Хоро и гайди в чест на… сланината и ракията

Традицията помага на местните да реализират продукцията си
Обновена: 5 мар 2016 19:38 | 5 мар 2016 19:34,
18
Хоро и гайди в чест на… сланината и ракията
Снимка: БТА

Хиляди ценители на българските традиции се събраха в град Априлци на Празника на сланината и греяната ракия, който се организира за шеста поредна година от местното читалище "Светлина", съобщи БНР.

Местните хора да излязат и да реализират своята продукция като сланината и ракията, обясни Дончо Пачников за това каква е идеята на събитието.

Голямата награда живо прасенце в конкурса за най-крехка сланина спечели Събин Ранков, който допълни: ”Дядо ми ме е учил как се прави хубава сланина – това е технология, която не се казва на всеки”.

Гостите на празника имаха възможността да опитат традиционните бабина гозба и боб със сланина, както и много вкусни мезета.

Преди време сланината и ракията бяха нарочени от премиера Бойко Борисов, че са вредни за здравето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според вожда и учителя Бойко Методиев Борисов ,който яде сланина и пие ракия няма право на безплатно лечение,нищо,,че си плаща данъците и здравните осигуровки и няма да бъде лекуван в нито едно здравно заведение.
12
4
 
10
 
! Отговори
шоко преди 8 години
по-добре сланинка и ракийка отколкото еврогей и кравар
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време хората ядяха сланина през цялата година, пиеха домашна ракия и вино и живееха по 80-90 и повече години. Сега се ядат "полезни" колбаси с неизвестно съдържание и хората ***, като мухи. Всеки може да прецени кое е по-полезно! Страхотна вкусотия е да си нарежеш на тънко шарена сланина с глава лук или чесън и наточиш една кана вино, докато дървата пръщят в камината. Относно сланината мога да кажа, че зависи от ппородата на прасето, с какво е хранено и къде е правена. Балканска сланина
10
2
 
10
 
! Отговори
Даа преди 8 години
По-добре сланина и грозданка, от колкото химически и ГМО имИтАцИи!!! *** си знае интереса в здравето, а не рекламни промивки на мозъка му 11ти!
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска класика - тъпан, гайда, сланина, чесън и джибрица! Символът на културата и цивилизацията - Бай ***!
8
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Много от "предателите" с изкараните от "слугуването" пари подпомагат смелите родолюбци, останали в милото отечество ...
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PREDATELITE NAPUSNALI MAIKA BALGARIA DA UMIRAT V CUGBINA--AIDE NAZDRAVE--PIA ZA SMARTTA IM.
6
2
 
16
 
! Отговори
няма да ни липсваш преди 8 години
до анонимен 7Искаш да кажеш че високостойностен *** който презира народа си и се е уредил да слугува за добро заплащане .Какво да ти пожелая робувай си ,но един ден да стане така ,че носталгията да те зачовърка . Не знам тогава с какви очи ще се върнеш и ще търси бащината къща.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
със съжаление установявам, че в последните години България все-повече се превръща в склад за никому ненужни хора ...Хора които поради липса на култура, образование или просто амбиция не могат да се реализират никъде ... и просто си стоят на дъното в България.И малкото останало читаво скоро няма да е в България, а пък вие там си направете нов СИВ, нова Евразия или СССР ... скоро няма да има кой да се противопостави, защото ще сте си останали "само вие"
4
2
 
22
 
! Отговори
виц ама не съвсем преди 8 години
Един ден царя попитал царедворците си:-Какво прави народа?-Народа се бунтува и псува - отвърнали те.Тогава царя заповядал вдигай данъците.След време царя пак попитал каква е ситуацията ,а отговора бил същия и той отново наредил да вдигнат данъците.Минали няколко месеца и царя отново попитал как вървят нещата ,а царедворците усмихнати отговорили ,че народа яде и пие и пет пари не дава за данъците.Стреснал се царя и наредил да свалят данъците явно нещата не отивали на добре.
3
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искам да възславям сланината и ракията !Не искам да съм българин ... и не се чувствам такъв, макар че съм роден в България.на вас наздраве, да сте живи и здрави и по-леко с взаимната омраза, че да се мразите обичате дори повече от сланината и ракията.Ние само ще ви гледаме далеч от Запад и ще ви се радваме
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DANO TAZI TRADIZIA SE PRINESE V ZENTARA NA ISTANBUL I V ZELIAT ARABSK SVIAT.
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕХА И СЛЕД 10 ГОДИНИ НАВЪН,НЕ СИ ЗАМЕНЯМ СЛАНИНКАТА И ГРЕЯНАТА РАКИЯ И ЗА 100 ГОДИШНА ШОТЛАНДСКА ШЛЪОКАВИЦА.