Ракиджията от Якоруда нарочно добавял примеси

Близките на починалите обвиняват Тайфи, знаело се какви ги върши
29 дек 2015 09:00,
104
Ракиджията от Якоруда нарочно добавял примеси
Снимка: архив Bulphoto

Роднините на 30-годишния Салех, един от починалите от отравяне след употреба на домашна ракия в Якоруда, заявиха пред Нова телевизия, че Тайфи е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с такива работи.

Още по темата

"Брат ми си отиде на 30 години. Здрав, прав, силен мъж. Стана му лошо и отидохме в болница. Леко смущение в сърдечната дейност, но нищо сериозно. Направиха му скенер, всичко беше нормално. Постепенно се влоши и в един момент нещата са станали необратими", сподели сестрата на Салех.

Още един мъж е потърсил помощ в благоевградската болница заради ракията-убиец, която отне живота на четирима души в Якоруда. Други четирима са в болница, но вече без опасност за живота.

Така общият брой на жертви и пострадали става 10. Днес ще бъдат погребани част от починалите, на другите все още се прави аутопсия.

Същевременно Тайфи, който е обвинен в това, че е продал опасния алкохол, е отказал да даде показания. Мярката му за неотклонение ще бъде гледана днес.

Ако вината му бъде доказана го заплашва затвор до 15 години. Със сигурност се знае, че той е продал ракия на две компании - 2 литра и 4 литра съответно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
20
 
! Отговори
маке преди 8 години
я те за туй си пием винце и ракийка лично мое производство ама не стига пущинята его тая годин турих 5 тона винце и кат гледам половината ветър го вее
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фалшив алкохол, или по-скоро някаква бърканица от технически метилов спирт с есенции и други маскировъчни добавки никак не е ракия.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако в ракията е сипвал от метанола от дърводелната, нещата си идват на мястото.
2
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да манипулирате бе смешници!Заплашва го затвор ОТ 3 до 15.Признава си вината. Първо престъпление и получава под минимума 3 години УСЛОВНО!Плашите гаргите а после пищите срещу съдебните решения че не съвпадат с това което вИе сте си НАМИСЛИЛИ!!!
1
52
 
22
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Никога не пийте домашна ракия! Защото никой на знае какво има в нея!