Още трима в болница заради ракията менте

Пили са малко, но са имали симптоми на отравяне
Обновена: 29 дек 2015 10:47 | 29 дек 2015 10:44, Камелия Цветанова
13
Още трима в болница заради ракията менте
Снимка: Булфото, архив

Още трима души са настанени тази нощ в болницата в Благоевград с натравяне от фалшив алкохол, съобщи началникът на реанимацията доктор Любомир Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

С тях броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, вече е осем. Четирима починаха.

Първият от приетите тази нощ е мъж на 28 години, който след като пристигнал сам в болницата бил настанен в реанимацията. Другите двама са на 23 и 28 години. Те са изпили много малко количество от ракията, но вчера са проявили някои от симптомите на отравяне, затова решили да постъпят в болницата.

Тримата са в Спешното отделение на МБАЛ - Благоевград, където им се извършват редица изследвания, след което ще бъде преценено дали и те ще бъдат настанени в реанимация.

Състоянието на останалите четирима души постъпили за лечение в болницата остава тежко, но без опасност за живота.

Заради продажбата на отровната напитка, от която починаха четирима души от Якоруда, Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем Тайфи Мекльов, който е задържан за 72 часа. Вчера му беше повдигнато и обвинение.

"Днес ще внесат делото в съда с искане за мярка за неотклонение "задържане под стража". На пострадалите им се прилага една терапия с алкохол и в момента не могат да бъдат разпитани. При първа възможност свидетелите ще бъдат разпитани. Наблюдаваме тяхното състояние и чакаме момента, в който ще бъдат годни да дават такива свидетелски показания", каза наблюдаващият прокурор Георги Мадолев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Класическа, 100% ракия "Цар Самуил"! На сто които умират, един оцелява с едно око. Иначе уискито е скоч, от малц, от само един вид малц. Щом има надпис - ирланско, бърбан, блендед - не става.
7
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Живея в Англия, и преди време си бях купил 5л ракия, уж Пещерска, но в пвц туба. Е това нещо след 200-300мл направо щеше да ме убие на следващият ден. Беше си чист спирт разреден с вода. Обаче интересно и други хора си бяха взели, но не се оплакваха от махморлук, макар и изпили по кило за вечер.От тогава пия само уиски, и то не JD защото тук е пълна отврат. От мен да знаете, ако искате да нямате проблем с алкохола, пиете уиски започващо с glen. Планинско шотландско демек
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
In vino veritas!В бирата е щастието!Наздраве,България!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помаците са като римляните, и талашит може да ядат стига да е еФтико.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Помашките неволи немат край,ццццццц!
3
0
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
И тука масово на пазара продават "ракии" които миришат на ацитон и на някакви химикали ! Това не са домашни ракии от казан да свариш джибри , а са просто метилов спирт с вода и капки за някакъв аромат за подобие на ракия ....метиловия алкохол е отровен повече от етиловия .
2
0
 
4
 
! Отговори
Oldu преди 8 години
Praseto e bilo mente :-):-):-):-):-)
1
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
i tova sa samo mladite deto sa se usamnili a smqtaite kolko stari alkoxolici sa si oti6li ot mentaka