Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?

Българският хелзинкски комитет подаде сигнал срещу него в прокуратурата
9 мар 2016 12:00,
453
Ловецът на мигранти Динко: Рамбо или престъпник?
Снимка: bTV

"Аз какъв съм, Рамбо ли съм? Не съм Чък Норис, аз съм един достоен човек, който се защити да не бъде премазан и да не бъде наръган", каза Динко Вълев от Ямбол, който залови група бежанци на границата и предизвика силен обществен отзвук.

От Българския хелзинкски комитет обаче вчера е подаден сигнал в прокуратурата срещу Динко Вълев, който "организирал отряди за залавянето на нелегални имигранти". Основания за сигнала са признанията му за извършени редица престъпления във връзка с тези граждански арести.

Още по темата

"Правилното е да се защитя. Ако вие се разкарвате с детето си в гората и някой скочи да ви бие, какво ще правите, ще вземете детето си и ще бягате ли? Няма ли да се опитате да се защитите по някакъв начин?", попита риторично Динко Вълев пред bTV.

По думите му е имало и положителни, и отрицателни коментари за постъпката му спрямо бежанците.

"Да погледнем реално на истината - ако мъж и жена се разкарват в гората край границата и мъжът е неподготвен физически да се справи с тези хора, какво правим? Те скочиха да ме бият, искаха да ме ръгат, аз да стоя и да ги гледам ли?", коментира Динко.

"Получават се тези неща. Аз си карам АТВ-то, той изкача от храстите, аз го заобикалям и спирам след 10 метра и се връщам пеша и той тръгва отгоре ми. Той се затича отгоре ми с нещо остро беше, нещо като пирон беше или може би са го изкарали от мрежата", разказа образно Динко.

"Изскочиха още трима човека, после аз видях че са 11. Аз никой не съм нападал, преди той да ми посегне. Когато той ми посегна, аз се опитах да се защитя. Нито съм го планирал това нещо да се случи, нито съм искал, нито съм отишъл в гората да се срещна с някакви бежанци да си усложнявам живота, да се занимавам с глупости, защо?", допълни той.

Динко разказа и че в групата бежанци е имало и едно бебе. Той дори споделил банана си с него, защото преценил, че то все пак няма вина.

"Те идват тук с децата, за да могат да ги съжаляват", отсече обаче Динко.

Адвокатът Николай Хаджигенов контрира, че граждански арест у нас няма.

"Когато става въпрос за бежанци или за мигранти, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. От друга страна имаме физическо насилие, побой, отвличане, имаме принуда, така наречения рекет, който се наказва с минимум 8 години лишаване от свобода и т.н., заплахи за убийство", уточни адвокатът.

"Може би на Динко трябва да му спрем кабелната телевизия или да я сменим не с американска, а с българска. Всички тези неща у нас са куп престъпления, които е извършил той. Това е законът у нас", категоричен беше Хаджигенов.

По думите на Нидал Алгафари с тези хора, които са навлезли нелагално, трябва се занимават властите и държавата.

"Този героизъм, освен върху тези нещастни хора, които кой знае колко път са минали при това и с децата си, бихте могли по същата логика да отидете да натръшкате тези, които ограбиха КТБ, защото за това трябва също смелост", предложи Алгафари и добави, че в постъпката на Динко не вижда никакъв героизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонЗа властимещите в Бг е ужас само идеята за народна самозащита! Защото ги е страх! Народът ги обича инак...Преди време имаше един кмет, който защитавал жертви на насилие и грабежи от известни елементи от известни прослойки на населението. Разплакаха му майката, както се казва. Та и в този случай няма да се размине на младежа.
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В такива предавания журналистите трябна зад лжително да декларират отсъствие на " конфликт на интереси"Не е изключено ИД да финансира накои медии в ЕС.
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самозащитата не е забранена.Докога агентите на ИД в национален ефир ще проповядват в защита на нелегално преминаване на границите на суверенна държава
292
14
 
1
 
! Отговори
Тико преди 8 години
Ямбол продължава да произвежда само *** - след Нидялко Лазаров, сега и тоз кратун .
291
2
 
19
 
! Отговори
georgi преди 8 години
Браво, Динко подкрепям те напълно. Постъпка на един достоен Българин.
290
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изберете родното! Видя се в ефир, че присъствието на един безполезник като Алгафари в България е проблем, камо ли тълпа пришълци.Динко защо не бил се опълчил срещу тези, които обраха КТБ, а скочил на милите бежанци?!!!! А адвоката и Алгафари защо те не се опълчат срещу КТБ, а се занимават с това юначно българско момче? Тъкмо са там в София по близо до далаверите.Алгафари се препитава в БСП и след като им падна рейтинга се изнесе по терлици.
289
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво ! Това може да се случи САМО в милата ни скапана държава - Абсурдистан... Веднъж да се намери истински Българин , който да свърши работата на цял батальон мамини синчета и заплатаджии от Гранична полиция и 240 лебоядци от Парламента и той да бъде оплют от един недоказал се кинорежисьор , със сирийски произход и някакъв нервозен *** с адвокатски права - които всички знаем как се купуват в същата тая държава Абсурдистан. Боже пази България !!!
288
2
 
25
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Адвокатът лъже безсрамно. Всеки човек, дори в България, има право да се защити, а също така може да обезвреди престъпници, които го нападат. То е едно и също. И разбира се има право да ги задържи до идване на полицията. Това не е арест, а е елемент от самозащитата. Просто журналистите се опитват да обеззверят народа ни, да сме беззащитни срещу родните разбойници, и чуждите като необходимо зло.
287
14
 
3
 
! Отговори
нов световен ред преди 8 години
Динко бозавия)
286
2
 
15
 
! Отговори
до простаците преди 8 години
тоя Динко е ***-да,и какво от това;значи ли това,че нашествениците са целите в бяло?!Това,че той е *** прави от тях ангели,за които трябва да си разтворим къщите?!Ало,***,аме вземете си ги у вас,бе.А тия от Хилзинския комитет ги проклинам до един!
285
2
 
28
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Толко прости интелигенти отдавна не бях гледал и с каква злоба се надпреварваха да го засипят.Да ходят на границата,да се махнат от удобните си офиси,да им направят питка с мед,да се подмият преди това и да ги приветстват.Пумияри прости,що това невзрачно адвокатче не направи нещо за КТБ а кара Човека защитил Родината си да се чувства страхливец.
284
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
адвокатът да ходи да се гръмне. С очите съм виждал как един пенсиониран военен/полицай арестува двама разюздани тийнджери в метрото без да използав оръжи - само с ритници - и ги подкара към РПУ-то.Гражданският арест може да не е въведен в закона, но съществува на практика.
283
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРОЙ!
282
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки има свойте две минути слава.В САЩ някой убиват или се самоубиват показно за да влезат в новините.
281
24
 
9
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Този е най-обикновен мутраген от нисък клас.Някой знае ли какво работи този Динко?
280
5
 
50
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Момчето може да е селянче, недодялано, дървено...но ДЕЙСТВИЯТА МУ СА ПАТРИОТИЧНИ И ДОБРОНАМЕРЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! А от какви подбуди са действията на мазния Алгафар и адвоката? Направо ме беше гнус...
279
4
 
37
 
! Отговори
М преди 8 години
Аз по-голяма наглост от адвокат не бях чувал: че, видите ли, незаконното преминаване на граница не се преследвало от закона! Ама не че не е заложено в закона с цялата му строгост...Ама щом става въпрос за кьораво и сакато, стига да не е българин... И с парашути могат да нахлуват...Хекимяне, прекалената толерастия я видяхме до къде води! Сутрин вече ще те пропускаме.
278
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бие го сачмата.Процесора му е испушил, или хард диска му е задръстен.
277
1
 
1
 
! Отговори
маилс преди 8 години
346 -Това важна новина ли е??? Незнам къде спи ДАНС и подминава съобщения за терористична деиност.Аз бих запитал господина откъде има толкова бърза информация,също така бих се поинтересувал това първо като информация деиствие ли е му е отноно терористични актове
276
6
 
2
 
! Отговори
xaxo преди 8 години
Съветски *** разбрахте ли новината,че Ердоган е повредил на Путин газовата тръба?