Психолози влизат в училището на убитото момиче

Учителският синдикат призова да се дари кръв за учителката
Обновена: 6 ное 2015 19:41 | 6 ное 2015 19:12, Александър Попов
15
Психолози влизат в училището на убитото момиче

Психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето, ще работят с учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика "Професор д-р Димитър Табаков" в Сливен, в двора на която днес бе убито 15-годишно момиче, съобщават от агенцията.

Още по темата

Във връзка с инцидента председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева препоръча незабавно да бъде свикан Координационен механизъм за взаимодействие при случай на насилие, с участието на прокурор.

Екипът на ДАЗД осъжда остро проявата на агресия и насилието в училищния двор, довели до смъртта на ученичката. Училището е място за образование и възпитание.

Призоваваме компетентните органи спешно да предприемат допълнителни мерки за предотвратяване на насилието в образователните институции и в района около тях и за осигуряване безопасността на децата и гарантиране на техните права, посочват от агенцията.

Във връзка с трагичните събития, настъпили в двора на Професионална гимназия по икономика в Сливен, Синдикатът на българските учители също остро осъди случилото се.

Синдикатът отправя апел към охранителните фирми и директорите на учебните заведения стриктно да спазват разпоредбите на Министерството на образованието и науката относно безопасността, не само в класните стаи, но и в дворовете на учебните заведения за опазване живота и здравето на децата и учениците.

Те призоваха колегите и обществеността на Сливен да дарят кръв за спасяване живота на Стефка Султанова, педагогически съветник в професионалната гимназия, която с риск за живота си е искала да спаси ученичката.

Синдикатът на българските учители изказва своите съболезнования на родителите на загиналото дете, на неговите учители и съученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Сливенубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да влязат психолозите .... Те и полицаите влязоха...подпираха се по вратите и кой от какво вардиха при свършен факт не разбрах. Всичко изнесе на плещите си пострадалата учителка , всички учители които в момента бяха на работа от гимназията и от 12 училище и децата които в момента бяха на училище в сградата .Сега учителите са полицаи , лекари ,психотерапевти ,сервитьори в столовата , лекари и медицински сестри ,бавачи ,чистачи и още какво ли не .
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майка ми е учителка в Сливен в голямо квартално училище и много пъти е изказвала притеснение от това че охрана на практика липсва. Може да влезе, който си иска. Аз самата се притеснявам в предвид и на това, какви хора са възпитаници на училището и съответно какви родители имат..ако ме разбирате
4
0
 
9
 
! Отговори
Ха Ха преди 8 години
Психолозите са аматьори, за този случай ще трябват професионалисти. Психиатри!
3
1
 
8
 
! Отговори
Учен преди 8 години
Ето така ще се реши проблема: "незабавно да бъде свикан Координационен механизъм за взаимодействие при случай на насилие, с участието на прокурор."Като управляващите не са ходили на училище, как да искаме учениците да си учат уроците?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако всички пострадали са роми, няма какво да ги мислим - близките на момичето сами ще раздадат правосъдие.Жалко за девойката, все пак е избрала да изкара средно образование, вместо да стане 12-годишна булка, но традициите не са позволили това.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне по едно нещо стигнахме американците