Удариха селските ракиджийници - казаните до 500 л

Патриотите притеснени, 2/3 от селските казани затваряли
11 ное 2015 15:37,
68
Удариха селските ракиджийници - казаните до 500 л
Снимка: архив Bulphoto

Селските ракиджийници няма да могат да имат казани с вместимост над 500 литра. Това решиха депутатите, които промениха Закона за акцизите и данъчните складове. Досега те са били с максимална вместимост над 1000 литра.

Така ракиджиите или ще варят по-малко ракия, или ще плащат по-висок акциз.

Още по темата

Евгени Кирилов от БСП изрази съмнение, че това се прави в нечий интерес, който няма нищо общо с интереса на хората.

"В предишния закон обложихме градинките на баба, в която си гледа домати и репички, сега се правят опити да се удари варенето на домашна ракия", каза той. 

Според Димитър Байрактаров с един елементарен трик, с който се променя общата вместимост на селските казани от 1000 литра на 500 литра, те преминават в друг режим.

"Практически се затварят над две трети от селските казани", каза патриотът. Депутатът е убеден, че така се унищожава вековна българска традиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бойко ***
40
3
 
7
 
! Отговори
до Men-32 преди 8 години
500 литра е вместимостта на казана,това съвсем не значи,че от един път се изварява 500 литра ракия.Обикновено се изкарва около 10% от вместимостта на казана.Значи ако имаш 300-400 квадрата лозе гроздето го смачкваш във буре около 350 литра и докарваш към 100 литра вино и 200 кг джибри от които докарваш към 20 литра ракия.И дотук.500 литра ракия са деиствително много.Не съм чул никой познат да произвежда толкова много.
39
8
 
3
 
! Отговори
FBI преди 8 години
По малко вино и ракия , по малко побоища скандали и престъпления
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво стана с цената на горивата след показната акция на рапоня?
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA JIVEE DEMOKRACIQTA....TOVA E MNOGO DEMOKRATI4EN ZAKON...
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4e takova tvard rejim dori po vreme na "lo6ia" komunizm ne e imalo..
35
2
 
12
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Утре и свинското ще забранят.Бъдещето на България и света се охарактеризира с две думи-Кашер и Халал-Кирил Домусчиев ги знае тези работи че и ги произвежда даже.Има и една трета дума свързана със задни части но няма да я кажа.
34
1
 
21
 
! Отговори
дебологъз депутат преди 8 години
браво сама гърч за бедния българин,сега и винетките като са вдигнат вече ще заживеете по европейски.
33
0
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Илия Бешков има гениална карикатура. Стои един махмурлия недоспал и негов приятел му казва ;"Трябва да е от алкохола", а махмурлията отговаря:"Не е от алкохола, а от монопола". Карикатурата е е по повод въвеждането на Правото само държавата да вари ракия малко след 09.Септември 1944 година.
32
0
 
12
 
! Отговори
edin преди 8 години
Какво значи 500л?Има 3 казана по 250л. И 2 по 150л.Ко праим с този казан?
31
1
 
27
 
! Отговори
Йово преди 8 години
"Практически се затварят над две трети от селските казани", каза патриотът. Депутатът е убеден, че така се унищожава вековна българска традиция.'' Масоно-ционисткият режим в България точно това иска, да сменни самосъзнанието на великия български народ.
30
6
 
2
 
! Отговори
антихрист преди 8 години
аз отдавна съм на химична ракия и понякога ракия от казана
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВСЯКО СТАДО СИ ЗАСЛУЖАВА ЧОБАНИНА. ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е ЧОБАНИН А ТАКИВА СА ДОСТА ЩЕ ОБЯСНЯ. ЧОБАНИН Е ОВЧАРИН А ВИЕ СТЕ ОВЦЕТЕ. ТА ЗАТОВА НЕМА ДА РЕВЕТЕ А ЩЕ ХОДИТЕ ДА РИПАТЕ И СКАЧАТЕ НА ОНЯ ОТ ДРАГАЛЕВЦИ НА СИНИЯТ ЧВОР И ЩЕ ВИКАТЕ. ДЕМОНИ-КРАЦИЯ ДЕМОНИ-КРАЦИЯ. ЕТО ВИЯ ДЕМОНИ-КРАЦИЯТА ЯЖТЕ Я ПИИТЕ Я И СИ Я ВКАРАЙТЕ ДАЖЕ ТАМ ДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ОГРЯВА.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Развалиха традицията... сега ще се развие битовата химия и алкохолизъм...
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие не проумехте ли, че пари в тази държава вече няма, а трябва да се краде. За това от 5 години за икономика не се говори, а само за еврофиндове защото от тях се папа. За това се пробваха да прецакат полицаите, ще прецакат такситата с общинския данък, ще ни вдигнат винетките, ще ударят казаните и ракията и кой знае още колко коледни сюрпризи ще ни поднесат. А да забравих и тока вижте си сметките как дневната енергия от 17,5 ст за няма и година допълзя до 22 ст.
26
0
 
9
 
! Отговори
Андрешко преди 8 години
То американците го бяха забранили напълно ...... и к*во стана ?Апропо, знам за българи, които с риск за живота си са варили, пили и продавали алкохол в Арабския свят (в тенджери под налягане).
25
29
 
4
 
! Отговори
Men преди 8 години
Аре стига са ревали 500кила ракия на година са прекалено много за едно семейство. Ясно е че продават нелегално, а и в селата 90% от хората са алкохолици.
24
2
 
23
 
! Отговори
аС преди 8 години
Нищо ново под слънцето ! Ако някой все още си спомня , те и първия си мандат така започнаха...С акцизи , затваряне на казани...Пак повтарям...Ами нали тези милиарди ще трябва да се връщат...Та по девет кожи , че и на ивици ще смъкват от гърба ни...Да живее мъдрият ни и велик Водач ! Нашето Слънце ! Нашият Спасител и Бащица ! ....Народеееее.....клан и одиран ....
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пия само водка ракията мирише правилно да забранят казани мазани
22
4
 
18
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Братя българи!Тези ........и ракийцата от устата ни ще вземат! Горанов на всяко гърло ще сложи ракиен глъткомер! Ако преглътнеш три глътки бива ---четвъртата преди да глътнеш - кеш - във евро.Тези плачат за предсрочни избори..... и да ги махаме, щом махат селските казани... каква България сме, а ?