Пролетно лъскане в Столипиново – райграс след сметищата

Общината пренасочва техника за тоновете боклуци
7 апр 2016 08:52,
57
Пролетно лъскане в Столипиново – райграс след сметищата
Снимка: архив, Bulphoto

Стотици тонове отпадъци се очаква да бъдат извозени от пловдивския квартал "Столипиново", чието почистване започна в сряда, съобщиха от общинската фирма "Чистота".

"За целта пренасочихме техника и от други райони, но без допълнителни разходи от бюджетни средства за извозване на отпадъците. Почистването там е всекидневно, но след запролетяването на някои участъци се оказа по-голямо натрупване на отпадък", заяви пред "Монитор" директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

При срещите му с жители на квартала те декларирали желанието си чистотата да бъде опазена, а бившите сметища като междублоковите пространства на ул. "Соколите" и ул. "Калина" със съдействието на ОП "Градини и паркове" да се запръстят и затревят с райграс, за който да се грижат целогодишно, така че зелените площи да допринесат за по-добрата визия на жизнената среда.

"Имаме уверение от тяхна страна, че ще образуват доброволчески формирования, които да следят и пазят целогодишно чистотата на квартала", допълни Иван Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
bebok преди 8 години
сезирах БХК,да съдят община за исползване на тежкеа техникаи вдигане на прахоляк
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На райграса да пасат конете.
39
0
 
2
 
! Отговори
xora преди 8 години
До Анонимен; do n45 - tezi xora koito gi nari4ash sa tyrci - ne gi barkaite s romi zashtoto tam romi nema ili sa edenici. a koi kazvashe 4e samo romi pravat mizeria .
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това на снимката е като от някой футуристичен филм за края на света. ако преди 20 години някой ми кажеше, че ще чета в новините за това как орди от необразовани, миризливи не-точно-хора съжителстват с нас и дори имат лични карти, щях да му се изсмея. а сега променят облика, че и релефа на градовете.
37
0
 
5
 
! Отговори
Globalfix преди 8 години
Къде е БХК да коментира в Страсбург ТАЗИ хуманитарна криза, застрашаваща здравето и живота на много хора, голяма част от които деца, вместо да съди България за събарянето на незаконните къщи на самонастанилите се на общинска земя роми в Максуда, Варна.А глобата за всички, които изхвърлят смет на различни от регламентираните места е от 300 до 1000 лв. за физически лица, 50-100 лв. фиш за по-дребни провинения.
36
0
 
9
 
! Отговори
Защо досега не са си преди 8 години
организирали такива доброволчески формирования, които да следят и пазят чистотата на квартала?Защото това не е идея на жителите на Столипиново, а е реплика от изкуствено създаден диалог. Отиват им на крак хора от Общината, обещават гювеч /разбирай, полагат ви се яки глоби, но ние няма да ви глобяваме, а ще ви изчистим *** за сметка на парите на балъците, които работят и плащат данъци, докато вие се излежавате, лапате от соц. помощи и правите деца/. А вие ще пазите ли занапред чистота?
35
0
 
10
 
! Отговори
Народът го е казал преди 8 години
Ако не уважаваш себе си и околните няма да те уважават!Как тогава да очакваме, че обитателите на Столипиново ще се съобразяват с официалните институции и със законите?Забранено ли е да се изхвърлят битови отпадъци през балконите? Забранено е!Как тогава да се постъпи с нарушителите на такива забрани? Ами съобщава се, че се преустановява изплащането на всякакви видове помощи докато жителите на този район не си почистят боклучарниците!Вместо това - райграс с парите на данъкоплатците!
34
0
 
15
 
! Отговори
Геренбахче преди 8 години
След 3 месеца ще е същата ***...
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За чия сметка?Значи тези ще гадят а ние ще плащаме ,за да им е чисто?
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам снимката с *** пред блока и не мога да повярвам на УШИТЕ си.Тука трябва глоби, бой, съдия изпълнител. Щом е пред твоя вход да глобят целия вход. Ако нямат пари влиза съдия изпълнител и взима сателита. Ако няма сателит взима коня. Ако нищо няма. Апартамента да му го продаде държавата, а собственикът или наемателя изхвърлен от дома му.
31
1
 
1
 
! Отговори
Laska Pincheva преди 8 години
A, ei gu i na - novoto bulgarsko turistichesko logo! Zdravei, logo!:-):-):-):-):-)
30
0
 
11
 
! Отговори
закон преди 8 години
Милиони за почистване. Кой плаща? После ще изпратите ли съдия изпълнител да пребере телевизорите и сателитите им?Като им вземете сателитните чинии ще видим дали ще хвърлят *** където сварят.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Инициативата е хубава,но не е за първи път и после пак става сметище.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви кажа откато е чисто около блока и един фас няма бе ора.Вие хор ли сте ?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетърА един местен мармот завивал шоколад
26
1
 
17
 
! Отговори
Ян преди 8 години
Първо извозете обитателите в Индия, защото иначе нищо не правите и това е удар в празното.
25
1
 
9
 
! Отговори
Е60 преди 8 години
Той райграса няма да избие дори, докато го засявате отгоре ще валят ***!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се обзаложим ли, че най-късно до лятото положението ще е същото?
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникална снимка, обърнете внимание на сателитните чинии зад камарите *** и миазми. А преди време се възмущавахме, че в някакъв западноевропейски учебник бяха публикували снимка от българско село с кон и каруца като пример за изостаналост. Сега ще ги изчистят и след година ще е същата картинка.
22
0
 
9
 
! Отговори
i6 преди 8 години
До СофиянецКъде трябва да чисти общината и къде живущите си е написано в едни документи. Но Петър е прав, че в повечето случаи живущите сами си замърсяват. Това, което виждаме на снимката не е "внос" - направено си е от местните. В блоковете 90% от хората смятат, че случващото се извън вратата на апартамента не е тяхна работа. За съжаление обаче, не е така. Живеем в обща собственост с всички права и задължения към тези общи неша.