КАТ остана без регистрационни номера. И сега?

Причината - обжалват се две големи обществени поръчки
13 ное 2015 20:40, Златко Желев
18
 КАТ остана без регистрационни номера. И сега?
Снимка: bTV

Новите регистрационни номера за автомобилите свършиха, а това създаде проблеми за хиляди шофьори. Първи затвориха врати в КАТ-Бургас и Русе.

В останалите по-големи градове засега проблеми има само с транзитните номера.

В столицата засега проблеми няма, но дневно се издават над 500 табели и, по информация на bTV, са се запасили до края на месеца. Месечно от тук могат да излязат да 15 хиляди автомобила с нови номера.

Защо се случва това?

Две обществени поръчки общо за почти 30 милиона лева се обжалват от загубилите и така се стига до ситуация в 21 век в държавата да няма табели за колите ни.

Проблеми има и във Варна, Русе и Велико Търново. Засега не им достигат само транзитните номера и все още работят.

В опит да се справят със законното право да се обжалват обществените поръчки, от МВР обявяват малки поръчки по места. Малките поръчки не могат да се оспорват. Според юристи, обаче, така вътрешното министерство се изправя пред риска да обяснява дали не е избрало свои хора без конкурс.

Докато от МВР мълчат по темата вече се появяват и спекулации, че възможно настоящия проблем да е свързан с идеята на министър Румяна Бъчварова а да се отделят административните функции от полицейските. Така изработването на табели можело да се върне отново към МВР.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
бългсрин преди 6 години
На моята кола три табели смених.Три шофьорски книжки и три документа за самоличност.Преди 3 години гледах репортаж по Евронюз как полицай спира възрастен човек и той му подава документ за самоличност със чернобяла снимка.А у нас се сменят документи всякакви през година!Аман!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отивам на гишето за номера и директно ги питам" и ко ши прайм ся"
9
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Съдът който гледа жалбите за големите поръчки по ЗОП е трябвало да допусне предварително изпълнение по реда на АПК на решението за определяне на изпълнител, защото липсата на тези доставки ще създаде проблеми в цялата страна. Ако е било отказано, причината за хаоса в следващите дни и месеци няма да е в МВР.
8
0
 
4
 
! Отговори
Misteria mvr преди 6 години
Da im slagat kartoneni tabelki s laminat :-):-):-):-):-) nali imat laminatori i velpape?!:-):-):-):-)
7
0
 
15
 
! Отговори
Alexander преди 6 години
Щяло да се наложи да обесняват дали не са избрали близка до тях фирма, без конкурс!? Няма ко да обясняват. То е ясно, че така ще направят.... Те тея обжалвания да не са заради друго...
6
0
 
9
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
На всякъде е така обявява се конкурс за обществена поръчка според който по-добрата оферта би трябва да спечели ,но не винаги е така печели "правилната" оферта и се започват обжалвания докато не им писне и се откажат или ги залъжат с по-малък кокал.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво ше прайм ся?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeus ще караме само със винетка
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво са им номера на кат, на тях им трябват рушвети. В нормалните държави в които съм бил, номера на колата си го купуваш от магазина и си е твой докато ти е кеф. А в клозета, всяка кола,след пререгистрация, с нов номер. И кому в нужно това? Явно някой лапка. Малки талони, средни талони, големи талони, нитове, стикери, тъпотии милиционерски до безкрай и накрая както винаги едно голямо нищо. Разтуряй пълчищата пиявици в Министерството на Великите Рушветчии
2
3
 
19
 
! Отговори
Realista преди 6 години
При такъв гаф в нормалните държави някой си подава оставката.Бойко да се взема в ръце,а не да си гризе ноктите в покоите си в Банкя!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против обжалванията, но съдебната ни система убива България и нейното развитие.