Салам със синьо топче едва не уби дете в Пазарджик

Консервант или боя в колбаса предизвикали опасна реакция
Обновена: 27 фев 2016 10:34 | 27 фев 2016 07:30,
67
Салам със синьо топче едва не уби дете в Пазарджик
Снимка: архив, Булфото

Салам, в който имало малко синьо топче, най-вероятно боя, за малко не умъртви десетокласник от Пазарджик и благодарение на спешната реакция на родителите му и намесата на местните лекари младежът е стабилизиран.

17-годишното момче си направило сандвич със салама и закусил с него преди да тръгне на училище, разказва Монитор. Минути по-късно той се почувствал зле, главата започнала да го боли силно и движенията му били забавени.

Десетокласникът веднага позвънил на родителите си и със сетни сили им казал, че не се чувствал добре и те веднага се обадили на тел.112, откъдето пратили екип на "Спешна помощ" в Пазарджик и момчето било откарано в болницата. Когато го настанили в интензивния сектор на детското отделение в областното здравно заведение тинейджърът бил в безпомощно състояние-клепачите на очите и устата му били подути, а кожата придобила лилав оттенък.

Лекарите констатирали, че момчето е получило алергичен шок и само бързата намеса на майката и бащата да повикат линейка го е спасила от фатален изход.  Пострадалият младеж казал на майка си, че е видял в салама някаква синя точка, но изял сандвича.

Най-вероятно става дума за някакъв консервант или химическа боя, които са предизвикали опасната реакция в организма на детето. Майката е занесла остатъка от салама за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните, но за съжаление е изхвърлила опаковката от колбаса, където пишело името на производителя и срока на годност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
17
 
! Отговори
тъпи сте преди 8 години
Кореспондиращ антиген? Байчо, нека да предположа - ти си от тия, дето нон-стоп ломотят как "домашното" е #1, а "купешкото" - химия и нитрати? И после по нова година ви дават как *** по селата от "домашна" ракия? Хей, бай , толкова ангигени съм изял до сега и пак съм по-здрав от тебе. :))
42
13
 
2
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
До *** стеРано или късно ще се срещнеш с кореспондиращият ти антиген и тогава ще видиш кон боб яде ли...ако още си жив!
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българското говеждо и овче са сред най качествените в света. Но ние купуваме евтините ХИМИИ. Ми заслужаваме си проблемите, уви.
40
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Фирмата е КЕН. Майката беше пуснала пост във фейсбук. Ясно е, че всички колбаси са вредни, но упорито се крие, че фирмата производител е КЕН. Чий интереси трябва да се обслужват - гражданите да бъдат информирани или да не се нарушава престижа на производителя, който продава отрова и не си върши работата както трябва?!? Държава на абсурдите!
39
14
 
18
 
! Отговори
тъпи сте преди 8 години
Винаги съм ял колбаси и консерви. Бил съм в много европейски държави и америка - там също съм ял квото ме кефи. Каквото ми е вкусно, това ям. И съм здрав като лик. *** сте - изнежени и филмирани. Параноици. Накрая пак сте болни, щото сте кекави и наплашени. :)
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след 1 година работа в Белла-от 7 голдини не ям колбаси кремвирши пушени меса нищооооооооооо-но вси4ко друго ям -баща ми още работи за бор чвор та той там работи и в нас е забранено да се купува масло мляко/кисело прясно/сирене-само от бабите от село те си прават и мляко и серене и вси4ко само да се навият да ти продадът -ако ли не си един европеец с 1000лв заплата ядащ ***-а 4естито
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние като поребители нямаме ли право да знаем коя фирма ни продава отрова за салам? Или нямаме право да си пазим здравето и живота?
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом салам с боя може да стигне до краен потребител, представете си какви неща има, които не са толкова видими и които не действат толкова директно, а се натрупват с години. Бас ловя, че ако вземат проба, всичко ще е на най-"висок" стандрарт. Иначе данък вредни храни искат. Ами вие нямате елементарен контрол, па тръгнахте да облагате вредни храни, сякаш с този "контрол" има полезни такива.
35
0
 
9
 
! Отговори
маринов преди 8 години
Абе как може да храните децата си с такива ***. За всички е ясно, че тези салами са пълна отрова. Какво има да търсите производител. Всичко в така наречените салами е химия и някакви кожи, мазнина
34
2
 
2
 
! Отговори
Варненка преди 8 години
Продължение.Отметнах главата й назад, за да освободя дихателните пътища. Скоро след ова инжекцията подейства. Спасих я.Правихме тестове. Към царевица няма алергия. Според водещ алерголог в града, тя е направила реакция към химикалите, с която е била пръскана. От тогава, обикалям съседните села и си купувам каквото мога. Пресни плодове и зеленчуци от хипермаркети-НЕ!
33
2
 
5
 
! Отговори
Варненка преди 8 години
Преди 2г, когато дъщеря ми беше на 12г, припадна в ръцете ми!Предпочете да закуси с кочан варена царевица и веднага след това започна да се издува за секунди! Живеем почти до двора на поликлиниката и за минути бях там. Биха й Урбазон мускулно. Минути след това (на Урбазона му трябва час да подейства) устните й почернаха и се свлече в ръцете ми. Тъкмо бяхме излязали от поликлиниката. Сложих я да легне и повдигнах краката й да са на по-високо от равнището на главата.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А после се учудвате защо ходиме при комшиите в Сърбия за продукти.
31
1
 
4
 
! Отговори
Дете преди 8 години
Винаги се учудвам когато наречете младеж "дете". На 17 години отдавна не са деца.Наречете го младеж, по коректно ще е, или 17 годишно момче или юноша.Иначе жалко за момчето. Дано се оправи по бързо.
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие кога ще разберете, че и без сини точки саламите са отрова?
29
2
 
2
 
! Отговори
Вова преди 8 години
До Анонимен43самогончик, крестянино. самогоншщчик е тоя дето го ползва. като гледам направили сме достатъчно така че млъквай да не те върна на турците.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искате да сте здрави,правете си САМАГОНШЧИК.Точка
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блъскат какви ли не работи в саламите,не само в салами,пилета,меса,консерви.ГМО.Гледат да ни ликвидират,като народ и държава.За бога не купувайте.Купувайте от частник,познат
26
0
 
16
 
! Отговори
"Лоши клиенти&q преди 8 години
"И защо,ако мога да попитам производителя стои неизвестен.Та този човек и компания заслужават най-високи държавни отличия за отлични бизнес резултати в налагането на пазарни механизми в България.Родителите на детето развило алергичен шок,трябва да бъдат санкционирани за неправилно усвояване от организма на момчето на съставките от колбаса.С такъв "лош матриял",както казва Баце,как ще се развива бизнеса в пазарни условия,ако всеки клиент вземе да получава алергии от продуктите на пазара."
25
1
 
11
 
! Отговори
<><> преди 8 години
А гърците и турците ядът Българското телешко , едно от най-добрите меса в света !
24
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 8 години
Тия пък....Луди ли са или какво? Кой нормален човек яде купешки колбаси? Това кренвирши, салами, луканки, и въобще всякакви пакетирани меласи са чиста отрова. Пълни са със старо месо, соя, консерванти, оцветители, подобрители, набухватели, абсурбатори и каква ли не друга химия..Същото се отнася и за почти всички консерви и 90% от всички пакетирани храни със срок на годност повече от няколко дена. Ако искате да сте здрави, яжте само прясна храна. Избягвайте дори замразената защото е токсична.