Бедствено положение в Смолян, сняг затрупва страната*

Червен код за 3 области, оранжев – за 13 области
Обновена: 17 яну 2016 08:31 | 17 яну 2016 07:30, Елка Василева
112
Бедствено положение в Смолян, сняг затрупва страната*
Снимка: архив, Булфото

Община Смолян обяви бедствено положение през нощта заради щетите от проливния дъжд, съобщи заместник- областният управител на Смолян Адриян Петров.

Река Черна е преляла в отделни зони в пределите на града, а пътят Смолян - Арда е залят на места. Наводнени са дърводелски цехове в кв. Устово в Смолян и ВЕЦ в с. Средногорци. Нивото на р. Черна се е повишило с над 1 метър за последното денонощие, а валежът вече преминава в сняг. Свикан е Общинският щаб за бедствия и аварии в Смолян, пише БТА.

Разрушителното пълноводие е отнесло понтонен мост при с. Средногорци. Аварийни екипи са отводнявали през нощта наводнени къщи в Смолян и Неделино. Ангажирани са доброволци, които работят за отстраняване на паднали дървета и издигането на диги за ограничаване на речното корито в областния град. Проблеми с проливния дъжд има и в района на с. Триград.

Дъждът в Смолянско вече премина в тежък сняг.

Сняг вали и в по-голямата част на страната.

Червен код е обявен за днес за три области – Смолян, Кърджали и Хасково, оранжев – за 13 области от Централна България, а за останалите – жълт.

Ограничава се движението на товарни МПС над 12 т. за цялата страна с изключение на областите Бургас и Варна.

Временно е ограничено движението на МПС по път II-81 проход „Петрохан“  поради влошена метеорологична обстановка.

Пътните настилки в цялата страна са мокри, в планинските райони са заледени, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщиха от АПИ.

По автомагистрала „Тракия“ е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 10 т. за област София; ограничено е движението на всички тежкотоварни МПС над 12 тона, включително ремаркета и полуремаркета, трактори и специализирана земеделска техника, в участъка от км 55+627 до км 106+427, ляво платно, посока София, поради снегопочистване.

Алтернативният маршрут е: АМ Тракия -п.в.”Цалапица”-път I-8-Пазарджик -път I-8-Белово-Костенец- п.в.”Мухово”-АМ Тракия.

По автомагистрала „Хемус“ в  област София е ограничено движението на тежкотоварни МПС над 10 т.


Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-5 Хасково - Кърджали поради снегопочистване.

Тази нощ беше ограничено движението на всички товарни МПС над 10 тона за цялата област Плевен поради снегопочистване.

Ограничава се движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета по път lll - 866 Кричим-Девин-Широка Лъка и път III-197 Девин-Борино поради обилен снеговалеж.

Временно е ограничено движението по път I-5 в участъка от с. Ягода до кръстовището с път I-6, поради паднал стълб на пътя. Шофьорите да използват обходен маршрут: с. Ягода-с. Ръжена-Бузовград-Kазанлък.

Ограничено е движението на всички тежкотоварни МПС над 12 тона по път I-2 на територията на Разград.

Временно е ограничено движението на всички МПС по път I-6 в участъка Мъглиж-Гурково поради влошени метеорологични условия, както и движението на всички МПС по път I-5 Русе - Полски Тръмбеш.

  * Информацията е актуализирана в 08.31 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: снягАПИСмолян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора Аз на Лениски съботник не излизах та сега ли !
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше Орешарски щеше да е виновен за всичко да ама не е и сега вие сте виновни защот сте некадърни прости и мързеливи .
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така излезте и почистете тротоарите а на пролет и *** около блока след което си платете на общината данъка и таксата смет.
39
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 51То такива като теб и в къщата си не чистят Все някой им е длъжен
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак очакват простите комунисти да им изринат тротоарите !ТОЯ ПЪТ НЯМА ДА СТАНЕ С ПРИКАЗКИ ЗА МЪРЗЕЛИВИ
37
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм съгласен, че аз трябва да чистя пред нас! Това задължение ми е вменено незаконносъобразно тъй като общината е собственик и принципал на терена около блока! Плюс това аз не пея песен на общината а плащам данък като наем! От къде на къде ще ме задължават да чистя, аз може да не искам!Кагато кметовете са некадърни много обичат да прехвърлят задълженията си към хората, че сами трябвало да си чистят! По тяхна някаква наредба дето сами си я приели! Обаче какъв съм му аз на кмета, че да ми нареж
36
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тротоарите не са почистени то виновни са тези който гласуваха за ГЕРБ на местните избори защото те ги избраха а не излизат да чистят!
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора да излезем на пролет да изчистим големия Бо.лук в парламента!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ще изляза да чистя на пролет пред парламента !
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде от партия ГЕРБ да поканят членовете и симпатизантите си в големите градове в който спечелиха обедително на местните избори да излязат да чистят.
32
4
 
7
 
! Отговори
Червен Каскет преди 8 години
Винаги съм излизал когато бяха БСПто ,но ДНЕС няма да излеза защото ще кажат ,че от ГЕРБ са изчистили не АЗ .
31
2
 
12
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 8 години
Няма да чистя пред блока защото е общинско да си го чистят.ГРОБ ми искат да си плащам здравните които увеличиха от началото на първия си мандат от 10.40 лв . на 16.80 лв. въведоха и подаване на деклараци 7 в НАП ,че ще си ги плащаш сам и ако не я подадеш до 25 число след напускане глоба 500 лв. Ще отида да чиста на Бойко пред къщата в Банкя
30
3
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
А ти изчисти ли пред вас !Ние чакаме на ГЕРБ защото те казват ,че правят всичко сами.
29
5
 
12
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Не може когато управлява БСПто за всичко да са виновни ТЕ а когато са ГРОБ хората са виновни защото са некадърни,прости и мързеливи.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеята на обработването с магнезиеви смеси е то да стане преди да е започнало да вали сняг /или поне преди да е започнало да трупа/... При нас и пари за такива смеси да има, пак гениите ще се сетят да обработят пътищата с тях, едва след като по магистралата се е натрупала покривка от поне 5 см. Ама това е щото ние сме супермени!
27
15
 
4
 
! Отговори
ицо преди 8 години
Тук пишат някакви пълни инфантили,това не им е угодно,тия нищо не правели,ония крадяли нафта,всичко и всеки им е крив....."Бойко и Лиляна" взимайте лопатата и почвайте,че простия народ чака да види действия.Ей много сме ограничени и прости,само мрънкане,само оплакване,все за нас някой друг трябва да се погрижи....Тия драскащите изчистихте ли си пред блоковете и къщите та чак по пътищата тръгнахте-не сте нали?
26
3
 
15
 
! Отговори
Боко тиквеника преди 8 години
да беше 50см или над 50см,щях да разбера че наистина бедствено положение,то има няма 15см-25см сняг те обявиха бедствено положение,къде са на Б.Борисов снегорините дето ги ловят снежинките още във въздуха,от Шуменските села още снегорин не е минал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минч: пада не сняг,а камъни все едно от клоните..______________Внимавай, че скоро може не буци от тежък сняг, а цели клони и даже дървета да почнат да падат.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте в Интернет камерите в София и ще видите дали са си свършили работата !
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно е да лъжеш ,че си свършил нещо друго е реално да свършиш нешо за което ти се плащат милиони !