Сълзи от благодарност в очите на бай Асен с магаренцето

В дарителската му сметка, открита в ЦКБ, са постъпили 1791 лева
Обновена: 23 фев 2016 22:36 | 23 фев 2016 19:06,
30
Сълзи от благодарност в очите на бай Асен с магаренцето
Снимка: bgonair.bg

Щастлива развръзка за бай Асен Канджев от благоевградското село Церово.

Преди дни разказахме личната драма на сиромаха. Той продаде магаренцето си, за да заплати глоба, наложена му от горското стопанство заради отсечено дърво в зеленчуковата му градина.

Още по темата

Случаят на сиромаха предизвика реакцията на много хора, които призоваха да му се разкрие банкова сметка, така че да му се помогне.

"Bulgaria ON AIR, намерете го този дядо, аз ще му платя глобата. Намерете дядото, всички ще помогнем!", написаха много от читателите ни.

И Bulgaria ON AIR разкри банкова сметка на името на дядо Асен Боянов Канджев. Какво има в дарителската сметка, проверихме днес.

Кореспондентите ни взеха дядо Асен, заедно с кмета на село Церево Лефтер Едипов, за да отидат до благоевградския клон на банката. Там заедно провериха колко добри хора са се включили в благотворителната инициатива. Обяснимо, възрастният мъж бе повече от притеснен.

"Имам възможност да си купя магаре. Имам две кози. Ще продам козите и ще си купя магаре. Искам да докажа истината, че имаме ние право на земя, както имаме право да живеем, така имаме право да си я обработваме и да си работим, да се прехранваме от нея", каза бай Асен.

До този момент в сметката на името на дядо Асен има постъпили 1791 лева. Това разплака възрастния мъж.

"Благодаря от сърце... Прекланям се пред добрите хора", заяви сиромахът през сълзи.

От Югозападно държавно предприятие - Благоевград коментираха, че за съжаление село Церово се оказва с най-много нарушения и заловени нарушители.

"1/3 от актовете на територията на горското стопанство в Благоевград се съставят там. Просто си има незаконна сеч и е традиция там. Обичайно е да си се води незаконно добитата дървесина с магаре", поясни главният експерт в ЮЗДП инж. Вера Станишева.

Служителитите на горското стопанство обаче признават, че въпросният случай с дядо Асен е по-различен.

"Самите актове са съставени некоректно от нашите служители. След като там е записано че се прави сеч на немаркирани дървета и сеч на дървета без марка. А реално те са го спрели с дървата, натоварени на самар на магарето в края на селото, близко до гробищния парк. Това е грешката на нашите служители", добави инж. Станишева.

Дядо Асен ще бъде компенсиран и от горското стопанство.

"Ще му предложим един вид компенсация. По начина, по който той предложи, за тези неудобства за които са му причинени", добави тя.

"В тези тежки и трудни времена за всички нас, много благодаря. Това, което са направили, е много", добави кметът на селото Едипов.

Все още можете да помогнете на:

Асен Боянов Канджев

ЦКБ Клон Централен,
BIC: CECBBGSF,
IBAN: BG67CECB 9790 20G3 9470 00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
9
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
А сега полицията да му осигури охрана ,защото като прочетат че има 1800лв нали се сещате какво следва .... "лоша новина, дядо беше пребит и ограбен в собствения му дом "
17
0
 
38
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Браво на всички които са дали пари на този човечец. Да е жив и здрав, да му е живо и здраво магаренцето, да са му живи козичките. Малко човещинка се иска на този свят.
16
0
 
15
 
! Отговори
Емигранта преди 8 години
Не е нужно да се обиждаме тук,въпроса според мен е в това,че всички които са някакви чиновници в държавата са мишоци.Ще тръгнат да се ежат на дребния човек защото ако се наежат на друг ще изгърмят.Може би човека е збъркал но чак пък толкова.....казал съм,идвам и ще режа до кокалАПЕЛИРАМ ДА СЕ СМЕНЯТ УНИФОРМИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ,голям смях ме напушва всеки път като ги видя......все едно играят в някой комикс
15
25
 
3
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Защо *** ми слага минуси? В демократичните страни ако отсека дърво в моя двор без разрешение от общината, глобата е 600$. И разрешение се дава само ако дървото е много болно или умряло.А *** сече незаконной даже го награждават. С този комунистически манталитет - толкова.
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре,колко струва 1 магаре?
13
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление в положението на дядо Асен са повечето от българските пенсионери, пенсията на моята баба примерно е 200 лв и ако не и помагаме ние нейните близки не знам как би оцеляла, а жял живот е работила.
12
0
 
37
 
! Отговори
Катя преди 8 години
Преди години, когато пенсията на дядо ми беше около 100 лева, го глобиха със 102 лева точно за такъв случай. Беше отсяктл две дървета от градината извън селото, които правеха сянка и пречеха на посевите. А тази година масово изсякоха гората около нашето и съседните няколко села - има голи склонове и се съмнявам всичко да е било маркирано... Но както си знаем - за кокошка няма прошка!
11
0
 
97
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Колко сме ударили дъното,та беден човек'който е работил 50 години получава мизерна пенсия,и е отрязал дърво в СОБСТВЕННИЯ си имот,да е глобен!!!Срам ме е,че сме овци,и не ги изринем всичките гадове!!!
10
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този измислена проамериканска телевизия не можаха ли да извадят някой лев да дадат на дядото. Напълниха си гушите с американски долари а искат пари от бедните и после се изкарват благотворители
9
0
 
70
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Върнете магарето на човека !
8
0
 
43
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Повече бой тряба по горските бандити крадът като за последно!!! Горски в затвора няма
7
0
 
63
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Горските са със дървената мафия режат държавна гора и правят милиони горските са за затвора мамицата им
6
87
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Бравос! *** отсекъл дървото незаконно, а пък в Панелистан му събрали пари и го наградили!
5
2
 
90
 
! Отговори
Хах преди 8 години
Изсякоха гората , а опрели до този сиромах и магаренцето му. Нямам думи колко *** има в БГ
4
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък отворените псевдолесничеи не написаха един пуст акт на няко ци.ганин? Как не стана тази работа. И как пък някой от тях не плати една пукната стотинка на тази държава, иначе я цоцат от всякъде. Да ви е*** в насраната държава. Пълна с некадърници, мутри и нещастнижи. Бах.ти и държава е това, думи нямам. Изобщо нормални останаха ли? Или всички духнаха на Запад или се скриха в София. Нито османци, нито руснаци ни трябват, ние сами ще се затрием. Не е народ, а ***!
3
0
 
50
 
! Отговори
Лошото е, че преди 8 години
Има още 1 милион сиромаси!
2
1
 
56
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Хайде да познаем: Колко " БИЗНЕСМЕНИ " са се включили в дарителската акция?
1
0
 
107
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Дано му помогнат тези пари на сиромаха...