Пак насилие в училище: Майка удари учителка

Педагожката прибрала хилката и топката за тенис на момчето
16 мар 2016 12:07,
90
Пак насилие в училище: Майка удари учителка
Снимка: Reuters, архив

Майка удари учителката на сина си в училище в Разград, след като преподавателката временно прибрала хилката и топката за тенис на момчето.

57-годишната Шехризаде Хасанова отишла в училището и влязла в остър спор с педагожката. Тя обяснила, че ученикът се опитвал да я уцели с топката и по тази причина взела хилката. Казала му, че ще я върне на някой от родителите му.

Ядосаната майка обаче се нахвърлила върху учителката с обиди, след което я ударила в лицето пред смаяните погледи на колегите и учениците ѝ.

Пострадалата подала сигнал в полицията за инцидента, а Районната прокуратура в Разград е започнала бързо производство срещу Хасанова. Тя е обвинена в причиняване на лека телесна повреда.

Припомняме ви, че в средата на февруари баща нахлу в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен и удари ученик със стол в гърба.

До инцидента се стигна, след като двама ученици си разменили обидни реплики и се сбили. Едното момче, което е в 8-ми клас, се обадило на баща си и му разказало, че е пострадало.

Предизвикан от това бащата - Милен Антов решава да потърси сметка за нанесените травматични увреждания на сина си и нахлува в училището по време на междучасието.

След като родителят пристигнал, синът му отворил аварийния вход на училището, за да влезе. Мъжът влиза в стая, оборудвана като ателие. Там намира детето, което се е било със сина му и още един техен съученик.

Бащата бил ядосан, взел стол и ударил един от учениците в гърба. Там бил и друг ученик, затова бащата преди да разбере кой е виновен за спречкването, ударил и него - нанесъл му удар в лицето.

Бащата е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство.

След нападението над момчетата бащата-побойник напусна Плевен и бе обявен за общодържавно издирване, по-късно се предаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: майкаучителкаРазград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Окръжен съд-Разград - обаче отхвърли иска на държавната институция, считайки, че произходът на парите на фамилията е законен - от животновъдство, кредити и подпомагане от родителите им. По-късно Апелативен съд-Варна излезе със същото становище. Преди дни състав на Трето гражданско отделение на Върховния касационен съд не е допуснал делото за разглеждане, което на практика означава, че в сила остава първото решение, че Фикрет Хасанов е натрупал богатството си с честен труд, а не незаконно, и то си остава в негово владение.
65
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Година и половина след като комисията, известна като Кушлев - по името на бившия си председател, внесе съдебен иск за 1 218 401.43 лева срещу бившия общински съветник от ДПС в Попово Фикрет Йонузов Хасанов и съпругата му Шехризаде, делото в Разградския окръжен съд приключи.Във връзка с процеса беше наложено обезпечение върху два апартамента, два леки автомобила, един товарен камион и пет дворни места в Разград собственост на семейството.
64
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Делото за хулиганство не е първият процес, който изправя Шехризаде пред Темида. През 2010 година Хасанова и съпругът й Фикрет бяха преследвани от комисията Кушлев за незаконно придобито имущество. Тогава държавният орган предяви към семейството претенции за 1,2 млн. лв, придобити според експертите по незаконене път.Семейство Хасанови, което живее в Разград, има агрофирма и се занимава с животновъдство и земеделие в Попово. Главата на семейството Фикрет бе два мандата общински съветник в общината, където върти бизнеса си. Делото срещу жена му, която е собственик на фамилната компания, зап
63
0
 
1
 
! Отговори
А дали е така преди 8 години
Ролята на медиите е да дават гласност на всякакви случаи на арогантност,бруталнонеспазване на морално-етичните и законови норми,от страна на когото и да било,с цел създаване на атмосфера на нетърпимост в обществото към деяниято и къмизвършителите.Съдът следва да прилага пълната строгост на закона,за да не седопуска рецидив и за назидание пред обществото(въпреки че това влиза в известнопротиворечие с някои юридически норми).Всеки да носи отговорност за делата си.
62
1
 
0
 
! Отговори
Къде се къса преди 8 години
Приемаме,че има наказуемо деяние.Прокуратурата следва да възбуди следствие,то да докаже виновност,да се възбуди наказателно дело,съдът да определистепента на виновност и съответното наказание.Три са нивата,на коитокорупционно можеш да спреш преследване:твои хора в прокуратурата-нямапричини да се води следствие;твои хора в следствието-няма нарушение и нямавиновни;твои хора в съда-недоказаност на обвинението.При мизерния ни животвинаги можеш да намериш слаба верига и да скъсаш обвинението...
61
1
 
2
 
! Отговори
Къде се къса преди 8 години
Човекът е социална жива твар.Той живее в обществото,където има общо приетиморално-етични норми,задължителни за всички.Несъгласието с действията надругите може да се отрегулира единствено и само по законен път.Проблемът ние в спазването на върховенството на закона.Всяко деяние,което е неморално илив разрез със законовите норми,следва да бъде доказано и да бъде потърсена персонална отговорност за действието(или бездействието) на виновния(ните).Ето къде се къса връзката у нас.
60
1
 
6
 
! Отговори
Ненабит все още учит преди 8 години
Тъй е, когато раждат в критическата :)
59
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Изумена съм!Аз също съм си патила от учители с двойни стандарти,като ученичка и сега като родидител на петокласничка.Но това е възмутително,опомнете се хора не това е начина,точно в тази ситуация.Не можела да взима скъпата хилка защо да не може,ако не се опитвал да цели госпожата нямаше да му е вземат!Съвсем изпростя народа!
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом учениците вече нямат респект от учителите си смятаите че образованието в БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ЕЗАГИНАЛО на практика много малко деца които имат добро домашно възпитание става нещо от тях успяват да вземат добро образование другите които са 90 на сто са просто неграмотни техният идол е чалгата а наи неприятният им субект се явява даскалът могат да си го подиграват отвреме на време бащите им да го побиват и това се приема като героиство на тва мога да кажа само АШКОЛСУН България ще пребъде
57
0
 
23
 
! Отговори
65 преди 8 години
Само този ,който работи като учител и е учител в истинският смисъл,знае колко е трудно.Унизително е да правиш компромиси на лигльовци ,защото родителите са конфликтни и се държат заплашително.Само тези родители ,чиито деца са пренебрегвани,знаят колко сълзи и гняв р имало в очите на децата им.
56
1
 
27
 
! Отговори
Даскал преди 8 години
Добре бе, драги българи! Ще вземем да ви оставим децата сами да си ги учите! Ние ще преподаваме само в училища с деца на интелигентни, образовани и културни родители- с подбор не само на децата, но и на родителите, бабите и дядовците им. Останалите- в чалготеки, да учат кючек и бойни изкуства. Ако научат азбуката и да смятат до десет, това ще е плюс за цялата фамилия.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шехерезада да яхва летящото килимче и да се връща на изток, от където е дошла.
54
2
 
32
 
! Отговори
П.Михайлов преди 8 години
Преди много години, повече от петдесет, класният ми, Бог да го прости, ми завъртя няколко шамара. Вечерта случайно срещнал баща ми / живеехме съвсем на близо / и му казал, че ме е ошамарил. Реакцията на баща ми била : " Браво, Даскале, добре си направил. Ела да пием по едно вино."
53
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Учителската професия е ултра феминизирана и хипер маргинализирана. Упражняват я основно селяндурки чалгопитечки, които друго вишУ не са успяли да влезнат. Те мразя селото от което са, града в който работят, професията си и най-вече децата и семействата им, защото заради разюзданото си сексуално поведение в повечето случай са дебели или спаружени стари моми или разведени мъжемразки
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Което показва само едно кучетата лаят керванът си върви т.е от толкова примери до сега не са взети никакви мерки от управляващите и не са наложени никакви санкции на хората посегнали върху който и да е професионалист изпълняващ сл.си задължения
51
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Посегне ли някой на учител, веднага по бързата процедура,в затвора! Няма майка, няма баща! Иначе ще става все по-зле!
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е, в Учителския институт да имат обучение по бойно приложни спортове. Съвсем сериозно го казвам. Трябва да имат елементарна култура по самозащита. Явно това няма да е последното нападение над учителка. Много агресивни деца има и родители също, така че от МОН трябва да се замислят.
49
1
 
21
 
! Отговори
ОТРОЧЕТАТА преди 8 години
ПО-точно, изродчетата не падат по-далече от родителите си
48
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
значи който има оплаквания к ак гледат или образоват детето му - да си го гледа/образова вкъщи. Щом се доверяваш на държавата нямаш право на претенции. можеш да смениш училището/градината, да напишеш оплакване до директора/ инспектората, да преместиш детето си - и толкова. Нямаш право да се саморазправяш. Така нарушавш закона. Ако бяхме бяла държава за токава поведение се влиза в ареста.
47
1
 
30
 
! Отговори
еха преди 8 години
А защо Шехерезада не вземе да налие директорката на школото, експерта от МОН и депутата на нейната абласт? Нали точно тези превърнаха българското училище в разграден двор и лапат големите заплати. А учителката, завалийката е най-лесната мишена . бедна, обрулена, без самочувствие...Е, нема такава държава!