки-ка.ни
13
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога, ама никога не изхвърлям храна. Купувам толкова, колкото можем да изядем семейно. Да не говоря, че от постария хляб могат да се правят много вкусни неща като принцеси и кретони. Скоро направих много вкусна баница от постар хляб /с рецепта от Интернет/. Моите домочадия си изядоха пръстите. Винаги съм се чудела на т.н. "дамидомакини" как с лекота разхищават храна. Бедни сме били! Не сме толкова бедни щом прибягваме до това кощунство да изхвърляме продукти и всеки трети да е пълен.
12
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглост.Комунистите ограбиха народ и държава,преименуваха си партията и вече четвърт век мизерстваме и се обезличаваме като нация.
11
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да вземе и да го съди,че от храните му,я боли коремът!Ха ха,Сиромахомилството никога,не е добра политика.Не случайно,е измислена този хладилник от измамник!
10
7
 
20
 
! Отговори
До 11111 преди 8 години
Тези с 2 висши образования да се замислят дали това, което са учили отговаря на съвременния пазар. Дипломи в БГ бол, а кадри малко.....Всеки разчита държавата да го оправи..., а не помисли, че сам човек ако се стегне най-добре се оправя.....
9
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AKO SI DAL NA BEDNIAT I SAMO EDIN LEV TI SI NAI-GOLEMIAT GLUPAK.OSTAVI BEDNIAT DA UMRE--TAKA NIAMA DA SE NUGDAE OT SOZIALNI POMOSHTI,KOITO SHTE ZAPLASHTASH TI UMNIAT,NORMALNIAT,RABOTESHTIAT.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които злоупотребяват да се предоставят на роднините им да им терминират съществуванието. Ако родата им може да плати кръвнина за глупостта, да спаси идиотката.