Алъш-вериш: По тон дрехи менте на ден по морето

Будка на Златните и Слънчев бряг – по 2000 евро месечно
21 апр 2016 12:14, Петя Славова
5
Алъш-вериш: По тон дрехи менте на ден по морето
Снимка: архив, Булфото
По тон дрехи менте се продават дневно в черноморските ни курорти през активния летен сезон, показва справка на "Монитор" за заловените фалшиви стоки през миналия летен сезон.
 
Част от артикулите са били спипани по време на кампанийни акции през 2015 година, при сигнали от собствениците на истинските марки или при случайни проверки. Смята се обаче, че количествата, които са били на пазара, са по-големи.
 
Така общото тегло на пласираните ментета се доближава до тон на ден. Щетите са за милиони. Точни данни за наложени санкции все още няма, тъй като се водят дела от притежателите на марките.
 
Най-големият иск, който се разглежда от съда в момента, е за 2,7 млн. лева. Той е срещу трима души от Пловдив, които пласирали фалшиви маратонки. При задържането им са открити близо 20 хил. чифта.
 
Иначе  търговците плащат по 2000 евро месечно за будка на Златни пясъци и Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето от стоките, особено дрехите, се произвеждат в Китай, Индия и други държави не само в Азия. Въпросът е с какво качество е дадената стока и на каква цена. Това, че е определена марка не я прави качествена. Когато ходите на шивач и си платите дизайнерски ли са ви дрехите?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Караш 20 годишна бракма, а носиш гуменки на Фильо от Плейн... за $3000
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ето защо казвам че е сте клошове оскотели ама то така става като се плува в кафевото, който е излязъл от гетата баклкански може да го види с невъоръжено око