Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?

Чистачка чула писъците и спряла боя
Обновена: 8 яну 2016 16:49 | 8 яну 2016 16:44,
144
Шамари, скубане на коси... Защо бясна майка преби учителка?
Снимка: архив Булфото

Учителката Емилия Калоянова е била пребита, защото не е освободила ученичка да се прибере вкъщи, за да се преобуе, става ясно от разплитането на инцидента в Севлиево.

Както Dnes.bg писа по-рано ядосаната 26-годишна майка влетяла в учебен час и нападна с удари по лицето и тялото учителката. Инцидентът станал на 6 януари преди обяд.

Днес преподавателката излезе с отворено писмо, в което помоли родителите на 8-годишните й ученици да успокоят децата си. Тя разказа и че ръката й е обездвижена, а зрението сериозно увредено. Предстои й и операция.

Още по темата

Екшънът се разиграл в СОУ "Васил Левски" по време на третия час в сряда. През голямото междучасие малките ученици си играли в снега на двора и дъщерята на насилницата позвънила по джиесема на майка си, за да каже, че краката й са мокри, пише "24 часа". Майката настояла детето да помоли госпожата да го освободи от час, за да си смени вкъщи мокрите чорапи и обувки.

Второкласничката така и направила, но педагожката Калоянова отказала да я пусне, защото вече била натрупала доста отсъствия. Според директора на училището Тома Томев, момиченцето било преобуто с държаните в шкафчетата в класната стая екипи и гуменки за физическо и било преместено близко до парното, за да се топли.

Майката обаче не спряла да го търси по джиесема и бясна от отказа на госпожата пристигнала в училище. Влетяла в класа и започнала да дърпа дъщеря си да си ходят.

Учителката се намесила и тогава гневната родителка се нахвърлила върху нея. Хванала я за косата и започнала да раздава шамари и да я дере по лицето. От ударите една от контактните лещи на препорадавателката изхвърчала на пода. Чистачка чула писъците на изплашените деца и спряла боя. После позвънила в полицията за съдействие.

"След случая в класа, майката дойде при мен в дирекцията, беше се поуспокоила, седнахме и поговорихме. През това време в училището пристигна инспектор от детска педагогическа стая, не е идвала патрулка и униформени", обясни директорът.

Битата учителка е в 10-дневен болничен и е категорична, че ще си търси правата в съда. По случая е образувана преписка в полицията за нанасяне на телесна повреда.

В училището са предприети допълнителни мерки за сигурност. "То се помещава в две сгради. В новата, където учат средношколците, има наета частна охранителна фирма, но в старата част, при малките, тази функция се изпълнява от парнаджията или някоя от чистачките. Те познават родителите и не са направили проблем при влизане на майката, защото децата много често забравят нещата си, носят им джиесеми или закуски", оправда се директорът.

Според образователния инспекторат в Габрово пък вече е направено необходимото да не се допускат външни лица по време на учебен процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Обикновен гражданин Училището не е бит пазар или кръчма, в която всеки се отбива, когато му скимне.С извинение, но когато има някакъв проблем,има и ред. Въпросната майка е редно да уведоми класния ръководител и да поиска съдействие от него, а не да проявява своеволия характерни за първобитния строй.Не може да посягаш на никого.Що за възпитание, що за родител е това?И после защо децата са агресивни.Проблемите идват от липсата на първите 7 години и почти винаги се коренят в семейната среда.Факт
50
3
 
19
 
! Отговори
нтт преди 8 години
До Обикновен гражданинНикак не е елементарно.Ако учителката не пише отсъствие -носи отговорност.Ако пише -пак тя носи отговорност .Защото две ,три такива майки ,ако са дошли да си вземат човетата та да го обучават в краденето ,или за магистралата ще има дърпане на уши от добрия директор ....дори не ми се коментира колко е объркана системата на образованието и ценностната система на нацията ни .
49
5
 
13
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Преподавах 15 години. Смених професията защото ненавиждам общуването с прости хора. Да си учител означава да си родител на стотици деца през по-голямата част от деня. Както във всяка друга професия ако не ставаш за нея е редно да те уволнят. Ако те натоварва психически сменяш бранша. Ако децата не внимават, не разбират какво им говориш, не се разбираш с родителите проблемът е ЕДИНСТВЕНО в теб. Лошото е, че хора за които въобще не е стимул и отдаденост се допускат да учат децата ни.
48
5
 
10
 
! Отговори
Аааааааааааааааа преди 8 години
Сталин трябва на този превъртял народ--а и на цялото човечество.Тогава ще се научите да се уважавате и цените като индивиди.Не че съм фен на Сталин--но по друг начин не виждам как ще станем отново хора...Ако продължаваме така--това дете ще е потенциялно опасно за обществото след години....
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Обикновен гражданин И как точно въпросната госпожа да пусне дете на 8 години само да се разхожда по улиците,защото майка му така е решила.Интересна логика.Ами въпросната майка утре може да реши и че детето и трябва да скочи от 5-ия етаж и какво, да се съгласим, защото е родител.КАкво се случва ако го блъсне кола това дете или не дай си Боже се случи нещо с него?! Тогава ще хукне майката по телевизии, МОН,РИО и ще заобяснява как госпожата не е трябвало да го пуска.
46
1
 
14
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Разбирам 55, ама трябва ли да удряш ??!! И то пред деца ? Афект , афект ама това на нищо не прилича
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Аааа,ЛОРД е ....ЛОРД ...ха-ха-ха
44
17
 
2
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Е как какво означава да ти ограничат правата като родител. Единствено медицинско лице, което преценява, че има опасност да навредя на детето си като му преча да се погрижи за живота и здравето му или полицейски служител, който е арестувал детето ми за престъпление има законовото и моралното право да ми казва мога ли да съм с детето си или къде ще ходи то с мен ако така няма да му навредя. Всичко останало е своеволие и самозабрава.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Админите за 2-ри път ми трият коментара, в който казвам от какъв етнос е побойничката :)) То не е и трудно да се сетиш, де! Ама е много жалко да прикривате истината, за да сте етнически толерантни!
42
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ахааа учителката го отнесе затова че една майка не е научила детето си кога е време за игра и кога за учене ...
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се, така и не се написа защо НАИСТИНА това се е случило. А ние всички знаем отговора - свързан е с определени индивиди, които е забранено да се споменават (Волдеморовци, един вид).
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До prosto момичеЕ така де, на 26 години с 8 годишно дете, сещай се ;-)
39
1
 
6
 
! Отговори
европата преди 8 години
До Обикновен гражданинИзключително *** пример, другарю обикновен гражданин. И какво ознаюава "възпрепятсва упражняването на правото ви като родител върху детето ви"? смЕх...гОлем....
38
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 8 години
Селянката в сливенския да и дойда акъла в празната кратуна. *** не се научи как да се държи в обществото и това си е. Само затвор за това добиче.
37
1
 
28
 
! Отговори
prosto момиче преди 8 години
1.Майката, ако мисли, че учителката НЕ е права- отива при Директора.2.БОЯТ, особено пък и пред децата, показва НИВОТО на отношения в семейството, а и самото ниво на 26-год. жена- под земята. А детето? ПОнякога израстват възпитани( НАМРАЗВАТ родителите -биячи.)3.Прибягването и заплашване с БОЙ показва, че тази жена НЕ РАБОТИ; иначе щеше да има ЛИНИЯ на ПОВЕДЕНИЕ, поне малко срам от работната си среда, като се разчуе: освен ако е МЕТАЧКА по улиците.
36
2
 
4
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
По темата със заразните болести, естествено че ако отидеш на работното си място или заведеш болно дете сред други деца си потресаващо ***. За един човек грипът може да премине в леко подсмърчане няколко часа, за друг да доведе до здравословни усложнения и дори смърт. Нали се сещате ако някое детенце е изкарало допреди 2 дена бронхопневмония вашето дете като му кихне два пъти какъв ще е ефекта.
35
15
 
8
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Естествено ако се докаже категорично, че учителят е възпрепятсвал упражняването на правото ви като родител върху детето ви да му се наложи административно наказание. *** пример: звъните на детето си недай си боже да му кажете, че роднина е в тежко здравословно състояние и идвате да го вземете и ви попречат на входа, в коридора или в класната стая. Аз лично не гарантирам дали ще реагирам цивилизовано. И после ще си ходя на съд. Просто така е редно да е.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без наказателно преследване и присъди, нищо няма да стане. Никакво развитие не виждам. Едно и също всеки ден.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименна бесилото и отивай в африка при братята и сестрите ти и ми върни парите дето отиват в джоба ти за детски и помощи
32
1
 
22
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Категорично не оправдавам насилието срещу човешко същество независимо къде, колко хора има наоколо и на каква възраст са. Обществото се гради на баланса между права и задължения. Като родител имаш право да влезеш в час, като учител си длъжен да го дадеш и да впишеш отсъствие. Всичко останало е в категорията "Ама на мен така ми се иска". Задължително е майката да я осъдят за нанасяне на тежка телесна повреда по хулигански подбуди и нарушаване на общественият ред.