Българи, а сега накъде? Великден идва, идва и блокадата

50 000 нашенци ще бъдат засегнати от планираните протести на превозвачите
22 апр 2016 08:52,
188
Българи, а сега накъде? Великден идва, идва и блокадата
Снимка: Архив Булфото

Над 50 000 българи ще бъдат засегнати от блокадата на гръцката граница, която нашите превозвачи готвят за празниците. Толкова нашенци ще почиват организирано в южната ни съседка за Великден, съобщи Байко Байков, председател на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, пред "Труд".

Още по темата

Най-потърпевши от протестите ще бъдат българите, но не трябва да забравяме, че страната ни е транзитна за пътувания на чужди туристи, уточни Байков.

Родните туристи ще стигнат до хотелите си в Гърция, но пътуването ще вгорчи празниците им. Има и вариант да се ползват обиколни маршрути през Македония и Турция, уточни председателят на асоциацията.

Той допълни, че гръцки туристически групи вече са анулирали резервациите си за почивка в България за Великден след информацията за готвените блокади.

Българските хотелиери подкрепят протеста на превозвачите, коментира пред изданието Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. Нашите членове от Петрич, Сандански и Банско пострадаха много от гръцката блокада през зимата и смятат, че е време да се вземат мерки и да се спре произволът на гръцките фермери, допълни той.

Според него подобни спорове трябва да се решават с дипломатически прийоми, защото сега вместо страната ни да спечели от геополитическата ситуация, ще се облагодетелстват Сърбия и Македония.

Засега превозвачите са категорични, че ще блокират всички пунктове с Гърция от 29 април до 8 май. Все още не са уточнили в кои часове няма да се допуска преминаването на автомобили.

Блокадата на граничните пунктове е в отговор на гръцките 40-дневни протести през зимата, като загубите за родния бизнес от тях се изчисляват на най-малко 10 милиона евро.

Българските търговци обаче няма да получат компенсация за тях, реши Европейската комисия, стана ясно от отговора на Брюксел, изпратен до евродепутата Ангел Джамбазки. От него става ясно, че комисията няма да предприеме наказателни действия спрямо южната ни съседка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още по темата: туризъмграницаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
ДО 165 преди 8 години
Защо ли,бе ***?Защото,когато "утре" дойде твоя ред да протестираш,превозвачите ще те подкрепят,а няма да се измъкнат като плазмодий,като теб.Така,както правят гърците и въобще,всички неробски народи.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Uj nai bednite a se pluska pie rest. Palni s horA skapi koli dupki po ulizi trotoati fandakova ja vosat ne hodi dmetroto na boiko sa6to nama li kraka t fon4eva pescha hodi i dr
146
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да подкрепим България- сирачето на ЕС
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците изобщо не толкова гостоприемниГледат на българите отвисокоИзобщо нямам добри впечатления от обслужването им.
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Гърция нямаше санкцииЗа България може и да има.Нищо, че Бойко го градят по ***
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Анталия може и да е супер, но не забелязваш ли, че въпросът за почивка в Турция даже не е поставян? Почивайте си там сами!
142
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Blokada sa garzite te go saslujavat podigravat se na bg snaschite tapi balgsri im palnAt gudchite sa blokada sam bravo bg junszi blokada trabva da ima
141
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова гнyс, едва ли е събрал друг народ по света, колкото българския!Даже не се свените, да се гордеете с това!
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубавото е че сега си правите сами византийски номера и им се радвате :)Много е радостно когато на някой друг му се провали почивката нали :)Българино!!! :)
139
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде на Бетонен Бряг...
138
6
 
12
 
! Отговори
Обичам България преди 8 години
Къде? Ми малка ли е България? И ако гърците имат право през зимата да блокират границата защо нашите да не блокират през лятото? Аз винаги гледам да си изкарам почивката някъде в БГ
137
6
 
18
 
! Отговори
тодор преди 8 години
България подкрепя блокадата, а 50-те хиляди ще почиват и тук !
136
16
 
10
 
! Отговори
Whatever преди 8 години
Защо тираджии трябва да решават аз къде да почивам и колко пари да жертвам за тяхната кауза, която така или иначе няма да се осъществи чрез това "интелигентно" отмъщение? Да си измислят друг начин на протест без да засягат невинни български граждани, събирали месеци наред пари, за да отидат на почивка на хубаво място!
135
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като станеш в 1, в 4 часа вече ще си заспал на волана.Аз нямам нищо против един безродник по- малко, хем нощем има по- малка вероятност да убиеш някой нормален българин!
134
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И супер атентати от ПКК и Ислямска Държава.Мерси, да сте мислили като сваляхте руския самолет!
133
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се прибираш през Идомени, където има 30 000 емигранти струпани?Приятно изкарване!
132
10
 
2
 
! Отговори
KOM6IATA преди 8 години
Uvajaemi kom6ii , zapoviadaite tuk v ANTALYA! Super more! Super hoteli! Super hrana! Strahotno obslujvane!
131
3
 
12
 
! Отговори
До 157 преди 8 години
Исканията са гърците да не блокират границата. Кой разбрал, разбрал, ....
130
5
 
3
 
! Отговори
ваната груев от П-ич преди 8 години
викат ми Груйчо от Втора смена - митничар. начи тва добре са го измислили момчеатата, с тая блокада. шот ния с грцките другаре заедно празнувааме Велигденот. тека де, от тех ягнеатата от нас пиячката - нов внос от Карабунар трепач. зарзавато от шафьорете - спецялна сеуекция от борсата у Солун. ке има и гости от фермерите, дето уредия почифките зимата. аре воскресе!
129
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз!Гърция не е единствената възможна дестинация.