Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите

Крадците бият възрастни хора, чупят прозорци с тръби
18 фев 2016 10:07,
169
Село Мечка обезверено, няма спасение от апашите
Снимка: Нова тв

Село Мечка пак настръхна срещу крадците. Набезите и побоите над беззащитни хора в плевенското село отново са ежедневие.

70-годишна жена се барикадира в къщата си, след като бе бита и ограбена в нощта срещу понеделник. Самотни хора се правят на заспали като видят крадец в дома си, за да не пострадат. Полиция и жандармерия отново ще се срещат с местните. Те обаче са обезверени от безсилието на правораздавателните органи.

За жителите на плевенското село Мечка в началото на 2016 година страхът е ежедневие. Поредният пример е от преди три дни. В нощта, когато е пребита възрастната жена, крадци нахлуват за пореден път и при 75-годишния Ванко Цветков.

"През нощта беше, в 3:30 часа. Аз ги усетих като разбиха. Скочих и те избягаха. Не ги видях. От Нова година досега 3 пъти са ме обирали. А за последните три години - 20 пъти. Три крави за миналата година ми откраднаха... Това са техните железа. С водопроводни тръби са отваряли. Гледам го на един метър от мен и не смея да мръдна. Иначе ще ме удари", разказва възрастният човек пред Нова тв.

Тази сутрин в селото има две патрулки, а около 10 униформени обикалят Мечка.

А със страха възрастните хора в Мечка се борят с все повече ключове и катинари. И заспиват с надеждата, че вратите им са здраво заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
8
 
! Отговори
иво преди 8 години
всички агитки рокери и обикновенни хора там...да помогнем като няма държава
34
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия хора не ги ли е срам да се показват по телевизията и да казват колко много пъти са обирани !?Аз само веднъж да ме оберат и вземам мерки да не се повтори не ме интересуват законите щом не ми гарантират сигурноста.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В едно Врачанско село кмета беше организирал охрана ,но полицията им събра пушкалата
32
4
 
5
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 8 години
Може още!И ощеИ още
31
5
 
7
 
! Отговори
Отново провал преди 8 години
Поредния провал на ГЕРБ!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко тои ни дава ако не дава ще к.р.а.дем
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време имаше пушки с сол като крадеш от полето и ти насолят дто
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тая полиция неините функций са да пази статуквото и тя се справя много добре с това
27
3
 
4
 
! Отговори
Кан Крум преди 8 години
Стабилност называеться.
26
3
 
11
 
! Отговори
. преди 8 години
Апаче ... индиянците ? Не , тия са други индиянци .... ясно е , че държава няма , полицията има нулев морал и желание за защита на населението , ами ние защо стоим и бездействаме , докато тия полухора тероризират бащите и майките ни , защото е по-лесно да стоиш вкъщи и да пиеш ракия , отколкото да се стегнеш и да направиш каквото трябва да бъде направено , отряди ли ще са , окупация на полицейски управления и съдилища , проблема се решава с действия , заедно като едно цяло, не с ракия и приказки
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решщението на въпроса е да заселат в Село Мечка бай Петко от Лясковец може да му е за наказание като пробация и да му върнат пушките.
24
3
 
13
 
! Отговори
Ончо преди 8 години
Преди години чакаме на жп прелез в жигулката на баща ми. Въпреки спуснатата бариера, някакъв се изстреля и мина под нея. Баща ми заявява: "На всеки прелез трябва да има по един с картечница и да стреля по такива. Като загинат така "геройски" няколко десетки ***, дали следващите няма да се замислят дали да постъпват така?". Тогава ми се стори грубо, но сега го разбирам напълно.
23
3
 
9
 
! Отговори
адвокат преди 8 години
Никои няма да ви пази домовете ако сами не ги пазите ,но след това не викайте полиция за да не ви обвинят за неспазване правата на престъпниците.
22
3
 
12
 
! Отговори
Елементарно! преди 8 години
1. търсим къде е проблема.-> В Парламента2. решение на проблема.-> нов закон за защита на частната собственост (използване на всякакви средства за защита на дома!)3. ако депутатите не искат да го решат.-> смяна на депутатите!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей накъде отива тая държава щом в село Мечка се уплашиха, какво остава за село Заеково старозагорско
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя на снимката го гледах сутринта по телевизията да казва как седел мирно пред крадците докато те му ровели навсякъде !Как искате да се оправим с такива страхливци влезне ли ми в къщата не отговарям за действията си.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата полиция е на границата !
18
2
 
12
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ама защо мълчат тези /а и останалите възрастни хора по селата/ и чакат някой да помести статия колко са уплашени?Трябва да сезират всички съответни институции, че дори и БХК /за него се съмнявам да има ефект, но все пак да не го прескачат/, че дори и съответната комисия на ЕС!НЕ ТРЯБВА да се мълчи и да се спасява всеки поединично, както и да живее във всекидневен страх. След като дори се знаят престъпниците.Впечатляваща е робската ни психика или вече може би сме дотолкова облъчени и обезверен
17
3
 
27
 
! Отговори
Ченгето Иванов преди 8 години
Държавата е безсилна да спре този терор над обикновените хора, но за сметка на това, щедро раздава по 20 заплати на полицаите.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими резултати !