358 спасителни акции. България в снежен капан!

Седем деца са се загубили в преспите, но са открити живи и здрави
17 яну 2016 15:30,
48

Русе. Снимка: БТА

В резултат на усложнената метеорологична обстановка от началото на денонощието екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили 358 спасителни дейности, съобщиха от МВР.

Обстановката в цялата страна остава усложнена. Най-тежко е положението на територията на областите Хасково, Кърджали и Смолян. Няма данни за бедстващи и застрашени хора.

Най-много сигнали са подадени за отстраняване на паднали дървета и отводняване на жилищни сгради и инфраструктура.

Още по темата

Обявено е частично бедствено положение на територията на община Хасково за селата Динево, Стойково и Родопи. Река Харманлийска е излязла от коритото си в района на село Динево и е наводнила 32 къщи.

Наводнен и затворен за движение е пътят Хасково - Динево. В района е нарушено електрозахранването.

Тази сутрин около 8.30 часа е подаден сигнал за издирване на седем деца в района на местност река Арда, община Ивайловград. Незабавно екипи са предприели действия за издирването им. Децата, които са загубили ориентация, придвижвайки се от частна вила, са открити невредими и са настанени в полицейското управление в града, се казва в информацията.

Към момента има данни за преливане на язовир "Ивайловград". Няма достъп до кърджалийските села Красино и Морянци, община Крумовград.

Пътят през прохода Петрохан е затворен заради паднала лавина, припомнят още от МВР. Снежната маса се е свлякла в района между 59 - 60 км в посока Берковица.

Затворени са пътни участъци в област Смолян. Свличане на земна маса е затворило едно от платната на пътя между селата Широка лъка и Стойките. Затворен е част от пътя между Девин и Михалково. Пътят до село Триград е залят и е затворен за преминаване.

В Кърджалийска област река Арда е заляла пътя между Кошница и Могилица. Пътят е непроходим към момента.

Пътната обстановка на територията на община Ловеч остава усложнена, но под контрол след падналия близо 40 см сняг, съобщават от общинската администрация.

Затворена и към този час е отсечката Горан - Владиня, като за двете села може да се мине по обиколни пътища. Навявания има и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом и други. Досега няма информация за бедстващи хора.

Дежурни екипи разчистват паднали дървета и клони в Благоевград, съобщиха от общината. Има и скъсани оптични кабели, като се работи за отстраняване на проблемите. Машините за почистване на снега също продължават да работят. Към момента основните пътни артерии в града са почистени и проходими.

Във всички общини на Силистренска област има селища без електрозахранване, показва справка от дежурните в Областната администрация в Силистра.

Частични прекъсвания в отделни селища има в Дуловската, Кайнарджанската, Ситовската, Тутраканската и Силистренската община. По данни от дежурните без ток са Алфатарската и Главинишката община.

За усложнена обстановка на територията на цялата област Пазарджик съобщават от МВР. За товарни автомобили има ограничения и в планинските части на региона. Основните пътища се почистват. Има населени места без електричество. Осъществен е контакт с всички аварийни групи в общините от региона. Бедстващи хора няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.