Стресът виновен за хулиганството на пътя

Агресията може да се изразходва по друг начин, смята Деян Топалски
17 мар 2016 10:52,
15
Стресът виновен за хулиганството на пътя
Снимка: Facebook

Агресията по пътищата се дължи предимно на стреса. Това коментира ММА боецът Деян Топалски в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Тази агресия може да се изразходи и по правилен начин, заяви той. По думите му едно агресивно момче след 2 часа тренировки в залата излиза далеч по-малко агресивно, "но може би като общество нямаме културата да се опитваме да намерим отдушник на проблемите си по този начин".

Адски е стресът, на който сме подложени, и някакви си дребни ситуации прерастват в бой, уточни той. Според него проблемът с агресията не е свързан само с българина или нацията, а с човечеството.

"Ние като човешки същества и биологичен вид, очевидно сме несъвършенни. Друг е въпросът, че по някакъв начин трябва да вървим към развитие, а не към упадък. Това ще рече, че трябва да търсим начина, за да бъдем по-добри", посочи той.

Боят на Околовръстното в София и този на столичния бул. "Черни връх" са различни, заяви MMA боецът.

Въпреки че не харесва този тип поведение, Топалски се постави на мястото на нападателя при последната катастрофа на бул. "Черни връх", която прерасна в бой. По думите му там е пострадала жената на бияча, която при катастрофата си е счупила ръката.

"Той е бил афектиран. При всички положения не е това начинът. Но смея да твърдя, че мога да се поставя в неговите обувки, но не и на тези хора, които направиха боя на Околовръстното. Това пък беше голяма глупост", посочи той.

При втория инцидент проблемът е изцяло при правоохранителните органи, смята Топалски. Според него няма адекватни мерки срещу този тип поведение.

"Съд по бързата процедура. Без изчакване на години, милиони експертизи и какви ли не процесуални действия. При подобна случка, първо полицията трябва да свърши работата си, а след това веднага трябва да бъде арестуван този човек, да му се повдигне обвинение по бързата процедура и на следващия ден да бъде осъден. Когато няма нещо кой знае какво за разследване, тези хулигански прояви трябва да бъдат пресечени", коментира как според него трябва да се действа при подобни ситуации.

ММА боецът припомни и скорошното сбиване в дискотека в Студентски град, където пострада нападателят.

"Гледах записите и видях, че той без да е провокиран става и нанася ударите върху друг клиент на заведението, на който чупи носа. След това какво става - не е ясно, защото няма камери. Няма смисъл да спекулираме, а да виждаме фактите. Този човек, ако получи наказанието си за тази постъпка и по бързата процедура получи едни 2-3 години условна присъда, дали този човек с тази условна присъда ще си помисли за такова нещо?", попита той.

Според Топалски като общество, първото нещо, което трябва да направим, е да се върнем много назад и да почнем още от възпитанието на децата. Това е основното, подчерта той.

"Обществото трябва да обърне малко внимание на агресията, която се трупа в него. Трябва да се обърне внимание на масовия спорт. Колкото повече изразходват енергията си, без значение в какъв спорт, толкова по-малко време ще им остава на децата да се занимават с глупости. Всеки спорт учи на уважение и дисциплина. Сигурен съм, че ако генерално погледнем нещата под друг ъгъл, то ще сведем до минимум тези хулигански прояви", обобщи той.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Божил преди 8 години
За това че мутрите са фалшиви спортисти съм съгласен Рюхо,но за отрепките сиреч за същите мутри ще добавя,че при социализма те бяха в чужбина и шпионираха за Варшавския договор,а след неговото разтуряне бяха уволнени и сега си го изкарват на хората,чиято "демокрация" според тях е виновна за това,че останаха без постоянна работа и без 20 заплати при пенсиониране. Младите,които са родени след промяната са техни възпитаници и служат разбира се на тях,а те компенсират 20-те си заплати с бандитизъм.
11
1
 
3
 
! Отговори
Krom преди 8 години
Момчето е право. Подкрепям. Едно време в междублоковото имаше лостове и успоредки. Днес - празни бутилки, ползвани презервативи, игли и кучешки ***. Преди имаше ОСО - Организация за съдействие на отбраната. Аз съм се занимавал с парашутизъм. Днес - военния министър бленува запасняци. Какво да правят младите, бре? Да цъкат в нета и да се .... Липсва адекватна държавна политика хора. Вярно е. А енергия за впрягане има бол.
10
0
 
3
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
До БожилПри социализмът положината от тия ***, заминаваха по бързата процедура в затворите. Това, което трябваше да махнем от него е недосегаемостта на властта и шуробаджанащината, вместо това ние ги запазихме и разрушихме всичко останало ...Колкото до спорта, тия с дрогите не са истински спортисти.
9
1
 
2
 
! Отговори
Божил преди 8 години
Социализмът учеше,че всички неграмотни *** и въшливи мутри са важни хора- затова те сега си търсят уважението,което мислят че им дължим. Точно те пият анаболи и спортуват,за да ни набият ако не ги "уважим" така,както им се иска- затова са постоянно нервни или дрогирани,а 90% от агресията им идва от препаратите,както се каза по-долу.
8
2
 
3
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Видяхме един професионален каратист на какво уважение и дисциплина е способен! Заради счупена ръка. Не искам да си представям, ако някой ден детето му си счупи ръката, кой ще бъде пребит!
7
1
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 8 години
Prostotija i beznakazanost.Tova e istinata za Bulgaria.Vsichko ostanalo e sledstvie.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стресът, а възпитанието. Стрес има по целия свят, но хората реагират различно, според възпитанието си. А и стреса пак хората си го причиняват. Въпрос на култура и социална организация.
5
0
 
7
 
! Отговори
Трътляци преди 8 години
По цял бръмчат с колите и въобще не спортуват. Как друго може да се очаква от такива трътляци?
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на комунизма и руската окупация животът беше много по тежък и неспокоен, народа беше постоянно под стрес и ставаха много повече хулигански сбивания по пътищата имаше много повече агресиа, но комунистите криеха всичко това от народа.
3
0
 
8
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Не е виновен просто стресът а най-вече анаболите,витамините и препаратите,които почти всеки младеж употребява,за да прави мускули. Дрогираните с такива препарати младежи,които са поне 60-70% от днешната младеж,са агресивни по дефиниция- питайте лекарите и ще разберете. Именно там е причината- не я търсете другаде защото няма да я откриете,а само ще залъгвате себе си.
2
0
 
9
 
! Отговори
XYZ гражданин преди 8 години
"Агресията по пътищата се дължи предимно на стреса. Това коментира ММА боецът Деян Топалски"общо взето - дрън-дрън ярина! Биячите са бая стресирани - криминално проявени (ша ги фанат ли, нема ли да ги фанат).Тези грозни саморазправи - АБСОЛЮТНО ЕДНАКВИ! са резултат от чувството за безнаказаност!!!, което имат мутрите! Вадят им фалшиви медицински, трудови договори, водят лъжесвидетели, заплашват очевидци и за десерт - благ прокурор, съдия буквояд или споразумение! Нема стрес, браточка, нема!
1
0
 
7
 
! Отговори
Петкан преди 8 години
2 Пъти съм искал полицията да ми помага в различни случаи, когато съм бил потърпевш и не съм получавал адекватна реакция. На тези хора изобщо не им дреме за проблемите ти. Само гледат да скубят от народа (заплатите им от нашите данъци + рушвети !) Това е тъжната истина в България !