Шумно ви е на морето? Спецзвена ще следят за проблема!

Министърът на туризма обяви, че специални звена ще контролират шума през лятото
14 май 2016 12:12,
26
Шумно ви е на морето? Спецзвена ще следят за проблема!
Снимка: Архив Bulphoto

Специални звена ще следят за шума по морето през лятото. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова пред Дарик. По думите й за активния летен сезон ще бъдат създавани изнесените звена, които да контролират шума.

Още по темата

В тях ще влизат представители на районните здравни инспекции, МВР и общинска полиция, които ще са разположени 24 часа в курортите. Часът, в който трябва да спира музиката, е различен в зависимост от наредбата на общината, но обикновено съвпада с регламентирания от закона - 23.00 часа, уточни тя.

Ангелкова се похвали с 15% ръст на туристи по време на почивните дни около великденските празници. 350 000-400 000 чужденци са посетили България през празничните дни по Великден. Основната част от чуждите туристи са от съседни страни и най-много от Румъния, каза министърът. За почивните дни около 24 май отново се очаква ръст на туристите. Министърът напомни, че в края на май са празниците на розата в Карлово и Казанлък, които традиционно привличат голям интерес.

Постигнат е ръст от 4.5 на сто на туристите през зимния сезон, каза още Ангелкова, като напомни, че преди година той е бил 8 на сто, а сега са привлечени дори повече туристи отколкото през миналата зима. "Зимният туризъм придобива все по-голяма популярност навън", подчерта тя.

По повод сътресенията в правителството след оттеглянето на АБВ, тя коментира, че ГЕРБ няма да е причина за предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Ool преди 7 години
Koi igrae za rbg v evropeiskia championat po skokove v voda - maje?!:-):-):-):-):-)Sportnia ministar li?:-):-):-):-)
19
0
 
8
 
! Отговори
До 2 и 8 преди 7 години
И кво разправяте, ше викате, крещите и слушате чалга на барове и ше си лягате сутринта на шума на морето?? Ами ако до вас има семейство с 2 деца на по 2-3 години и почнат сутринта да викат *** кефа за не-щас-ници като вас дето си мислят, че само ващо викане е специално! Аз за това си ходя в някое архонтико да не срещам се-ляни като вас! ***-морието за нищо не става ФАКТ
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАХАХХАХАХХАХА...........СМЕХ
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, на такова място като това на снимката никога няма да отида да "почивам".Това е място за натоварване и срес.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 16Напълно си прав, брат! Няма смисъл да им се обясняваме.
15
5
 
3
 
! Отговори
ДО 14 преди 7 години
Приятелю , Не се опитвай да му променяш Света .Такива ходят на Море за да хапнат на масата и да спят в чаршафи .За тях всеки е алкохолик и наркоман . Така се казва за гроздето - кисело е .
14
7
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
По принцип обичам тишината ( затова и предпочитам планината), все пак понякога искам и аз да разпусна, а е доста тъпо в разгара на купона да ти спрат музиката в кръчмата.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 9Виже, аз си пия шампанското от 8 сутринта. Когато съм на почивка си взимам халатчето и заедно с мойта отиваме на плажа. В хладилната чанта си имам 2-3 бутилки шампанско. И докато се пече моята , аз си отпивам от бутилката и се хвърлям в морето за 10 минути да поплувам. Така че драги...не ми казвай, че на нас-алкажите им се е развалил рахатлъка.
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спецзвена да следят и контролират за шум е като шеф-готвач да го карат да маже филии с лютеница...Пълен абсурд и всичко това за да се угоди на определен кръг бизнесмени, които по всякакъв начин биват дундуркани от държавата. Няма друг бранш в България, който да е толкова облагодетелстван на държавно ниво, колкото туристическия.
11
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 7 години
В северозападната част на Слънчев(бетонен) град има построени нови затворени комплекси.Мафията не спи и прави голееми пари.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ресторанта в Елит-2 на Сънито идват да ядат и пият на корем даже униформени!Собственика е тАпанара Тошо Тухлата и него закон не го лови!
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Та нали за това ходим на Море .Да разпуснем с викане , музика и шум."Тц. На морето се ходи заради морето. Не защото можеш да викаш. Да викаш, да правиш музика и шум можеш навсякъде - у вас, на планина, в заведения, на магистралата, в някоя изба ако щеш. На морето се ходи заради плажа.Виж, наркоманчетата имат проблем да разберат това. Те ходят да се нашмъркат, да се наквасят и да се държат все едно са в някоя джунгла. Сега вече ви развалиха лакохолно-наркоманския кеф : )))
8
19
 
12
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Та нали за това ходим на Море .Да разпуснем с викане , музика и шум .Да заспиваме сутрин .Ако спрят шума на Морето трябва да се изнесем в Чужбина .За тези старци които не обичат шум и си лягат в 20 часа след вечеря има Санаториуми - Павел Баня , Велинград , Наречен и т.н .Да вървят да си лекуват нервите там .
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога с тези реклами!? Не разбрахтели че само енгелезите ходят на мутроморието? Правят се на кирки и скачат от балконите да пробват дали може да летят! Вече 20 години ходя на Паралия и съм много доволен. Обслужване на световно равнище ниски цени чист пясък и море. Няма ***.гали няма мутри няма бетонирани плажове развлечения колкото ти душа иска и готини мацки от цял свят!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си си платил смешноте 300 евро да ядеш и пиеш безплатно в скапаните ни хотели цяла седмица, ще очакваш даже и да ти се изсе.рат отгоре. Няма безплатен обяд, ве, папагали!
5
0
 
12
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Още ли има неуредени братовчеди ?
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като искам спокойствие не ходя по хотели, а си избирам някъде сред планината местенце на палатка.
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости ! Шумно било ? Западняците не разбират от чалга, за това им е шумно !
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е простотия, който иска спокойствие, да избира спокойни места, а не комшията да затваря бара на хотела, защото не го пускат вътре.
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? на една лятна дискотека на Златбните или Слънчев бряг ще й забраните музиката след 23- часа ли?Бах.ти смешниците!