Варненци скочиха срещу новите велоалеи за 4 млн.

Ще откажат хората да карат колела, коментират велосипедисти
Обновена: 27 дек 2015 06:50 | 26 дек 2015 22:22,
74

Снимка: БТА

Десетки велосипедисти се събраха в центъра на Варна на коледен протест и демонстрираха за какво могат да се ползват новите велоалеи, които струват над 4 млн. лв. Така традиционното коледно велошествие във Варна се превърна в коледно велобутане.

"Коледа без колела" – така велосипедистите във Варна реагират на строящите се в момента велоалеи.

"Поради това, че са на тротоарите, поради това, че трябва да ги делим с пешеходците, пешеходците вече вървят по тях и това е нормално, може би", коментира Ирена Костадинова пред Нова тв.

"За градски колоездач това е абсурд да кара по тея велоалеи! Опасно е направо!", допълни Емилиян Георгиев.

Според колоездачите новите съоръжения не просто няма да стимулират ползването на велосипеди, ами направо ще откажат хората от този начин на придвижване.

"Абсолютно нелогично е да минава през подлези, да има бордюри и да минава в средата на пешеходните зони точно в центъра на града. Самите подлези и минаването на велоалеите към тях, захождането, е така направено, че самите пешеходци няма откъде да минат освен по велоалеята", посочи Здравко Василев от велоклуб "Устрем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ha, poznaite koi gushna parichkite ????
15
1
 
8
 
! Отговори
Няма страшно преди 8 години
Боята ще падне след няколко дъжда. Велоалеи то като идеш във Варна ти трябва верижна машина, и най големия проблем са велоалеите.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Po beter ste ot romlqnite!Romska veloalea...
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първа стъпка трябваше да е, поправка на всички тротоари и осигуряването на предвижването на пешеходците. И това трябваше да се направи с идеята да остане място за велоалеи. Те ги направиха за сметка на пешеходците което е нелепо.
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата простотия с тия велоалей е и в София ама герберите нали усвойха пак парите. Ако караш по тях до 30 сек. си минал върху някой пинсионер, но не ги виня те няма къде да вървят хората. Нарисувал някой *** една линия върху стария тротоар и това било велоалея. Смешници, това им е крадливия капацитет.
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го интересуват какво мислят обикновените хора. Важно е да отчетем едиси колко велоалеи построени, евросредства усвоени целево, и как сме в крак с модерното сега екодвижение.
10
2
 
20
 
! Отговори
видял преди 8 години
в цяла БГ е така... явно има срокове за спазване.. после се отчитат проценти усвоеност и на тяхна база се дават още пари... язък.... весели празници!
9
1
 
37
 
! Отговори
Пре преди 8 години
Герберастите усвояват пари!
8
4
 
13
 
! Отговори
ISTINATA преди 8 години
WELCOME TO BULGARISTAN!!! TUKA IMA LI NESHTO DA SE PRAVI KATO HORATA?! AMI NE...ABSURD SLED ABSURDA MILA MOQ MAINO LIO, *** SLED IDIOTA!!! PROBLEMYT E CHE VSICHKO SE PRAVI OT 'NASHITE' HORA, A NE OT TIQ DETO ZNAQT I RAZBIRAT I MOGAT!!! 4 MILIONA LEVA OT KOITO OKOLO 3 SHTE BYDAT 'USVOENI' OT DOBRE OHRANENI SHOPARI DA NE SI RAZVALQT TALIQTA!!!
7
2
 
37
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Има места примерно в Младост,Чайка, между моловете. където може да се направи широка велоалея,но и там една смешно тясна е направена.Имам чувството, че идеята е не само да се усвоят едни пари, ами и да им е колкото може по- гадно на велосипедистите.Жалка история.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-смешните велоалеи които можеше да бъдат направени. Пълна подигравка. И ако на места има алеи които са горе-долу с нормална широчина, то на други места са много тесни или криволичат постоянно. Чудя се кой *** ги проектира. Знам, важното е било да се вземат парите, но не можеше ли просто да ги откраднат и да не правят нищо? Не стига, че нямаме нормални тротоари, всичките са счупени като след бомбандировка, ами и такива смешни велоалеи да ги допълват.
5
1
 
28
 
! Отговори
Ценов преди 8 години
В Русе, същата работа.Проектантът никога не се е качвал на велосипед, а строителят копае и хвърля *** на пешеходната пътека.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Фирмите които се "Грижат" за инфраструктурата (Хидрострой, Инжстрой) нямат абсолютно нищо общо с ***. Хидрострой се отчитат само и единствено на герп.
3
4
 
23
 
! Отговори
хммм преди 8 години
хората правят протести по 100-200 хиляди човека те събрали 15 човека на кръст и някой друг ром и ,,протест,, направили. Лелее направо ще побъркате общината, няма как да не ви обърнат внимание. Тропнете и едно хорце накрая майтапа да е пълен поне, както сме свикнали. Иначе евала на Варна, поне се опитват, явно там са останали все още хора.
2
1
 
39
 
! Отговори
иванов преди 8 години
Най важното е че някой си е прибрал парите и хич не му дреме за велоалеите
1
3
 
9
 
! Отговори
Bambi преди 8 години
:-):-):-):-)slagaite video:-):-):-):-):-)Comedy Vulgaria!:-):-)