Трагедията край Луковит: С висока скорост в насрещното...

Загиналите са от ромския род "кошничари", пътували към Сливен
25 апр 2016 11:44,
73
Трагедията край Луковит: С висока скорост в насрещното...
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Трагедията край Луковит, при която загинаха петима души, сред които и 2-годишно дете, се дължи най-вероятно на несъобразена с времето скорост. Това показва разследването, което води полицията.

Катастрофата стана вчера по обяд на изхода на Луковит. Около 12:40 часа "Фолксваген Венто" се удари в автобус, пътуващ от София за Свищов. На място загинаха две семейства и детето на едното от тях.

"Шофьорът на автомобила е бил правоспособен, движил се е от Луковит към София. Заради несъобразена скорост навлиза в насрещното платно и се блъска в автобуса, който се изкачва", обясни началникът на Пътна полиция - Ловеч главен инспектор Николай Недялков.

Още по темата

Според показанията на водача на автобуса в района е имало видимост. Шофьорът разказал на полицаите, че се опитал да направи така наречената спасителна маневра и навлязъл в банкета на пътното платно.

В автобуса само един ранен пътник, който е прегледан и освободен. В него са пътували 36 души.

Главен комисар Недялков е категоричен, че шофьорът на рейса е предотвратил много по-голяма трагедия. Той обясни, че ако не е била направена маневрата, ударът между рейса и автомобила е щял да бъде по-силен и е било възможно рейсът да се обърне с висока скорост. Освен това точно до мястото на сблъсъка има и електрически стълб.

Недялков отново призова шофьорите да карат внимателно и да бъдат толеранти.

Разследващи жестокия сблъсък твърдят, че колата им се е носила като шейна по хлъзгавия и кален склон и със страшна сила се е врязала под автобуса. Петимата са разбирали какво се случва и са преживели няколко минути на неописуем ужас. Шофьорът Данаил се опитал да предотврати трагедията, като натиснал докрай спирачките, но опитите му останали без резултат, пише "Телеграф".

Двете сестри Валентина и Тони, съпрузите им Николай и Данаил и бебенцето Тони, кръстено на майка си, пътували към Сливенския край. Отивали да вземат 13-годишния син на Тони и Николай, който бил настанен в поправителен дом. Майката имала 6 деца, дълги години била разделена с мъжа си и синът й и бил отнет, защото не можела да се грижи за него.

Двете семейства тръгнали с "Фолксваген"-а около 12 часа от ромския квартал "Изток" на Луковит, твърдят техни роднини. Пътят им обаче не продължил много дълго, защото още на изхода на града станала трагедията. След сблъсъка колата била влачена няколко метра.

"Ох, мамо, отиваха детето да вземат за Великденските празници, а виж какво стана", плачеше вчера неутешимо до пътя сестрата на Тони и Валентина – Емилия. Малко след инцидента в махалата се разчуло за случилото се и всички тръгнали към катастрофата.

Загиналите били от ромския род на така наречените "кошничари". Според роднините на жертвите шофьорът Данаил не може да е карал бързо, защото малко след спускането обикновено стояли катаджии и той знаел това. Скоростта на фолксвагена не е ясна, защото на мястото има спирачен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б.Х.К, на погребението ще ходите ли? Нещо почести, ордени да раздадете?!
46
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Пътя беше мокър но не и кален
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А загиналите българи по пътищата да не са по-малко? Бог да ги прости всички!
44
0
 
15
 
! Отговори
Майор Костов преди 8 години
Петима души с кола тръгват да вземат шести....Още тук са в нарушение.
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най- интересното в статията е, че " човекът карал предпазливо, защото там имало винаги катаджии".Излиза, че понеже катаджии нямало, заради дъжда, Винету дал газ до дупка
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криворазбрана интеграция
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що да нямал кнеэкаВкТо тия роми всички са образовани
40
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе верно, некой виждал ли е рус синеок швед в учебна кола?
39
0
 
13
 
! Отговори
I Siphone преди 8 години
Дрън-дрън! За Сливен през София. Повярвах!
38
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувството, че редакцията изпада в противоречие. Всъщност някой, някога да чул или видял кошничар в учебен автомобил?
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чак сега схванах, защо днес.бг озаглавиха първата статия за инцидента:"Черен ден на пътя: Петима загинаха край Луковит"
36
0
 
27
 
! Отговори
Петър преди 8 години
1: Купени свитеделства за завършено основно образование.2: Купени книжки без наличието на точка номер 1 и каквито и да е познания за автомобила и шофирането като цяло да не говорим за правила.3: Купени прегледи за техническа изправност на автомобила.4: Купени коли от морги от Европа...стегнати да "вървят" и продадени като "карани от баба"5: Гуми на повече от 10 години....6: Какво друго се очаква да се случва?
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че хората от автобуса поне не са пострадали. И че е бил автобус насреща. Защото тоя, неясно дали изобщо правоспособен и нормален водач, можеше да излезе в насрещното и на лека кола и да изтрепе невинните хора в нея.
34
0
 
57
 
! Отговори
Чичо Адолф преди 8 години
А колко от вас са видели тъмен елемент в учебна кола??? За едим преател питан ??!1!
33
3
 
36
 
! Отговори
Чичо Адолф преди 8 години
Като видях "ридаещите" с къв цвят на кожата бяха се сещам каква "огромна загуба" има човечеството след като се разделихме с петте елемента у фолксфагенето ....... Язък за потрошения рейс майна!!!
32
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На некадърен шофьор, каращ вечно с превишена скорост, винаги дъжда и хлъзгавата пътна настилка са му виновни. Пълно е с некадърници в тази ц******а държава.
31
3
 
16
 
! Отговори
Да да преди 8 години
"Трагедията край Луковит, при която загинаха петима души, сред които и 2-годишно дете, се дължи най-вероятно на несъобразена с времето скорост."Не, не може да е вярно. Българите ВИНАГИ спазваме закона и никога не караме с превишена скорост.
30
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При тежки катастрофи със смърт трябва да се разследва как "правоспособния" виновник се е сдобил с книжка.
29
1
 
31
 
! Отговори
Aнонимен преди 8 години
Вера, Вера виж какви ги пишеш: "Петимата са разбирали какво се случва и са преживели няколко минути на неописуем ужас""Скоростта на фолксвагена не е ясна, защото на мястото има спирачен път."
28
0
 
51
 
! Отговори
стефчо преди 8 години
руси и синеоки шведи са карали нова кола в пълна изправност. шофьорът естествено е бил много начетен вишист с голям стаж зад волана. радвам се че пътниците в автобуса са добре!