Стрелча иска Путин за свой почетен гражданин

Идеята е на местното сдружение "Родолюбие"
28 мар 2016 12:17,
241
Стрелча иска Путин за свой почетен гражданин
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин може да стане почетен гражданин на Стрелча, ако 13-те членове на общинския съвет подкрепят предложението на местното сдружение "Родолюбие", в което участват 59 души.

Сред тях е Луко Лулчев, чиято е идеята - Путин да стане почетен гражданин на курортното градче в полите на Средна гора, наричано от местните Малката Москва, разказва "Труд".

От сдружение "Родолюбие" подчертават, че подбудите им не са комерсиални, а единствено целят България да съхрани своите исторически, културни и братски отношения с Русия.

"Докога ще ни заблуждават, манипулират и заличават нашата история, културни и морални ценности и вярвания. Опитват се да ни наложат виждания за съдружие и мирно съжителство с петвековен поробител и нови глобални и неоколониални приятелства. Изконната българска любов и почит към братска Русия се потъпква и отрича. Поне засега те няма да успеят в Малката Москва - Стрелча", пише в обръщението във Facebook профила на Луко Лулчев и на сдружение "Родолюбие", което е преведено и на английски.

Очаква се предложението да бъде внесено за гласуване на заседанието през април и дори има голям шанс да бъде прието - кметът на Стрелча Стойно Чачов е от АБВ, а в местния парламент има двама негови съпартийци, общинските съветници от БСП са четирима, от Българска социалдемокрация - трима, а от ГЕРБ и ДПС имат едва по двама старейшини в ОбС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
8
 
5
 
! Отговори
Божо преди 8 години
В Стрелча харесват застаряващи мъже , които галят момиченца по главичките :)))
141
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах какво общо има родолюбието с Путин?!Нито Путин ни е 'освобождавал', нито нещо особено е направил за България, освен почти най скъпите цени на газта.
140
9
 
26
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Браво на Стрелча, хубава идея! Нека знаят русофобите, че доброто отношение на българите към руснаците не може да бъде манипулирано просто ей така. Сега Стрелка, а после и други градове.
139
7
 
15
 
! Отговори
Димитър Стоянов Дане преди 8 години
Това е тяхна работа (тоест на общинския съвет в Стрелча). Само че аз не мога да си представя, че Владимир Путин който е бивш началник от КГБ може да се сравнява с Руския народ. Има много по достойни руснаци от Владимир Путин които могат да бъдат за пример и да бъдат почетни граждани. А сега агентът от ДС Иво Инджев, бивш съветофил и сегашен пещерен русофоб ще крещи от ярост срещу тия от Стрелча.
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До kokospaсрам е американск.....гъзоблиз..........
137
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, спор няма. Защото ви разказа игрите по всички направления.
136
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе в тая Стрелча освен педофили и русифили живеят ли и нормални българи?
135
27
 
11
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 8 години
Това сдружение, май не трябва да се казва Родолюбие, а Рублолюбие или Раболепие.Има чудесни текстове на Захари Стоянов и други възрожденци за подобни хора.
134
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз мечтая да го видя наш президент
133
11
 
28
 
! Отговори
Ха Х а преди 8 години
Абе незнам дали трябва да е почетен гражданин да решават хората там. Ама Виж бих с удоволствие бих гласувал за него на избори особенао ако обещае че ще прати в Сибир цялата герберо-седераска крадлива пасмина
132
19
 
9
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Докаге стигна безумието-един милиционер да е почетен гражданин на Стрелча!!Лично др.Путин аджеба с какво добринесе за таз дружба а?Или просто платеното русофилство получава нова изродена и наве.дена форма.Н е лошо стрелчани и един паметник да поръчат за да целува сутрин кмета железните ботуши.СРАМ!!!!
131
13
 
29
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
НАРОДА СЕ СЪБУЖДА ОМРЗНА ИМ ЕВРОПЕЙСКИЯТ ГЛАД С РУСИЯ ИМАШЕ ВСИЧКО НАЙ ВАЖНОТО ИМАШЕ ДОСТОЙНСТВО РАБОТНИКА.ИМАШЕ СИЛНА АРМИЯ СИЛНА ИКОНОМИКА.БЪЛГАРИЯ ЦЪФТЕШЕ
130
22
 
10
 
! Отговори
! преди 8 години
Стига с тези социалистически издънки! Сега и паметник на Сталлин ще искате, 'АКО и да имате ЕВРОПЕЙСКИ паспорт.Тегли ВИ душата към Русия.Долу в Родопите един електорат живее все още в соца.И вие не сте по-добре.
129
8
 
31
 
! Отговори
тя преди 8 години
Хората започват да се осъзнават!
128
7
 
27
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Искам Путин за почтен гражданин на Дрезден !!!Историята ще отхвърли меркел.
127
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ValentinПОРОШЕНКО е типичен диктатор и военно-престъпник, който нареди да бъдат убити руски журналисти, опозиционери, убиец е и на много невинни деца и хора в Украйна и някой ден ще бъде изправен пред съда в Хага. Всеки човек, който подкрепва този диктатор е атеист и расист.
126
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека всички Обамофили се изправят срещу Путинофилите и да летят плюнки във всички посоки
125
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво стана с Иван Евстатиев и изнасилената "девойка"? След като родителите даваха интервюта ката час, изведнъж - гробно мълчание? Да няма обрат по делото - изнасилената Ирена да не се сетила, че и друг път са "учили" с кмета насаме на бутилка водка?
124
11
 
8
 
! Отговори
made in BG преди 8 години
...а Змейово иска Обама, а Момчилград иска Ердоган...а стига глупости.
123
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ValentinЕй атеистите сме нормални хора не сме комунисти и путинофили.