Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи

Едва 89 от 800 мигранти платили разноските по пътя си обратно
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 09:46,
63
Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи
Снимка: архив, Булфото

Българските служби извеждат принудително по поне двама нелегални мигранти на ден, съобщава вестник Монитор.

Чужденците предимно са криминално проявени, членуват в терористични организации или просто нямат право да пребивават в страната ни. Повечето от тях са влезли нелегално в България и са заловени от органите на реда.

След постановлението на наш съд те биват екстрадирани към страната, от която идват или към друга, която ги издирва във връзка с някакво разследване срещу тях. Само за 2015 година от България са отпътували близо 800 нелегални чужденци. Едните от тях бяха изведени от нас със самолет съвместно с Frontex, които заедно с нашите служби са организирали полет към Исламабад. В акцията по извеждането на мигрантите тогава участваха Кралство Нидерландия, Испания, Австрия, Германия и Полша.

Към момента обаче извеждането на незаконно пребиваващи чужденци, които не се отпращат след решение на наш съд, се осъществява единствено от дирекция "Миграция" към МВР, тъй като в средата на миналата година приключи изпълнението на програми за доброволно връщане, които са финансирани по линия на Европейския фонд.

Според статистиката на МВР от всички принудително изведени от страната ни чужденци 89 са си платили сами разноските по връщането им в страната, от която идват. Статистиката на вътрешното министерство сочи още, че за миналата година са били заловени над 30 хил. мигранти. Над 10 700 са били спипани, докато са се опитвали да влязат нелегално в страната ни, 8400 пък са били сгащени на изхода към Западна Европа, а на 11 000 са изловени във вътрешността на страната.

В София днес се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област "Сигурност" на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. В нея участие взе и държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на Бавария Йоахим Херман. Той обясни, че никой в Германия не цели да направи България и Македония "чакалня за бежанци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са по двама. Всички млади и без семейства да се връщат обратно да си оправят бакиите по родните земи.
26
0
 
18
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Терористите не би ли следвало да се трепят ? Или викате кот стане ....ако се върне препасан с колан няма да е наша вината ........2-*** на ден ......по 20 на ден минимум трябва и то с шутове !
25
0
 
32
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Това не са бежанци. Това е армия, която предателката на Европа покани.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стотици хиляди хванали.........А само единици екстрадирани.........браво......на господата от парламента......сега във главата им са президентските избори
23
1
 
31
 
! Отговори
221 преди 8 години
До Traki - trakТова,че има празни къщи и жилища не значи ,че трябва в тях да живеят тези аборигени.Да речем ,че заселят няколко в някое село,какво ще работят?В нашия край безработицата е 75%,тези като не знаят езика и нямат квалификация ,как ще живеят?Работа няма за нас,че много са висшисти ,та за тях ли?Като нямат пари ще започнат да крадат и да убиват.А мерси,такива си имаме!
22
0
 
5
 
! Отговори
Кикс преди 8 години
Много бе!
21
9
 
0
 
! Отговори
искане молба преди 8 години
НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ САМОВЗРИВЯВАТ ТЕЗИ МИГРАНТИ И ДА СМАЖАТ БЪЛГАРСКАТА МИЛИЦИЯ ПАРДОН ПОЛИЦИЯ !!!!!
20
0
 
28
 
! Отговори
Найденов преди 8 години
"НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И Т Е Р О Р И С Т И"?????? Моля??? Я пак? И ТЕРОРИСТИ значи????? А кой, ЗАЩО, кога и как ги е допуснал тези терористи и престъпници???? И защо чак сега ще ги връщате? Чак сега ли разбрахте, че са ТЕРОРИСТИ? Ами ако бяха свършили нещо подобно като във Франция или Германия?????? Ега ти наглата *** ни управлява, и как гнусно и нагло разтягат локуми на стадото овце! Отврат!!!
19
1
 
26
 
! Отговори
Lan преди 8 години
23Шльоковицата явно е и в главата ти! Смяташ, че България е платила малко на ЕС ли?! Малко е членският внос, малко са разграбваните изкопаеми от европейски и американски фирми, малко са източените качествени хора, които са израснали и изучени тук, но работят за европейски икономики?!!! Ако си българин, то ти си национален предател!
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
STIGA STE LIJILI PROSTITE SELQNItezi bejanci se otglejdata sas okradeni bogadstva ot "sredniq istog"poveche ot 100 godini balgarite sa po vredni za evropa sled kato patishta,decki ploshtatki,parkove i tnn......se pravqt sas evro pari pusnati ot evropa
17
0
 
31
 
! Отговори
Lan преди 8 години
20И кога точно българите са били така - да емигрират масово само млади мъже и да изнасилват и крадат местното население и после нагло да обясняват, че видиш ли парфюмите им били виновни?! Българите са европейци! Емигрирали са да - обикновено вътрешно - т.е. от поробени части на България в свободни части или в близки по нрав и религия страни Румъния, Сърбия и Русия! Истинските имигранти си личат! Арменците са пример за това как българи приемат истински страдащи хора.
16
16
 
1
 
! Отговори
do proroka ot sakar преди 8 години
kolega ot koga Balgariq e zastrashena ot bejancite po skoro tazi stena trqbva da se napravi v balgaro rumanskata granica
15
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да връща и депортира 100 % от емигрантите. Нека следваме примера на Словакия - прием на минимално количество мигранти, само от християнските общности!
14
19
 
2
 
! Отговори
Traki - trak преди 8 години
Gorkite deca...i bulgarite sa bili i sa taka ...progonvani i tarsesti svoeto miasto pod slanceto za jivot, rabota, lubov, radost, mir...!!!! A v Bulgaria e palno s betonni prazni panelni jilista v gradovete i ostanki ot prazni kasti i prazni dvorove v martvi bulgarski sela s martvi posti i martvi kassi!!! Ama vse oste jivi cherveni aristokrati darjavni administratori...
13
2
 
21
 
! Отговори
Lan преди 8 години
16, не стена, а по една хилядарка и 10 дни отпуск за всеки отстрелян незаконно преминаващ на граничните полицаи. Това ще спаси България! Бас ловя, че и доброволци ще се намерят...
12
0
 
11
 
! Отговори
маке преди 8 години
абре що никъде не пише дека партниорите от турско свалили два вертолета на партниорите от у-саи ся американците са мако обидени
11
1
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Сложете си ръка на сърцето и кажете честно:Харесва ли ви такава България ?А, харесва ли ви такава Европа ???? ...Това е продължаващо безумие ! Факт !
10
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
защо само двама всичките да се изхвърлят в турско нали османлиите ще получат милиардида ги издържат заедно с бедуините да се товарят и индийците тази престъпност в българияняма да свърши докато герб е на власт
9
2
 
20
 
! Отговори
Lan преди 8 години
А защо терористи си се пускат да си ходя по живо по здраво, че и транспорт им се осигурява?! Не е ли време да се върне принудителната каторга за терористи? Или миналите и бъдещите им жертви не значат нищо?!
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно обяснима е тази политика. Първо ги пускаме , защото са уж бежанци , а после ги връщаме , защото не са . Това е поредното безумие на Брюкселските чиновници .