Критично: Силистра, Разград и Шумен в снежен капан

Затворени пътища, селища без ток, училища в дървена ваканция
18 яну 2016 09:44,
20
Критично: Силистра, Разград и Шумен в снежен капан
Снимка: БТА

След обилния снеговалеж критично остава положението с пътищата в Северна България. Най-критично е в общините Силистра, Разград и Шумен. Там има големи открити пространства и много силен вятър, обяви пред Нова тв шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

По думите му момента в тези общини има снежна виелица, която ограничава видимостта до почти нулева.

Още по темата
Именно затова е затворен главният път от Шумен към Силистра и пътят от Русе към Варна в участъка до Шумен.

В посочените райони има ограничение за тежкотоварни камиони. Това важи и за участъка от магистрала "Хемус" между Шумен и Варна, където има ограничения за превозни средства над 12 тона.

Десетки училища в страната остават затворени заради тежката зимна обстановка. Дървената ваканция ще продъжи до три дни. Най-дълго ще почиват учениците в общините Добрич, Силистра, Исперих както и в каварненските села Вранино, Раковски и Септемврийци. Два дни ще е дървената ваканция в Плевен и Разград.

В понеделник няма да учат и децата в Търговище, Шумен, Велики Преслав, Самуил, Кубрат, Цар Калоян и Завет. В Област Русе също няма да има учебни занятия, изключение ще има единствено за учениците в града.

Над 1000 населени места в страната останаха без ток заради аварии по електропреносната мрежа. Причината за това е мокрият сняг, който събори стълбове, скъса електропроводи и счупи изолатори.

На тъмно бяха 160 населени места, които получават ток от EVN, над 400 бяха тези на територията на ЧЕЗ и още 397 - абонати на Енерго Про.

Най-сериозен беше проблемът във Врачанско, където от 123 селища 101 останаха изцяло или частично без ток.

От всичките 350 екипа по отстраняване на аварии в областта работят 36.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusми събирай атакизката сгaн и върви да ринеш сняг.
11
4
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ХОРАТА САМО МРЪНКАТ ПО ФОРУМИТЕ, И ФЕЙСБУК,,, ПЪТИЩА НЯМАЛО,,, СНЕГА НЕ БИЛ ПОЧИСТЕН ПРЕД БЛОКА ИМ, ИЛИ ДО РАБОТАТА.... ПО ЛИ Е ХУБАВО НАСРЕД ЗИМА ДА ИМА НАВОДНЕНИЯ, ЗАЛЯТИ КЪЩИ, И ТЕЗИ ХОРА ДА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ПРАВЯТ, И КЪДЕ ДА СПЯТ... АЙДЕ ПРЕСТАНЕТЕ ВЕЧЕ С ТОВА МЪРМОРЕНЕ.....
10
11
 
5
 
! Отговори
кореняк преди 8 години
До столичанинмного правилно,не става така с кола за 1000-2000 лева ,то за това им се струва скъпо на тъпанарите да плащат 100 лв за винетка,аман от селяни
9
14
 
2
 
! Отговори
столичанин преди 8 години
селяните да чистят и за какво и е винетка...купуват си коли за една крава и хайде по пътищата и после винетките били скъпи,ми не става така
8
9
 
3
 
! Отговори
смотан преди 8 години
много разнежено поколение бе...и не разбирам какво и къде ви бърка винетката като си седите пред компа
7
3
 
14
 
! Отговори
Селски шафьор преди 8 години
каквото и да им се казва на тези дебелокожи тъпири ще е малко, излиза някой велик специалист и развива теории,че видиш ли зимата е страшна и изненадваща и видиш ли ти , няма как да се почисти щото не може ли...За тези пари, които ни дерат от ТРИ (3) места-Свинелетка, данък и 2/3 от цената на горивата, тези *** трябва да чистят и в дворовете,а не пътя..От 3 дни не е разчистено около Русе и това не е за първа година, от вчера след обяд е спряло да вали,но никой не чисти, Русе-Тетово няма път.
6
3
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ са крадци ! преди 8 години
КОЙ ? КОЙ ? КОЙ открадна парите за почистване на пътищата !КОЙ ?КОЙ ? КОЙ ?
5
4
 
16
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Незабавна оставка на най-големите некадърници управлявали някога България !Никога досега един сняг не е причинявал толкова много неприятности на хората.В провинцията има стотици села без ток и без връзка с останалия свят.В Еленския балкан вече второ денонощие хората са върнати в първобитния строй и си светят на свещи.Пълни некадърници !От Бойколина до гербарастките кметове на населените места.Оставка !Оставка ! Оставка !
4
10
 
4
 
! Отговори
смотан преди 8 години
До Анонименкато не ви се плаща ходете си пеша бе
3
3
 
11
 
! Отговори
еха преди 8 години
Сняг ,шейни,ваканция...кеф! И код-червено вино.
2
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 2Свинетката се е скатала, понеже колкото и да лъже то се вижда колко са чистили, дори сайта на АПИ не могат да задържат работещ :)
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинетка Павлова от кое ТВ студио ви обяснява,ще е зима...